Očkování Prevenar

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
13.8.17 18:43

Doktorka, co k ní chodím, očkuje minimálně tříměsíční a pětikilové děti a nikdy nedavá hexu a prevenar dohromady. Syn dostal taky první dávku očkování Prevenar. Neměl po žádném očkování problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.8.17 18:49

@zabicka123

Nemá hexu a chceš mu dat Prevenar? 8o 8o vůbec nerozumím proč? Teda proč nemá povinné a nepovinné chceš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.8.17 18:49

@Zuzanicce

To je prasarna. :roll: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.17 19:26

@Natálka26
Jako absolutně jsem to nepochopila.. první očkování až ve 4. měsíci.. a rovnou takhle dvojkombinaci.. přitom kdyby měl nějakou vážnější reakci tak ani ne zjistíme na kterou g těch vakcín to bylo… a ono se to teda nesmí? maleho dr mi nesedí, ale tady jsou asi 4 lékaři, 2 ne přijímají.. přemýšlím nad změnou, jen nevím jak to je když ho má rozóčkovaného.. 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6993
13.8.17 19:41

@Zuzanicce muzes si vybrat. Za a) pneumokoky (prevenar/synflorix) vubec davat nemusis. A za b) by ti mel dat doktor vybrat. Budto dohromady davky po mesici, nebo zvlast davky po 14dnech.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
13.8.17 19:46
@Zuzanicce píše:
@Natálka26
Jako absolutně jsem to nepochopila.. první očkování až ve 4. měsíci.. a rovnou takhle dvojkombinaci.. přitom kdyby měl nějakou vážnější reakci tak ani ne zjistíme na kterou g těch vakcín to bylo… a ono se to teda nesmí? maleho dr mi nesedí, ale tady jsou asi 4 lékaři, 2 ne přijímají.. přemýšlím nad změnou, jen nevím jak to je když ho má rozóčkovaného.. 8o

To nevadí, ze ve 4mesici. Já začala očkovat az v 10.měsíci, ale jen Hexu ve schématu 2+1. U očkování jsi určité byla a souhlasila, takže jaký nepochopil a? Stačí říct, ze chceš jen hexu a případně prijit za měsíc na prevenar. Smí se to, ale je to prasarna, naráz očkovat oboje. Sam výrobce to nedoporučuje. Musíš se zajímat sama. Změnit můžeš vždycky, nedoockovat taky, je to jen a jen tvoje volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.17 20:28

Ano, souhlasila jsem s Prevenarem, tím si jsem vědoma, ale dr mi vůbec neřekla, že by se to nemělo kombinovat.. je to můj první syn.. myslím si, že by měl především lékař tyto informace sdělovat.. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.8.17 21:12
@Zuzanicce píše:
Ano, souhlasila jsem s Prevenarem, tím si jsem vědoma, ale dr mi vůbec neřekla, že by se to nemělo kombinovat.. je to můj první syn.. myslím si, že by měl především lékař tyto informace sdělovat.. :think:

Mám stejný názor jako ty. To znamená, že prvotní informaci by měl podat především lékař, potom až já si můžu něco dohledávat. Dneska fakt člověk musí sedět na netu a hledat a číst a pořád dokola. Z toho si nic nedělej. Naše doktorka, nejenže očkuje najednou - když jsem se zeptala, jestli to nevadí, tak mi řekla, že naopak je to pro dítě lepší, tak očkuje i pneumokoky automaticky - nevěděla jsem, že je to nepovinné (přesto bych je teda dala, ale stejně). A to, že si můžu vybrat ze dvou vakcín mi bylo sděleno v čekárně před vstupem do ordinace, ať si to promyslím :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.17 21:28

@Pomka
Díky za pochopení, já jsem si vyhledala na internetu, jaká vakcína na co je, ale nikdy by mě nenapadlo, že by se to nemělo očkovat najednou. Kdybych si o tom Nepřečetla na internetu, tak pomalu ani nevím, že taková vakcína existuje. Natož, že si mohu vybrat.

To, že vám doktorka nedala tu možnost, se rozhodnout zda zvolit, jestli chcete naočkovat tuto dobrovolnou vakcínu, mi přijde hodně špatný přístup. Já tedy se svojí doktorkou též nejsem spokojená. Jenže jsem neměla na výběr, v době kdy jsem měla před termínem už nebrali, nedávno mi řekla kamarádka, že tu otevřely nový pediatři. Takže hned zítra obvolám zda je možné přestoupit i v případě, že má malého dr rozočkovaného ( nevím, kvůli pojišťovně, zda už to nemá nějak proplacene a tak.. ) Děkuji za pochopení :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
13.8.17 21:36

@Zuzanicce já věděla, že nechám naočkovat povinné, plus jsem věděla, které nepovinné (tam patřily pneumokoky). Jenže jsem nevěděla, jak se ty vakcíny nazývají. Myslím si, že by ty informace měl podat pediatr. Ale já postupem času zjistila, že naše doktorka taky není úplně ok a zvažuji změnu. U nás toho bylo právě víc, nejen tohle…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4488
13.8.17 21:49

@Zuzanicce Mně dala doktorka při první schůzce brožurku o očkování, kterou mimochodem napsal Petráš. Tam je uvedeno, že souběžné očkování hexy a pneumokoků zvyšuje 4× nebezpečí nežádoucích účinků, zároveň jsem četla u Petráše na webu, že to i snižuje imunitní odpověď na to očkování. Jediná výhoda, kterou to má je, že nemusíš vícekrát chodit do ordinace. Hexu si dej 2+1, pokud už jsi nenaočkovala 3 dávky. Je to rovnocenné schéma, mnohem šetrnější a brzy bude schváleno jako oficiální, 3+1 už se očkovat nebude. Před pár dny o tom psali na idnes, můžeš se na to podívat, schvalují ho odborníci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24
13.8.17 21:51

U nás právě taky není moc v pohodě.. a nejsem jediná bohužel.. hodně štěstí při hledání nového pediatra, co jsem slyšela od holek, někdy je to fakt hustý a co mi přijde blbý, že se smí měnit po 3 měsících.. protože kdyby dr byl fakt hooodne špatný, třeba zlý, nebo tak.. tak u něj člověk musí zůstat tři měsíce? :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.8.17 22:28

@Zuzanicce já to u prvního taky neřešila, po nú jsem se začala zajímat, změnila jsem dr. a teď si za novou radši dojíždím i do jiného města.
Vždycky jsem si říkala, ž dr. ví víc než já. Kdyby nebylo nú, tak bych asi i věřila dál…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13837
13.8.17 22:31

@Zuzanicce nebo k dr. prostě chodit nebudeš a preventivní prošvihlý prevent. prohlídky prostě pojišťovně doplatíš (není to žádná pálka). Zase, aby pediatr nehlásil na ospod…ale to už je OT :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
14.8.17 19:28

@Natálka26 dr chtela najednou.to jsem zavrhla.tak pry da napred peevenar a pak hexu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek