Očkování proti klíšťové encefalitidě – jak staré dítě můžu nechat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
JaSe
24.7.10 19:31

Ahoj,
nechali jsme děti očkovat proto, že jsme žili v oblasti, kde je ráj klíštat.
Očkovaní jsme dokončili (3. vakcína), když byly dětem 3 roky.
Přeočkování má být za 5 let.
Borelióza je něco jiného a proti té zatím žádné očkování není.

• Citovat
  • Upravit
Markéta Melicharová
26.7.10 12:36

Přesně tak, na boreliózu očkování neexistuje.

• Citovat
  • Upravit
kalka
26.8.10 22:27

Ahojky, já můžu napsat jen to co vím od své doktorky,ta mi právě nedporučila očkovat malou,protože děti do předškolního věku koupeme my dospělí,tím objevíme klíště v čas a aby klíště infikovalo,tak musí být zakousnuté minimálně 3 dny v těle.A jinak očkování proti klíšťové encefalitídě nazabraní nakažení boreliózou.Bohužel moje 4letá dcera momentálně onemocněla boreliózou a mám z toho hrůzu co bude dál,zatím jsme po antibiotikách a čekáme co bude. Tak raději 100× se zeptat než něco podcenit. pa Marcela

• Citovat
  • Upravit
154
27.8.10 13:31

..já tedy slyšela, že k infikaci už může dojít po 4 hodinách… 3 dny, to se mi zdá moc moc moc…ale nestaršího syna jsem nechala očkovat když mu bylo 8 a prťouse spíš nenechám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nimo
18.11.10 09:45

Souhlasím!!! Jenže lidé to nechtějí slyšet, že by byly nějaké komplikace po očkování. Ne, to prostě není možné. Farmacie to je věda, ta pomáhá. Lékaři , že by lhali ? Nemožné.
Vámi zmiňované knihy jsem také četla. Jsem zděšená.
Věřím, že jednou přijde doba, kdy očkování bude dobrovolné nebo zakázané. Příklad očkování proti TBC, moje dítě ho před 10 lety dostalo, reakce šílená, hnisavá, několik měsíců. Tenkrát mi bylo vysvětleno, že je vše normální - lékařem. Později jsem zjistila, že již v roce 2000 se v evropských zemích na doporučení evropské lékařské rady upouštělo od tohoto typu očkování. No , naše země zaragovala až po 10 letech.

• Citovat
  • Upravit
1837
20.2.11 19:15

Ahoj,
oživuji diskusi.
(Jezdíme velmi často do lesa, máme tam chalupu.)
Máme za sebou první dávku vakcíny - očkování proti klíšťové encefalitidě (FSME-Immun ) - naprosto bez jakékoli nežádoucí reakce tedy…

Ale:
teď po měsíci se blíží doba další dávky a malá má rýmu jak trám… Teplotu nemá. Tak teď taktizuju - určitě musí být bez rýmy (???)
Jestli ji mám předem radši na pár dní stáhnout ze školky, abychom tu rýmu nějak přeprali. (musela bych řešit hlídání…)
Na netu jsem se dočetla různé informace o tom, jak moc se může „promeškat“ další dávka…

Musí být úplně bez rýmy?? (na tu první musela být, a pak jsem se zapomněla zeptat - a než bych tam volala, zkouším se ptát)
dík moc.

Příspěvek upraven 20.02.11 v 21:30

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.11 19:32

My jsme teď očkování rušili - měli jsme to domluvený na leden. Ale taky počkám raději až po 3. roce
Někde jsem četla, že u menších dětí je průběh nemoci lepší než případné komplikace z očkování :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 19:36

tak já se přiznám, že jsem se k tomu odhodlala až teď, když je malé 6 let.
Do té doby jsem neustále kontrolovala a odstraňovala přisátá klíšťata, před odjezdem do lesa mazala levandulový olejíček.

Komplikace z encefalitidy jsou nepříjemné, bolestivé, s dlouhodobými následky.
Zkušenost 17 letého chlapce s včas objevenou encefalitidou.
Bohužel borelioze se bránit nelze…

ZNOVU TEDY PÍŠU, ŽE TA VAKCÍNA NA NÁS NEMĚLA ŽÁDNÝ ÚČINEK. ŽÁDNÝ. Ani při aplikaci. Vůbec nebolela. Nevim - možná šikovná sestřička…

Ale pokud se bojíte očkování - fakt se mi osvědčil ten levandulový olej - . Strouhám mýdlo i do pračky když přijde sezona jezdění do lesa.
Těm potvorám to opravdu nevoní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 19:38
Zebra píše:
My jsme teď očkování rušili - měli jsme to domluvený na leden. Ale taky počkám raději až po 3. roce
Někde jsem četla, že u menších dětí je průběh nemoci lepší než případné komplikace z očkování :nevim:

taky jsem to četla a nevěřím tomu. Neznám nikoho, kdo by skončil na JIP z očkování (ale určitě se někdo najde), zato znám dost těch, kdo tam skončili z encefalitidy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9351
20.2.11 19:43
Zlatuska píše:
Zebra píše:
Někde jsem četla, že u menších dětí je průběh nemoci lepší než případné komplikace z očkování :nevim:
taky jsem to četla a nevěřím tomu. Neznám nikoho, kdo by skončil na JIP z očkování (ale určitě se někdo najde), zato znám dost těch, kdo tam skončili z encefalitidy.

Já nevím, co je na tom pravdy, jen si říkám, že počkáme, protože syn ještě ani klíště neměl :think: :think: Syna naočkujeme příští zimu, letos asi žloutenku (musím zjistit, kdy se očkuje :nevim: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 19:51

Spíš by mě teď zajímalo, jak je to s tou rýmou…

Zebra - jo… já jsem taky čekala, a musim říct, že konkrétně u tohoto očkování mi doktorka i říkala, ať spíš dbáme na prevenci a očkování oddálíme… tenkrát jsem se jí na to ptala ve třech letech, a vysloveně řekla „já bych počkala“.

Teď už ale půjde do školy a už jsem nechala naočkovat. Neměla komplikace a aplikace nebolela.
Klíšťat měla teda už hafo :roll: ale neustálé svlékání a kontrolování taky není stoprocentní. Někdy s námi z lesa klíště přijede domů, ačkoli vše vyklepeme všechno oblečení … někde si tady leze a přisaje se přes noc, mrcha!!! A ráno ho najdu.
Takže kontroluju ještě i ráno.

Ale hysterická jako nejsem… ale kontroluju - horší je to u nás dospělých - já se prohlížet nahatá nenecham… takže taky poputuju na očkování a to co nejdřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
20.2.11 20:04

Zlatuska, píšeš, že jste měli hafo klíšťat a přitom chválíš levanduli, zajímalo by mě, jestli klíšťata byli, než jste začali používat tu levanduli nebo jestli to jen snížilo počet přisátých klíťat? Prostě jak moc je účinná? Máme ji na zahradě, mýdlo se dá koupit běžně, tak bych to ráda zkusila, proto se ptám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.2.11 20:31

Já bych zkusila i Teatre-olej, funguje to jako prevence vší, tak proč ne i na klíšťata :think: :nevim:

• Citovat
  • Upravit
1837
20.2.11 21:04

klíšťata jsme měli před levandulí…
Sehnala jsem ji na internetu - když se posnažím, tak ten olejíček najdu… (né že bych chtěla dělat reklamu…ale nebylo uplně jednoduchý ho sehnat…).

A ještě dětské bio mýdlo a to strouhám pak do pračky.
A stříkám i repelent… Kupodivu ten OFF z reklamy až tak účinný nebyl (přes ten jsme občas chytli klíště obě dvě), pak jsme koupili nějaký „obyčejnější“ (zeleno bílý obal) a ten fungoval mnohem líp.

Bohužel musim říct, že občas bylo klíště v hlavě - a tam jsem levanduli nedávala… do vlasů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1837
20.2.11 21:06

tak už jsem ho našla.
Saloos naturcosmetic

- ale už je „zkažený“ takže musim koupit nový… ale vydržel docela dlouho.

Mimochodem je moc příjemný na pleť i „mimo klíšťata“.

To o té levanduli jsem se dočetla kdysi tady na emiminu, tušim.

Příspěvek upraven 20.02.11 v 21:07

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek