Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ještě mě napadlo s tím levandulovým olejíčkem… Možná by šlo i koupit 100% přírodní levandulový olej, takový ten do aromalamp, ten se shání dobře a přikápnout do tělovýho oleje. Však oni to nebudou dělat jinak. ![]()
jooo to já už se jich neptala ![]()
ale každopádně ty jejich olejíčky jsou moooc příjemný - nejen levandule.
Ještě vim že jsme taky něco jedli nebo pili, co klíšťata nesnáší… ale nemůžu si vzpomenout co…
(česnek nebo pivo… nevim)
Zlatuska píše:
výrobce tady písá:
druhé dílčí očkování:
v chladném období roku 1- 3 měsíce po 1. očkovánív teplém období roku 14 dní po 1. očkování…
Takže to udělam následovně: jakmile uplyne měsíc a bude bez rýmy, čapnu ji a jdeme! tak jsem to udělala i s tou první dávkou. Byla v lednici a se sestrou jsme se dohodly, že jak bude dobrá, vyrážíme.
Protože účinná ochrana je až po druhé dávce a když se začíná očkovat v teplém (klíšťatovém) období, je lepší, aby to bylo co nejdřív a minimální odstup je 14 dní. Dá se počkat i v létě, ale musí se počítat s tím, že očkovanec do 2.dávky nebude chráněný.
Tak ať jste brzo zdraví. Blbý, že dneska říkali, že nás čeká druhá vlna chřipek ![]()
no… tady u nás díky bohu v mezích normálu. Ta chřipka.
Ale o město vedle už měli chřipkový prázdniny.
Jinak záměrně jsem volila dobu očkování na teď, protože na jaře už budu klidnější, když bude chráněná…
(nějaké to procentíčko „neúčinnosti“ tam je… ale…)
Jo, česnek, pivo, a docela prý zabírá i B-komplex forte, ale nezkoušela jsem. Teda na dovolené pivo i česnek konzumujeme a fakt, že za 5 let jsem měla klíště 1×. Ale všichni se stříkáme repelenty, než jdem do lesa.
jojo ano!!!
B-komplex a tehdy jsme jedli Pangamin! šmarja… potvory.
Holky, my se musíme šplíchat repelentem, i když jdeme jen na zahradu.
Takže nakoupím levandulovou kosmetiku všech druhů a bude z nás levandulová domácnost. ![]()
Zlatuska - díky za odkaz. ![]()
Ano lékaři mají pravdu jen z poloviny. Očkovat lze od roka , ale jsou časté reakce na 1 dávku ve formě horečky asi 30% dětí má horečku.
Naopak děti 3 leté mají horečku jen v 7% případů a nad 39 je to méně než 1 dítě ze 100. Pokud žijete v lese , pak očkovat ve 2 letech mi přijde vcelku dobrý kompromis , v každém případě před sezonou nebo v sezoně. Nemá smysl očkovat 2 leté dítě v říjnu. U 3 letých a starších dětí je to jedno a vzhledem k politice pojišťoven je nejlépe začít v listopadu , druhou dávku v lednu a třetí v lednu příštího roku - při příspěvku 500 kč ročně máte očkování zadarmo.
Ahoj, pro maminky, ktere jeste nejsou rozhodnute, zda a jake ockovani, pripadne otazky vyzivy deti, muzu doporucit prednasky, ktere se budou konat 10.11.2012 v brne. Informace najdete na webu www.zdravedetinase.webnode.cz
Petra
Ahoj maminky chtěla bych obnovit téma.. Momentálně asi aktuální.
Chtěla bych syna naockovat proti klistove encefalitide… A 3,5roku…v okolí se ale setkávám s dost odlišnými názory.. Jedna skupina by neváhala a druhá tvrdí že pro tak mele dítě je to zbytečné že pokud dítě encefalitidu chytne že je jen mírný průběh že to očkování spíš zatěžuje dětský organismus.. Jaký názor máte vy a zkušenosti… Děkuji ![]()
@zlifik Standardně se doporučuje od pěti let. Za mne nejlépe nikdy.
@zlifik syna jsem nechala běžně má cca 10 klíšťat za rok šílený , po poradě s mudr očkoval ve třech letech
Toto si musíš rozhodnout sama a přihlédnout k tomu, v jak rizikové oblasti se pohybujete. Já děti naockovala v cca 8 letech, kdy začaly jezdit na dětské tábory. Ve 3,5 letech je na můj vkus brzy. Ale nutno dodat, že zrovna očkování proti klistovce je oproti např. MMR pro organismus mnohem menší zátěž.
@vjerunqa Jedno je živá vakcína proti 4 původcům, druha neživá proti jednomu.
I ne/reakce mých děti na oba druhy vakcín byly dosti vymluvne.