Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@peggy.sl píše:
Kdyby ti dítě po očkování zemřelo..psala bys stejně?
Já taky nechápu, že do toho rizika jde někdo dobrovolně, i když ty informace má. To máme jako „doufat“, že to přežije ve zdraví, a když ne, tak si říct „co se dá dělat, pořídíme si další“ (a to pak pro jistotu zase naočkujeme, snad už to bude bez následků).
![]()
@peggy.sl píše:
Mně nikdo nenutí, to máš pravdu..ale rozčilují mě doktoři co tvrdí, že očkování je povinné, když to není pravda a vyhrožují vším možným, jenom aby rodiče donutili očkovat..
Pokud není člověk blbej a má dost informací, vyhrožovat můžou už jen pokutou 10 000,–, a i tam jsou na omylu. ![]()
Chudacek malinkej
,malej mel pckovani rotaviry a hexu a to bylo v pohode, kdyz mel ockovani hexu a synflorix tak to uz byl protivnej a mel i zvysenou teplotu, byt tebou tak ji zavolam ze pristi ockovani chces rotaviry a hexu.
Nejsem proti očkování.. ale tohle je fakt moc tři najednou.. Moje doktorka by to nikdy nedala..
Na infekčním nám doktorka píchla dvě najednou a moje dětská docela slušně nadávala…
@Ballnejka píše:
@peggy.sl Tak u odmítnutí povinného je myslím sankce. Musela by ses ale smířit s tím, že by ti dítě nevzali do žádného kolektivu..
V naší republice není žádné očkování povinné..je pouze pravidelné..
Na základní školu je vezmou i bez očkování a o školku nestojím..ta dětem nic nedá.. ![]()
Zakladatelko, zřejmě už jsi pochopila, že tento koktejlek asi nebude to pravé ořechové a já přeji drobečkovi, aby se s tím co nejvíce popral a zvládl to.
Myslím, že teď se určitě pustíš do studia jak to tedy je, máš na to minimálně měsíc předpokládám a rozhodneš se, co tedy a jak očkovat
To že má dítě teplotu je jeden z těch lepších nežádoucích účinků-snaž se srážet až po 38,5
Zarudlé místo chlaď
A chovej a mazli a udělej vše co tomu drobečkovi na očích uvidíš, zaslouží si to ![]()
Co se týče očkování a neočkování-ano i já jsem pro dobrovolnost.Kdo jsou ti nahoře, že nám přikazují píchat do dětí látky, které jsou normálně zakázané???
takový hliník obsažený ve vakcínách je několikanásobně překročen ![]()
Ty jejich studie ty jsou taky na pováženou ![]()
Nevěřím jim ![]()
Pediatři jsou rádoby odborníci, jsou to jen pěšáci, kteří plní to, co jim káže zákon a farma firmy. Kolikrát laik ví daleko víc než pediatr.Jen se zkuste zeptat co vše vakcína obsahuje
A dal vám pediatr přečíst příbalový leták???Myslím, že to není standart ![]()
Navíc věděly jste, že riziko nežádoucích účinků je vyšší, než že dostanete danou nemoc z vakcín?
Že vaše děti nejsou stejně chráněné na sto procent???
A riskovat, že zrovna to moje dítě si vybere toho černého Petra-no nevím
Kterých nemocí se člověk tak strašně bojí? U kojence??Dejte si ty nemoci do souvislosti s miminkem a přijde to divné jen mě?
Žloutenka B-přenosná jen pohlavním stykem, či krví
Tetan-já nevím jak kdo, ale já svoje miminko neválím v hnoji ![]()
Obrna-nooo, tak ta tu není, vyskytuje se pouze ve třech zemích třetího světa
Černý kašel-jediný strašák, ale vyléčitelný. Malé miminko stejně není chráněné ani po první dávce a co já vím, tak ho dostávají i přeočkované děti ![]()
Záškrt-ten tu také nemáme-vyskytuje se jen v zemích se špatnou hygienou
Hemofil-ten tu je, ale opět je to vyléčitelné. První dcera očkovaná nebyla tenkrát to asi nebylo nutné a hemofila neměla, ani nikdo z mého okolí. Do této doby jsem ani nevěděla, že nějaká tato nemoc existuje ![]()
Samozřejmě, že každá nemoc má riziko komplikací-bez debat, ale…
Umřít můžeme na chřipku, na zápal plic, na záděrku kůže…na očkování…
Já vám to povím asi tak, to že nemoc dostane, je spíš náhoda, vím, že ji může dostat ale je to moje volba, ale to, že dítě může mít po očkování problém, je tím, že bylo očkované a ono si nemůže vybrat, nemůže se bránit. To jen my mámy ho chráníme a věřím, že každá z nás zrovna pro toho svého drobka dělá to nejlepší ![]()
Takže i když je někdo hodně proočkovací, měl by si trochu pozjistit a ne slepě věřit doktorům ![]()
@mari1912 skvěle jsi to napsala, doufám, že to aspoň někomu otevře oči ![]()
A tady si trochu odporuješ. Jak je možné se bát neočkovaných, když jsou všechny ostatní děti naočkované? Proč se tedy očkuje, když se musím bát neočkovaných?
A proč se má bát neočkované dítě, když všichni okolo jsou naočkovaní, tudíž by žádnou z těch zákeřných nemocí nemělo dostat?
Sankce jsou, ale taky ne vždycky a některé školky i vezmou.Hi,já nevím, ale on je problém do školky protlačit i naočkované dítě, takže… ![]()
@mari1912 Naprosto skvěle, stručně a pravdivě napsané. Hlavně ten výpis nemocí a „údajná hrozba“.
![]()
@mari1912 souhlasím
Já teda nechala kluka napichat jen hexou a zrovna dostal 2 dávky stahované sarze
Rotavirů se bojím, ale kde mám jistotu, že se tomu to tělíčko ubrani a nerozjede se to naplno ![]()
Prevenar - na co, když je tam pouze 13 kmenů a ve skutečnosti jich je min. 70..
Ještě by mě zajímalo, co je pravda na tom, že ta stahovana sarze hexy nemá být zavadna a stahovali to jen z duvodu zavadneho komponentu při výrobě a ještě ke všemu na to přišli až po víc jak roce
Pravdu se asi nikdy nedozvime, když to sukl zametl pod koberec
![]()
@ivana-domca
Neboj se. Já jsem se rozhodla pokud budu očkovat až po roce věku. A víš co, nejdřív jsem byla strachy bez sebe, ale čím víc jsem si pozjišťovala tím méně strachu mám ![]()
Já si vůbec, ale vůbec nepřipouštím, že by prcek nějakou, jakoukoliv nemoc dostal.Je mu půl roku a neměl ani rýmu, ani teplotu.
Trochu se mě nelíbí představa, že dosud neměl teplotu a já mu jí uměle vyvolám-v tom lepším případě ![]()
S tou špatnou šarží je to masakr
Úplně mám strach, co se jako dozvíme za další rok, co zase bylo špatně. Jak jim pak máme věřit, že? ![]()
@ivana-domca
A přesně-prevenar, je tam pouze 13 kmenů, pokud si jí teda zaplatíme, synflorix jich má asi 9 a my jich tu máme přes 90 ![]()
Rotarix-i doktoři se vesměs shodují dávat jen dětem kde je plánovaný pobyt v nemocnici, či nedonošenci
@mari1912 tak malej měl první virozu až ted v 18ti měsících, jinak to bylo naprosto zdravy dítě, až na to, že je pomalejší, ale nemůžu říct, že by to bylo způsobené ockovanim, protože jsem se až tak důsledně o to nezajimala a nesledovala zda se vývoj potom zpomalil, nebo úplně zastavil, jen vím, že proběhla nějaká ta zvýšená teplota
![]()
Co se týká očkování, tak už nevěřím žádnému doktorovi ani suklu, převážná většina z nich vůbec nebere v potaz, že dítě může mít trvalé následky a nebo to nepriznaji
Ale celkem by mě zajímalo proč je třeba v Německu fond na odškodnění dětí s trvalymi následky po očkování a u nás tvrdí, že přece žádné trvalé následky být po očkování nemohou
![]()