Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zdravím. Dnes mi přišla od sestřičky našeho pediatra nabídka naočkovat 14-letého syna proti meningokovi. Vím, že pokud tato nemoc udeří, je to velmi rychlé a následky atd. Zvažuji nechat ho očkovat. Poradí někdo? Nejsem zdravotník, tak co si o tom myslíte. Moc děkuji a klidný den všem.
@Lucka1111 píše:
Také plánuji nechat děti naočkovat v tomto věku.
Děkuji.
Já tedy už naočkovaný obě děti mám, 6 a 10 let, ale nevím, jak je to s trvanlivostí toho očkování, takže určitě, když bude potřeba, nechám přeočkovat. Já jsem tedy ještě obě očkování na děti platila, ale udělala bych to znovu. Této nemoci se děsně bojím…
@PapeJ píše:
Já tedy už naočkovaný obě děti mám, 6 a 10 let, ale nevím, jak je to s trvanlivostí toho očkování, takže určitě, když bude potřeba, nechám přeočkovat. Já jsem tedy ještě obě očkování na děti platila, ale udělala bych to znovu. Této nemoci se děsně bojím…
ok, moc děkuji.
Pred týdnem jsem nechala naockovat 14 ti lete dite…vubec jsem neuvazovala nad tim, ze bych neockovala…i dítě samo chtelo…
@carola píše:
Zdravím. Dnes mi přišla od sestřičky našeho pediatra nabídka naočkovat 14-letého syna proti meningokovi. Vím, že pokud tato nemoc udeří, je to velmi rychlé a následky atd. Zvažuji nechat ho očkovat. Poradí někdo? Nejsem zdravotník, tak co si o tom myslíte. Moc děkuji a klidný den všem.
Budu očkovat. Zatím je syn malý.
Tady je ta pravdepodobnost tak mala, ze mi s rizikem vakciny prijde minimalne sul nul.
Nevidim prinos ockovani.
@Lucie_Sx píše:
Tady je ta pravdepodobnost tak mala, ze mi s rizikem vakciny prijde minimalne sul nul.
Nevidim prinos ockovani.
Akorat, ze riziko zavaznych komplikaci po vakcinaci je rozhodne mensi, nez riziko vaznych komplikaci a smrti po nakaze.
@carola Neváhala bych, nechala jsem se sama naočkovat kolem 20 let, když jsem vyjížděla na zahraniční studium. Velký kolektiv mladých lidí na jednom místě ze všech koutů světa. Rizikovost nákazy vysoká, následky většinou těžké až fatální. Myslím, že meningokok a tetanus jsou dvě asi nejdůležitější očkování protože příznaky lze zaměnit za jiný méně závažný problém. Progrese je velmi rychlá v krátkém čase a pak už bývá pozdě. Přeočkování je jednou za cca 5 let, což je taky ok.
Myslím, že synovi se to bude hodit do budoucna. Přechod na střední, změna kolektivu, pak třeba vysoká, pařby, chlastačky, třeba výjezd přes Erasmus nebo cestování, všude tam se to hodí.
Příspěvek upraven 15.09.22 v 15:34
@mroe píše:
Akorat, ze riziko zavaznych komplikaci po vakcinaci je rozhodne mensi, nez riziko vaznych komplikaci a smrti po nakaze.
To si nemyslim.
Ale kazdeho vec.
My nechavali ockovat syna (17) zrovna pred par tydny. Tady je to povinne pred vstupem na vysokou skolu. A to jako bez pardonu, by ho proste nenechali zahajit semestr. Ale s timto ockovanim teda nemam vubec problem, naopak.