Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Maminky co máte nedonošené děti, mám dotaz? Dcerka je narozena 31tt teď už má 2 roky. Je zcela v pořádku, nikdo by nehádal že byla tak malinká. Ale k tématu, první očko hexu měla kolem 9. měsíců, na doporučení neurologa, jsem dávala při každém očkování první dva až tři dny preventivně proti febrilnim křečí Diazepam. Vše v pořádku nikdy žádna reakce na očko. Tak jsme to dělala při kazdem očkování. V červenci máme jít na první davku MMR, myslíte že ji musím teď Diazepam ještě dávat preventivně, když nikdy žádnou reakci neměla a u MMR se reakce vyskytuje až po 10 dnech, tak by asi bylo zbytečné do ní něco cpat, první dny.
@divomys zkušenost nemá, je to přesně tak, jak píšeš, nedávala bych a malou více pozorovala a v „kritické dny“ cca4-7 den bych např. ráno a večer preventivně změřila teplotu. Ale když zavoláš na neurologii, tak ti určitě řeknou, co by bylo nejlepší.
@divomys nebo odloz toto ockovani az pred nastupem do skolky.
Priorix je jina vakcina, tzv. ziva a byva osemetna. I pro v terminu narozene deti. Odlozenim nic nezkazite a urcite bych i konzultovala na neurologii.
Mám obě děti nedonošené, kluk 33tt (1740g), holka 36tt(2200g), obě očkovány úplně normálně, v termínech a úplně v pohodě, bez jakékoliv reakce, i MMR, a oběma jsem zároveň s Hexou nechala zároveň Prevenar.
@divomys odlož očkování až na podzim, nedávej ho přes léto, kdy je to pro dítě mnohem horší..
Můj syn se narodil v 32. tt a dětská doktorka mi napsala doporučení na rozdělení očkování. Musela jsem s tím jít na pojišťovnu a tam mi dali rozdělenou vakcínu a já jí přinesla doktorce. Takhle jsme to měli od začátku a až asi ve 3 letech nebo v kolika jsme měli už normální schéma. Zkus se na to zeptat. Já se na to neptala, dřív jsem se o očkování moc nezajímala, tak nevím jak přesně to bylo rozdělené, ale určitě to bylo lepší, že neměl takovou dávku najednou.
A to syn neměl žádné problémy „jen“ se narodil dřív. Všechna očkování zvládl v pohodě, až z očkování v 5 letech měl vysokou horečku, která nešla srazit, oteklý zadeček a pak se mi ještě ke všemu osypal. Takže pokud jde rozdělit, tak jsem určitě pro. ![]()
Jo, teď jsem si všimla, že už je starší, tak ještě je dobré před očkováním dávat homeopatika Thuya 9CH 2×5kuliček - den před očkování a pár dnů po očkování. Alespoň takhle mi to poradila dětská.
Neurolog už se ptal kolem toho 15 měsíce jestli už máme Priorix, ale já že ho chci dát až po druhém roce, takže od něj to máme posvěcené, že mužem a napsal do zprávy zase pod clonou Diazepamu první tři dny. Ale mě to už přijde zbytečné, tak se ptám. Teplotu ji samozřejmě hlídat budu. Měli jsme to mít už v květnu, ale měla angínu, tak nám to bohužel vyšlo na červenec, ale víc už to odkládat nemůžu, kvůli zápisu do školky. Díky za odpovědi, snad to bude OK
@divomys naše děti se očkovali bez diazepamu, ale jedno dostalo na přeočkování ve školním věku na popud neurologa doporučení také diazepam. Vzhledem ke zkušenostem, raději řešit dříve než později…
inko kvůli zdr. problémům