Očkování Hexa+Synflorix+Rotarix

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13073
4.4.13 16:02

Narvat takový kombo do miminka by mělo být trestný :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9090
4.4.13 16:04
@tamata píše:
Narvat takový kombo do miminka by mělo být trestný :(

souhlas… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
4.4.13 16:08

Misha - no váhám, jestli psát, ale protože máš malé miminko a zjevně první tak to napíšu.

za a) mnoho dětí tuto kombinaci už dostalo a mnohé z nich bez problému žijí :) tolik dobré zprávy.
za b) je to obrovský množství, tj. byl by div, kdyby to dítě jen tak zvládlobez horečky- to je valstně dobrá zpráva, že u takové kombinace je to normální a nic horšího z toho nemusí být.

Nicméně: chytrý to fakt není, speciálně tahle kombinace už napáchala i dost dětem problémy, v některých zemích to už i zakázali.

Vzhledem k tomu, že pediatr tvýho prcka se s tím moc nemaže, tak bych si do budoucna dávala bacha, co mi, pokud jde o očkování, doporučuje a spíš dala ještě i na názory dalších lidí (třeba z očkovacího centra). Zavolat do Motola a poptat se i teď čím zmírnit nežádoucí účinky by nebylo od věci.
V jiných ohledech tvého pediatra nepomlouvám, může být dobrý, ale zjevně si s očkováním hlavu moc neláme.

za c) prosímtě moc -trvej na tom, at pediatr vyplní formulář s nežádoucími účinky pro Státní úřad pro kontrolu léčiv. Můžeme na SUKL nadávat, můžeme mu fandit, ale každopádně potřebujeme, aby měl dostatek informací o nežádoucích reakcích na očkování - jedině tak může pro nás něco udělat. A například zakázat očkovat tuto kombinaci.

pokud tě bude ukecávat, že tomu nerozumíš a že on to hlásit nebude, protože horečka je normální, případně, že to napíše jen distibutorovi vakcíny, tak ho pošli do háje a napiš to na SUKL sama.

sice existují nějaké studie, že hodně vakcín naráz nevadí. ale bohužel v praxi je vidět, že to vadí. že by špatné studie? :)

(speciálně ta kombinace s rotarixem)

pa, a at je prckovi brzo líp (akt jsem vzteklá, že to ještě furt někdo očkuje, neuvěřitelný)

a ještě jedna rada- dnes se věnuj prckovi případně si zavolej pro rady čím to zmírnit (radí se například dávat lactobacily a jiné podpůrné prostředky, lépe však začít už před očkováním, aby to organismus lépe snášel). Na pročítání špatných zkušeností máš dost času, až to bude za vámi :hug:

har

Příspěvek upraven 04.04.13 v 16:18

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.4.13 16:17

Myslím, že útoky na zakladatelku nejsou nutné. I já jsem nechala malého takto očkovat, protože doktorka nám to doporučila a po jednotlivých dávkách ho očkovat prostě nechtěla. Proč, to nevím :nevim: Vím jen, že když jsem se jí zeptala, jestli to není pro dítě moc velká zátěž, tak mi div nevynadala, že od toho, aby to posoudila, je tu ona. Kdybych věděla, co vím teď, tak už bych to samozřejmě nedovolila a raději změnila doktorku…
Jinak zakladatelko, malý měl tenkrát také horečky asi 38 st. po odečtu a na nožičce veliký červený flek. Pomáhalo chlazení, druhý den to už bylo ok, i když zatvrdlina zůstala déle. Počkala bych max. 3 dny a pak volala ( i když jak se znám, volala bych už 2. den).
Při dalším očkování prostě trvej na tom, že chceš jen jednu vakcínu, bez tvého souhlasu mu jinou dát nemůžou, ty jsi matka a víš, co je pro dítě nejlepší.
Ať je malému lépe a ty se tím netrap :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10848
4.4.13 16:19

@kacenka.m jo, asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4466
4.4.13 16:32

Ach jo, chudák malý, ať se z toho brzy a v naprostém zdraví dostane! :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4833
4.4.13 16:35

@kacenka.m - na zakladatelku urcite neutocim, jen by se mela zajimat a ne slepe verit doktorum. Bohuzel v dnesni dobe mam pocit, ze doktorum na pacientech nezalezi, hlavne, ze hodne ockuji a pak dostanou sve bonusy. Jsou nastesti i taci, co ockuji pozdeji a cekaji na urcitou vahu miminka a kombinace vakcin nepouzivaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
4.4.13 16:37
@Ali-Ali píše:
Tak nas maly dostal najednou dve ockovani a to uz me to mnozi kamenovali, co to jsem za matku…
Necekej nic dobreho, na to ze jste dali vakciny 3 :roll:Ted vazne - nebezpecne to neni, jinak by to doktorka neudelala. Teplota i lehky otok jsou naprosto v norme i podrazdenost. Do 3 dni nejdyl by melo byt vsechno v normalu, pokud ne, tak pak zavolej doktroce.
PS: aspon to bude mit driv za sebou ;)

pardon, poprskala jsem si monitor :lol:

Pokud je místo vpichu zarudlé, nateklé, horké, tak dávat chladivý obklad. Pokud je třeba dítě spokojené v jedoucím kočárku, tak strčit do kočáru a vylízt třeba i o půlnoci, pokud se chce chovat, tak chovat, co nejvíc mu to usnadnit a doufat, že z toho nic víc nebude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.4.13 16:45
@Moodymare píše:
@kacenka.m - na zakladatelku urcite neutocim, jen by se mela zajimat a ne slepe verit doktorum. Bohuzel v dnesni dobe mam pocit, ze doktorum na pacientech nezalezi, hlavne, ze hodne ockuji a pak dostanou sve bonusy. Jsou nastesti i taci, co ockuji pozdeji a cekaji na urcitou vahu miminka a kombinace vakcin nepouzivaji.

Rozumím tomu, co chceš říct. Jen si prostě vzpomínám, že jsem udělala stejnou chybu, když jsem doktorce věřila a pak si to vyčítala. Proto se dokážu vcítit do zakladatelky, je teď nejspíš strachy bez sebe a myslím si, že povzbuzení je na místě. Po boji je každý generál :( Příště si už dá pozor, stejně jako já a mnoho dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
4.4.13 16:46

Tvoje lékařka je takový novodobý Mengele..
Při očkování se vyplatí nejen důvěřovat, ale zároveň i důkladně prověřovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.4.13 16:55
@peggy.sl píše:
Tvoje lékařka je takový novodobý Mengele..
Při očkování se vyplatí nejen důvěřovat, ale zároveň i důkladně prověřovat..

Máš pravdu, ale např. moje doktorka se starala o mě od mých 13-ti let, starala se dobře i o moje dvě starší děti, takže jsem tenkrát prostě neměla důvod pochybovat. Bohužel, od té doby pochybuji pořád a vidím, že teď už je to jen tvrdý byznys. Proto jsem mnohem ostražitější :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
4.4.13 16:57

Ještě si pamatuji, jak mi řekla, že tak nejlépe nastartujeme jeho imunitu…teď už vím, že je to blbost, ale jak jsem psala, po boji je každý ganerál :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
465
4.4.13 17:00

@Misha0027 nečetla jsem všechny příspěvky, ale jen pár a nelíbí se mi jak se některé navážíte do zakladatelky. Nejsme odborníci. Já tuto zkušenost mám bohužel také. Doktorka mé dítě také tak naočkovala, měla jsem za to, že je to odbornice a ví co dělá. Bohužel v dnešní době převládá kšeft a mám již novou pediatričku, díky za to.
Začala jsem se o očkování více zajímat a zrušila pneumokoky a hexu dávám s co největším možným dostupem a konzultací s paní doktorkou. Teplotu jsme po tomto očkování taky měli dva dny pak dobrý. obvolala jsem kamarádky a všechny taky měli děti takto naočkované, tak jedině tohle mě uklidnilo, i když ne moc :( Určitě si více o očkování přečti a zvaž další. Držte se s prckem :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
558
4.4.13 17:00

Riskuje se v obou případech ať už očkuju nebo neočkuju. Tři vakcíny naráz je podle mě moc, ale osobně nevím, proč jsou někteří tak zásadně proti očkování. Mamka pracuje u mentálně postižených dětí a ví, že někdy se může stát, že tělo prostě zareaguje na očkovací látku špatně a dítě případná reakce může i poznamenat. Ale rozhodně tohle nehrozí všem. Dřív se očkovalo normálně. Nikdo neřešil jestli je to dobrý nebo ne. Prostě se šlo a naočkovalo. Kdyby to bylo zase tak strašně špatný, tak by snad byla většina lidstva nějak poznamenaná, ne? Nejsem zastánce očkování, moje dítě rozhodně nemusí mít všechno, ale vyčítat si potom nějakou nemoc či komplikaci, které jsem mohla zabránit rozhodně nechci. Takže co je vlastně podle Vás dobře?? To přece nikdo nemůže vědět. Každý si přece určí sám jestli bude očkovat nebo nebude, je to jeho právo a ponese za to případné následky. Zakladatelka se rozhodla očkovat. Jak jsem psala, sama bych 3 vakcíny naráz nedala, ale ona se ptala na vaše názory ohledně teploty a zarudnutí a ne na to, abyste ji ponaučili a zdůraznili co všechno udělala špatně.. Některý reakce mě fakt točí :pocitac:..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
4.4.13 17:02
@kacenka.m píše:
Ještě si pamatuji, jak mi řekla, že tak nejlépe nastartujeme jeho imunitu…teď už vím, že je to blbost, ale jak jsem psala, po boji je každý ganerál :(

Ona ho ta nastartovaná imunita mohla i zabít! To ti asi neřekla, že ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek