Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Natálka26 dr chtela najednou.to jsem zavrhla.tak pry da napred peevenar a pak hexu..
@zabicka123 píše:
@Natálka26 dr chtela najednou.to jsem zavrhla.tak pry da napred peevenar a pak hexu..
Ty ten prevenar chceš očkovat? Je to nepovinné očkování, spousta lidí ho vůbec nedává.
@Reflex píše:
Ty ten prevenar chceš očkovat? Je to nepovinné očkování, spousta lidí ho vůbec nedává.
jojo.chci.myslim ze je to dobre ockovani.jen nevim kdy. dcere starsi bylo durazne dopirucene.byla nedonosena.
@zabicka123 píše:
jojo.chci.myslim ze je to dobre ockovani.jen nevim kdy. dcere starsi bylo durazne dopirucene.byla nedonosena.
Tak jestli očkovat chceš vše a hned
, tak bych asi naočkovala ve 3. měsíci hexu, ve 4. Prevenar, v 5. druhou hexu, v 6. druhý Prevenar, v 11. posilující dávku hexy, v roce posilující dávku Prevenaru. U obojího bych dala schéma 2+1, účinek je srovnatelný a je to mnohem šetrnější.
@Reflex píše:
Tak jestli očkovat chceš vše a hned, tak bych asi naočkovala ve 3. měsíci hexu, ve 4. Prevenar, v 5. druhou hexu, v 6. druhý Prevenar, v 11. posilující dávku hexy, v roce posilující dávku Prevenaru. U obojího bych dala schéma 2+1, účinek je srovnatelný a je to mnohem šetrnější.
Dekuju.to mi prijde asi rozumnejsi.hned avol doktorce.dik
@zabicka123 píše:
Dekuju.to mi prijde asi rozumnejsi.hned avol doktorce.dik
Kdyby ti tvrdila, že Prevenar 2+1 jde až ve druhém půl roce věku, napiš si RNDr. Petrášovi do poradny na vakciny.net, on ti podá vysvětlení.
EDIT ještě ti může Dr. vyhrožovat, že ti to v tom případě neproplatí pojištovna. To nevím, jak funguje. Mně by to asi bylo jedno, ale může to tak dopadnout.
@Reflex diky moc.ted koukam ze dcera mela ten prevenar az ve dvou letech.Ale ted asi jine kdyz ma malej sourozence co chodi do skolky..kdyz neproplati je mi fuk.jde o zdravi ne
@zabicka123 píše:
@Reflex diky moc.ted koukam ze dcera mela ten prevenar az ve dvou letech.Ale ted asi jine kdyz ma malej sourozence co chodi do skolky..kdyz neproplati je mi fuk.jde o zdravi ne
Jasně, v nejhorším dáš ještě v 7. třetí Prevenar a pak to pojišťovna uhradí.
@Reflex píše:
Jasně, v nejhorším dáš ještě v 7. třetí Prevenar a pak to pojišťovna uhradí.
Tak na hexu jdem ve 4.mesici a prevenar az v 6.:)Je to pak pry mnohem setrnejsi, ale jak pises pojistovna uz neprida.No des ze prispiva jen na drasticke pro dite:( Zaplatim vic ale budu v klidu ![]()
@zabicka123 píše:
Tak na hexu jdem ve 4.mesici a prevenar az v 6.:)Je to pak pry mnohem setrnejsi, ale jak pises pojistovna uz neprida.No des ze prispiva jen na drasticke pro dite:( Zaplatim vic ale budu v klidu
Super, to máš rozumnou doktorku. Hlavně si v tom šestém měsíci nenech dát druhou hexu a prevenar moc brzo po sobě. Hexa ti vychází ve 4., v 6. a ve 12. měsíci, ale dá se to i rozvolnit, třeba 4., 7., 13. Hlavně dodržet mezi první a druhou dávkou hexy minimálně 2 měsíce, to je podmínka schematu 2+1 podle příbaláku.
@Reflex píše:
Super, to máš rozumnou doktorku. Hlavně si v tom šestém měsíci nenech dát druhou hexu a prevenar moc brzo po sobě. Hexa ti vychází ve 4., v 6. a ve 12. měsíci, ale dá se to i rozvolnit, třeba 4., 7., 13. Hlavně dodržet mezi první a druhou dávkou hexy minimálně 2 měsíce, to je podmínka schematu 2+1 podle příbaláku.
diky moc za rady
@Reflex píše:
Prosim jeste.proc ma byt mezi prvni adruhou hexou 2 mesice?Dr.si nas pozvala na druhou davku po mesici…prvni mel ve 4.mesici.Ted je u 5.m a ma jit na druhou..
@zabicka123 píše:
Prosim jeste.proc ma byt mezi prvni adruhou hexou 2 mesice?Dr.si nas pozvala na druhou davku po mesici…prvni mel ve 4.mesici.Ted je u 5.m a ma jit na druhou..
Protože do něj chce nacpat schéma 3+1, to si rozhodně nenech. Schéma 2+1 je stejně účinné, teď vyjde nová vyhláška, podle které se už bude očkovat jen 2+1. Výrobci ale chtějí, aby byl rozestup 2 měsíce, je to i lepší kvůli protilátkám. https://www.vakciny.net/…_2016_07.htm
EDIT: nebo chce dát 2+1 a takhle zdrcnout ty první dvě dávky, ale pokud o tom nemluvila, tak bych to tipovala na 3+1.