Myslíte, že to jsou zuby nebo nemoc?

Anonymní
26.4.25 22:55

Jsou to zuby nebo nemoc 2?

Ahoj, prosím o radu.
Syn má 5,5 měsíce.
3 dny zpět měl teplotu 38,6. Dala jsem čípek, nezabral hned ale pak teplota klesla na 37,5 a takto se držela i další den.
Do toho začal hodně často kadit - i 5× denně (normálně 1 max 2×), někdy průjmovitě, někdy normálně, ale oprudil se.
Doteď spal celou noc, od prvního dne, kdy měl teplotu se začal budit a plakat že spaní, nedal se položit a ani moc uklidnit.
Přes den byl taky hodně plačtivý a neklidný.

Napadlo mě, že mu určitě roste zoubek. (Extrémně slintá a vše hryže už tak 3 měsíce, fakže to jako příznak nepočítám).

Dnes měl na oběd rajčatovou omáčku a trochu se osypal.
Do toho teď začal zvracet mléko obloukem. Ale jen mléko, nic jiného. Myslím, ale že je to spíš tím, že začne strašně plakat až se mu to mléko vrátí.

Teď ale nevím, jde o zoubek + alergická reakce na omáčku + zvrací kvůli hysterickému pláči, nebo by to mohlo vše dohromady být něco jiného?
Na internetu jsem četla, že se podobně projevuje 6. nemoc, ale proti tomu je myslím Hexa ne?
K doktorce jdeme v úterý.

Děkuji za radu!

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16456
26.4.25 22:58
@Anonymní píše: Více

Tipla bych to na zoubky. Rajčata jsem dávala synovi až tak v roce, rajče je dost alergen a takto brzy bych fakt nedávala 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
26.4.25 23:07

Pediatricka mi řekla, že teplota nad 37,5 je způsobena nějakou infekci, jako reakce na zuby to je opravdu jen do těch 37,5. Druhá věc je, že kvůli zubum často se oslabuje imunita, takže dítěti může lezt zub a do toho se přidá viróza. A jako poslední věc, jaká rajcatova omáčka v 5 měsících? Promiň, ale je to normální? Četla jsi o zavedení přikrmu vůbec něco? V 7 měsících mu das salám? 8o 8o 8o Přestaň do nej cpát rajcatove omáčky a začni s prikrmy znovu a lépe, třeba rozmixovana uvarena cuketa, mrkev, hrasek, brokolice,. Vždy jen JEDNA nová potravina za den a zavádí se tak 3-4 dny alespoň.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.4.25 23:18
@someargue píše: Více

Tak byla to boloňská od 4. měsíce ze skleničky…
A přikrmuju už od konce 3. měsíců po konzultaci s pediatričkou
Zavedené už má skoro vše

• Citovat
  • Upravit
16456
26.4.25 23:33

Od konce třetího měsíce? 8o Tak to v půl roce už může jet svíčkovou s knedlíkem :roll: Taky mi po čtvrtém měsíci dr řekla, že klidně můžeme začít už dávat zeleninu. Dala jsem právě až někdy od 5,5 měsíců. Není kam spěchat. Ale od konce třetího měsíce? :? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4507
27.4.25 02:42

@Dahlia0409 Taky mi to přijde strašně brzo. :think: Vždyť je to kojenec…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1898
27.4.25 07:04

Tak zoubky to být můžou, ale i viróza. Mrkni do pusinky, jestli a čistý prstem mrkni, jestli nemá na místě zoubku malou boulicku. Když jo, tak to budou ty zuby.

Co se týče teploty, tak syn měl skoro vždy okolo 38°C, protože mu rostou zuby vždy 2-3 najednou. A vždy v noci zvrací, pokud měl večer nějaký mléčný výrobek. Takže jakmile jsme přešli na kase (cca od 8m), tak večer dáváme jenom bez mléka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
27.4.25 07:10
@ALIPELI píše: Více

Děkuji :)

• Citovat
  • Upravit
3206
27.4.25 09:22

Podle našeho pediatra se na na zuby svede kde co, ale obvykle to bývá příznak infektu. S mými dětmi to tedy potvrzuji - teplota, ač by bylo pohodlnější přičíst ji zoubkům, znamenala nemoc, rostoucí zuby byl bonus navíc :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4311
27.4.25 10:07

Proč? Na co? do jednoho roku veku kojenecké či mateřské mléko zůstává hlavni a stěžejni potravinou pro dítě. Není nic zdravějšího nebo prospěšnějšího pro nej, než tato mléka. Prikrm se má zavádět postupně, v klidu, a raději aspoň od toho pátého měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí