Očkování proti meningokovi u dospívajícího

8040
15.9.22 11:42

očkování proti meningokovi u dospívajícího

Zdravím. Dnes mi přišla od sestřičky našeho pediatra nabídka naočkovat 14-letého syna proti meningokovi. Vím, že pokud tato nemoc udeří, je to velmi rychlé a následky atd. Zvažuji nechat ho očkovat. Poradí někdo? Nejsem zdravotník, tak co si o tom myslíte. Moc děkuji a klidný den všem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35444
15.9.22 11:48

Nechavam ockovat obe deti. V tomhle veku, ne jako batolata.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
15.9.22 11:50

@mroe děkuji za reakci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7978
15.9.22 11:58

Také plánuji nechat děti naočkovat v tomto věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
15.9.22 12:00
@Lucka1111 píše:
Také plánuji nechat děti naočkovat v tomto věku.

Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4225
15.9.22 12:07

Já tedy už naočkovaný obě děti mám, 6 a 10 let, ale nevím, jak je to s trvanlivostí toho očkování, takže určitě, když bude potřeba, nechám přeočkovat. Já jsem tedy ještě obě očkování na děti platila, ale udělala bych to znovu. Této nemoci se děsně bojím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8040
15.9.22 12:13
@PapeJ píše:
Já tedy už naočkovaný obě děti mám, 6 a 10 let, ale nevím, jak je to s trvanlivostí toho očkování, takže určitě, když bude potřeba, nechám přeočkovat. Já jsem tedy ještě obě očkování na děti platila, ale udělala bych to znovu. Této nemoci se děsně bojím…

ok, moc děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
15.9.22 12:25

Pred týdnem jsem nechala naockovat 14 ti lete dite…vubec jsem neuvazovala nad tim, ze bych neockovala…i dítě samo chtelo…

• Citovat
  • Upravit
53518
15.9.22 12:28
@carola píše:
Zdravím. Dnes mi přišla od sestřičky našeho pediatra nabídka naočkovat 14-letého syna proti meningokovi. Vím, že pokud tato nemoc udeří, je to velmi rychlé a následky atd. Zvažuji nechat ho očkovat. Poradí někdo? Nejsem zdravotník, tak co si o tom myslíte. Moc děkuji a klidný den všem.

Budu očkovat. Zatím je syn malý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
15.9.22 12:51

Tady je ta pravdepodobnost tak mala, ze mi s rizikem vakciny prijde minimalne sul nul.
Nevidim prinos ockovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35444
15.9.22 13:04
@Lucie_Sx píše:
Tady je ta pravdepodobnost tak mala, ze mi s rizikem vakciny prijde minimalne sul nul.
Nevidim prinos ockovani.

Akorat, ze riziko zavaznych komplikaci po vakcinaci je rozhodne mensi, nez riziko vaznych komplikaci a smrti po nakaze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
563
15.9.22 15:32

@carola Neváhala bych, nechala jsem se sama naočkovat kolem 20 let, když jsem vyjížděla na zahraniční studium. Velký kolektiv mladých lidí na jednom místě ze všech koutů světa. Rizikovost nákazy vysoká, následky většinou těžké až fatální. Myslím, že meningokok a tetanus jsou dvě asi nejdůležitější očkování protože příznaky lze zaměnit za jiný méně závažný problém. Progrese je velmi rychlá v krátkém čase a pak už bývá pozdě. Přeočkování je jednou za cca 5 let, což je taky ok.

Myslím, že synovi se to bude hodit do budoucna. Přechod na střední, změna kolektivu, pak třeba vysoká, pařby, chlastačky, třeba výjezd přes Erasmus nebo cestování, všude tam se to hodí.

Příspěvek upraven 15.09.22 v 15:34

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bedrisek
15.9.22 15:34

Nechali jsme 14letého syna naočkovat minulý týden.

• Citovat
  • Upravit
34322
16.9.22 03:36
@mroe píše:
Akorat, ze riziko zavaznych komplikaci po vakcinaci je rozhodne mensi, nez riziko vaznych komplikaci a smrti po nakaze.

To si nemyslim.
Ale kazdeho vec.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26583
16.9.22 11:53

My nechavali ockovat syna (17) zrovna pred par tydny. Tady je to povinne pred vstupem na vysokou skolu. A to jako bez pardonu, by ho proste nenechali zahajit semestr. Ale s timto ockovanim teda nemam vubec problem, naopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek