Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
naočkují. i přeočkují. jen přeočko myslím není hrazené pojišťovnou..
obrať se na kalmetizační stanici nebo si řekni svému pediatrovi, který tě nasměruje.
my budeme očkovat mladšího po základním očku, tak nám to bylo doporučeno i pediatrem, i kalmetizací i pneumology, kteří se TBC dlouhodobě zabývají.
navíc, raději Hexu co nejdřív, právě kvůli černému kašli. (a mezi TBC a hexou v tomto pořadí se doporučuje odstup, údajně dělá problémy hepatitida B v hexe..)
ale TBC mít očkované chci.
navíc jsme riziková skupina, manžel je pneumolog.. a občas nějaký ten pacient s TBC, který chrchle mykobakteria je…
očkování nechrání před nákazou TBC, jen tělu pomáhá. a chrání do velké míry před rezistentními formami (nereagujícmi na léčbu), před rozsevem TBC po těle (miliární TBC), navíc léčba u dětí je velice problematická.
Jé holky moc díky za názory.Všech si velmi vážím a poradím se s doktorkou.Prostě se bojím že při této migraci ze všech stran se mimi snadno nakazí.A otevřeně do ust - v autobuse to je děs když člověk jede jak tam všichni kašlou a kolikrát si tu pusu nezakryjou.Sice co jde tak chodíme pešky ale taky občas musíme popojet.
My tedy rizikový nejsme tak se uvidí.
nám dr. řekla že jestli chceme tak nás naočkuje,ale až ve 2 letech
Dá se TBC naočkovat při počínajícím suchém kašli bez teplot?
@paola white
Zítra jdem k dr., tak uvidím, co nám poví. Co se dá dělat, akorát mě štve, že u nás došly vakcíny a další nebudou. ![]()
@esteelauder píše:
@paola white
Zítra jdem k dr., tak uvidím, co nám poví. Co se dá dělat, akorát mě štve, že u nás došly vakcíny a další nebudou.
Co bych za to dala, kdyby bývaly došly před třemi lety..
@esteelauder píše:
@peggy.sl
Jak to?
Dcera bude mít doživotní památku..
@peggy.sl píše:
Dcera bude mít doživotní památku..
nápodobně, už je to pár let, co dcera byla na přeočkování a dodnes má jizvu jako blázen a dokonce jí i bolí…Prý to může být způsobem jak to píchnou-nevěřím, prostě reakce, jasné jako facka. A fakt to má hnusný, dokonce přemýšlí nad plastikou
@esteelauder píše:
@peggy.sl
Aha, to mě mrzí. Mohu vědět, co se jí stalo?
Zničené podpažní uzliny..
O tom jsem četla, taky se toho bojím, malému je 10m, dnes je stejně nemocný, tak to musíme odložit.
@esteelauder
já jsem hodně četla o TBC a ono vážně není tak jednoduché ho chytit, navíc to, že ho vyjmuli z očkovacího kalendáře o něčem značí
Byli na něj velké reakce a prý není tak účinné. V jiných státech se nedává už podstatně déle než u nás..
Nevím, pokud nejsem riziková skupina lidí, nebo se nestýkám s nějakými ukrajinci, bezdomovci tak bych to nehrotila. Ani MHD není takový strašák, slyšela jsem, že chytit TBC lze při pobytu s nakaženým v uzavřeném prostoru několik hodin…
Já myslím, že v dnešní době je TBC nutnost, za bolševika se očkovalo hned v porodnici a to to tu ještě šlo. Při dnešní migraci člověk neví na koho a kde narazí. Má to svý rizika, bohužel ![]()