Rotaviry - třetí dávka

18
28.4.25 10:25

Rotaviry - třetí dávka

Zdravím, je tu někdo kdo nechal dát rotaviry ale odmítl poslední dávku? Zítra máme jít na třetí dávku a bohužel sem si nezjistila moc informaci a přijde mi zbytečné do malého zase cpát něco, co není potřeba :/ máme doktorku alá naočkujeme vše co je na trhu a mrzí mě, že jsem je neodmítla ihned. Do malého mi pak dala Hexu a proti pneumokokům naráz, což mě taky dost zaskočilo, tak to ji mám v plánu říct, že opravdu takhle ne a chci rozestup mezi jednotlivým očkováním.. ale zajímá mě, zda se dá třetí dávka odříct, že prostě nechci do něho to cpát? Malej je plně kojený a co sem se ptala v okolí nikdo tohle očkování nedával. Nechci se řídit okolím aby to tak nevyznělo.. nechci do něho když je takhle malý cpát vše. Dala sem na doktorku a teď mě užírá svědomí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
18
28.4.25 10:28

Asi to s tím nesouvisí ale malý má do toho ještě atopický ekzém a další zátěž opravdu zbytečně nechci pro něho

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snopy123
28.4.25 10:50

Mně přijde škoda už to nedoočkovat, když jste to takhle rozjeli a chybí vám jedna dávka.

Jinak naše dětská lékařka taky očkuje Hexu a Bexero dohromady. A když jsem se ptala, že mi to nepřijde ok a bojím se reakce, tak mi ještě vysvětlovala, že to takhle očkuje naprosto normálně a děti na to nemají reakce. Že si pro jistotu mám koupit Panadol. Když naše dítě tedy mělo reakci a já trvala už jen na rozložení, tak prý ok, ale vždy poznamenala, že je citlivý tedy.
Jinak je to normální ženská a mám s ní po odborné stránce jen nejlepší zkušenosti u ostatních dětí. Jen v tom očkování trošku pro mě jinde, což jsem nezjistila, než jsem to řešila s ní. :kytka:

• Citovat
  • Upravit
4873
28.4.25 11:46

Samozřejmě, že poslední dávku odmítnout můžeš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18
28.4.25 14:06

Tak sestřička mi odvětila, že doktorka si rozhodne, co bude očkovat a kdy. Říkala sem alespoň odložení, malý má rýmu a už to byl problém, tak to prý nechá všechny tři naráz. No by mě j*blo tohle chování 🧐

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
28.4.25 14:47

Ahoj, noo píšeš, že se okolím neridis, ale očividně trochu jo. My rotaviry dali, nevidím na tom nic spatneho, takze mi to taky přijde škoda nedoočkovat. Co si pamatuji, neměl na to žádnou reakci, byl očkovaný ještě s dalšími vakcinami. Samozřejmě je to tvoje věc, ale jako nevím no… náš malý měl taky ekzém, a ABKM, při tom se může normálně ockovat. Ale jak říkám, je to jen tvoje věc

• Citovat
  • Upravit
646
30.4.25 10:05

Rotaviry dejte, pokud chodíte mezi lidi.
My jsme nedávali, ale nechodili jsme do obchodů ani do herniček atd.
Nebo je podle mne toto očkování vhodné pro druhé dítě, které se může od staršího nakazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11
2.5.25 23:20

Uz bych ho doockovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4873
7.5.25 10:51
@ivet188 píše: Více

promiň, ale doktorka si opravdu nemá co rozhodovat, co kdy naočkuje. Zákonný zástupce dítěte jsi ty a jen ty rozhoduješ o tom, kdo a kdy mu co naočkuje nebo v jiných situacích, jak ho necháš např. léčit. Doktor doporučuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
964
7.5.25 11:31

Rozhodnutí o očkování je samozřejmě na tobě, ale přijde mi škoda to nedoočkovat, když už má dvě dávky, v tom nevidím moc smysl. Ale počkala bych, až bude zdravý, vždycky jsem nechávala očkovat jen naprosto zdravé dítě (i když doktorka tvrdila, že rýma nevadí). Syn očkování proti rotavirům dostal, i když jsem o tom taky nejdřív pochybovala a nechtěla ho dát, rozhodl to tenkrát manžel, protože já jsem byla s miminkem vyplašená ze všech očkování. Teď s odstupem času jsem ráda, že ho tenkrát dostal. A dostal ho taky naráz společně s hexou a pneumokoky…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí