Do kdy a kdy miminko zavinovat?

Anonymní
28.4.25 21:43

Do kdy a kdy miminko zavinovat?

Ahoj, do kdy zavinovat? Myslim pevne, i s tucickama podel tela… a jak moc by v tom miminko melo byt? Libi se mu to a podle me i lepe a kvalitneji spi, ale ma to mit na spinkani i pres den? :think: Prijde mi to aby to nebylo prilis + kvuli nejakemu vyvoji apod. Ma to mit pri spani a krmeni a treba kdyz je bdely, tak ne???
 Diky..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25194
28.4.25 21:58

Na spaní pořád a dcera to potrebovala to do 10. měsíce věku.
Zavázala jsem a do pár minut spala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7943
28.4.25 22:05

Tak v bdělém stavu samozřejmě ne 8o ani na krmení. Na spaní dokud to bude potřebovat. Však ono si to mimčo časem ty ruce vykroutí ven samo, až bude chtít, nebo dá jinak najevo, že už ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16394
28.4.25 22:14

Nedělala jsem vůbec. Pokud miminko tak lépe spí, tak zavinuj na každé spaní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9293
28.4.25 22:15

Jenom na spaní a zavinovala jsem fakt dlouho, už se do zavinky ani nevešel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2713
28.4.25 22:45

Ja jsem nezavinovala vůbec, ale do 5 měsíce dcera spala v hnizdecku a teď potrebuje mít kolem sebe peřiny, polštáře, ať necestuje po cele posteli, l

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Asta135
29.4.25 06:48

Zavinovala jsem na každé spaní, měla jsem takovou velikou plenu. Nicméně jsem přestala v době, kdy se naučil přetáčet na břicho, přišlo mi to už nebezpečný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
30.4.25 03:11

Ok, diky moc holky. Mezi tim jsem vypozorovala, ze to opravdu na to spani zabira. Mala je fakt “hyperaktivni” a tema rucickama hybe jak diva a sama se tim x krat zbudi a nekd zacne i brecet a musime k ni bezet. S tim pevnym zavinutim (uvnitr s plenou) se to nestane. Delam to i pri nocnim krmeni, lepe pak usne.

V bdelem stavu samozrejme ne, to i cvicime paseni konicku apod.

Holky jeste ditaz - jak jste nekolikatydenni mimi zabavovaly v bdelem stavu? Krome cviceni - treba hraci deka? Nejaci manasci, hracky? Vidim na ni ze ty veci zatim moc nevidi a nevnima..

• Citovat
  • Upravit
16394
30.4.25 07:00
@Anonymní píše: Více

Syn byl na hrací dece, nebo občas ve vajíčku a koukal, co dělám, když jsem byla v kuchyni. Jinak jsem zabavovala cíleně jen chvíli, že jsem ukazovala a zkoušela dát do ruky hračky, ale to až měl syn několik měsíců. Jako malé miminko to stejně nijak nebere :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.4.25 17:34

Proc se nesmi zavinovat na krmeni? (mame flasku)

• Citovat
  • Upravit
11
2.5.25 23:22

My zavinovali cca 3 mesice, na spani, i na spani v kocarku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.5.25 23:34

A zavinujete taky takovym tim “pevnym” zpusobem uvnitr zavinovacky s plenou, tzn. s rucickama podel tela, aby se mimi nepohlo?

• Citovat
  • Upravit
7943
2.5.25 23:38
@Anonymní píše: Více

Takhle jsem zavinovala jen dítě číslo tři, ti první byli v zavince na volno.
Ale trojka se narodil dost velký a v porodnici měl problém s udržením teploty, furt ledové ručičky, tak mi sestra přinesla larisu a balili jsme ho pod zavinovačku ještě do larisy. A on si na to tak zvykl, že i doma, jak jsem ho položila na zavinku, tak si skládal hned ty ruce k tělu a chtěl zabalit. Tak jsem doma pak používala plínku a když pak bylo tepleji, tak tenounkou mušelínovou plínku. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
3.5.25 09:20

Ano pevne, do pleny svazat ruce podel tela a pak zavinovacka. Dite melo silny mooruv reflex a kvuli tomu se budilo, melo problem usnout. Svazene bylo spokojene :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.5.25 16:00

@MarkiM a do kdy jste to tak delali? A i na spani pres den nebo jen vecer?

Promin jestli uz jsi to psala, prehledla jsem..

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure