Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky, chci se zeptat, nechaly jste někdy očkovat vaše dítko v téhle trojkombinaci? A jak to následně snášelo? Můj chlapeček, o víkendu mu budou 4 měsíce, byl včera naočkovaný hexou+synflorixem a rotarixem. Pres den byl docela v klidu, trochu vic plakal, na noc jsme dali nurofen nejen na teplotku, ale i od bolesti. Dnes ma od rana teplotu porad kolem tech 38stupnu merenych v zadecku, takze jsem zatim nic nedala. Ale je strasne neklidny, dost place a nic ho nebavi. Navic misto vpichu (ted ale nevim po ktere vakcine) ma zarudle o velikosti 1cm. Jak se takove zarusnuti osetruje? Zacinam si ted vycitat, ze jsem dovolila ockovani vsech 3 vakcin najednou. Nemuze to byt nejak nebezpecne? Kdyz teplota neklesne ani zitra, mam volat doktorku? Diky moc za vase rady ![]()
Tak nas maly dostal najednou dve ockovani a to uz me to mnozi kamenovali, co to jsem za matku…
Necekej nic dobreho, na to ze jste dali vakciny 3 ![]()
Ted vazne - nebezpecne to neni, jinak by to doktorka neudelala. Teplota i lehky otok jsou naprosto v norme i podrazdenost. Do 3 dni nejdyl by melo byt vsechno v normalu, pokud ne, tak pak zavolej doktroce.
PS: aspon to bude mit driv za sebou ![]()
Přeju tvému chlapečkovi, aby se z toho brzy dostal…
Nechat do 4 měsíčního prcka narvat 3 očkování najednou, to prostě nepochopím nikdy…hlavně, že si paní doktorka rychle vydělala no…
@Verca1989
ja myslim, ze doktorce je dost jedno, jestli to naockuje najednou nebo na trikrat… spis ji to mozna financne lip vyjde pri vice navstevach
Já bych 3 naráz asi nedala, ale zase nejsem úplně proti očkování. Přece jen se člověk snaží pro mimi udělat maximum a já si pak nechci vyčítat, že kdybych třeba naočkovala nemusela by dcera něco chytnout apod. I když jistá si nemůžeš být ani v případě očkování i v případě neočkování. ono i ty média hodně člověka ovlivní..:-/ My jdeme teď na druhou hexu a první prevenar..:-) Po první hexe dcera neměla reakci vůbec žádnou.. Ale postupovala bych asi tak jak bylo psáno výše..:-)
@Misha0027 jinak to zarudnutí bych nechala být, to bývá po očkování normální. To že je neklidný, to je taky normální. Kdyby stoupla teplota nad 38.5 (po odečtu), tak mu dej Nurofen nebo Paralen čípky. Teplota může být až 3 dny ale kdyby se ti cokoliv nezdálo, samozřejmě se poraď s doktorkou…
No teda
nestačím se divit
že je schopný dr. naprat do mimca dve vakciny, na to už jsem si tady i zvykla, ale 3, to už nepochopim a ještě rotarixem, který je živá vakcina
![]()
S tím otokem bohužel neporadim, ať se s tím tvůj syn brzo popere a horecky zmizí ![]()
Pro to malý tělíčko je nápor i jedna vakcína.. Jinak zarudnutí můžeš chladit, často po něm zůstane zatvrdlina i několik týdnů.. To co popisuješ je bohužel až příliš časté!!!
Jinak si se asi měla ptát předtím ![]()
Mně to přijde od doktorky nezodpovědný, 3 dávky naráz, to je 8 nemocí. Některý děti takovou dardu přežijou ve zdraví, jiný ne. Ale většina snad ano, takže zakladatelko, třeba to bude brzy v pohodě, ale nediv se, že je podrážděný a má horečku.
Ale já bych s očkováním byla opatrnější, mně přijde jako moc i dvě vakcíny naráz, ona už hexa je pro malé tělíčko obrovská zátěž.
Dala bych hexu, sledovala, jak prcek reaguje a pak se teprve rozhodovala, jestli dávat něco dalšího nepovinného a kdy. O synflorixu si myslím, že je spíše nadbytečný.
A pokud bude mít dítě nějakou ošklivou reakci a problémy, jak lékařka určí po čem to bylo?
Dali jsme všechno, ale postupně.
Rotaviry měli od 6 týdnů (3 dávky co 4 týdny) a až pak jsme začali s Hexou a mezi ní Prevenar (chodíme teda co 14 dnů, jednou hexu a jednou prevenar).
Já jsem „pro očkovat“ (na rozdíl od mnohých maminek tady), ale zese tak ať to dítě příliš nezatěžuje, takže nedávat více dávek najednou ![]()
@Mišanila píše:
A pokud bude mít dítě nějakou ošklivou reakci a problémy, jak lékařka určí po čem to bylo?
jak? Asi jako hodně jiných lékařů řekne, že to s očkováním jistě nemá nic společného… ![]()
Nám doporučila dr. dát po očku pár kapek fenistilu. prý se tak předejde možné alergické reakci.
očkovali jsme teda se zpožděním a postupně…
zkus mu to zarudlé máznout Fenistilem mastí.
Malemu preju at je v poradku a bez nasledku a ty si priste prosim precti pribalove letaky a mozne vedlejsi ucinky. Pak se rozhodni jak co nejsetrneji ockovat. Rekla ti doktorka mozne vedlejsi ucinky? Tim nemyslim zvysenou teplotu a plactivost. Mysli, ze okovat 4 mesicni dite touto kombinaci je hazard s jeho zdravim, ale to jen muj nazor.