Očkování proti TBC

5331
27.5.11 14:52

Očkování proti Tbc

Ahojky.Nevíte jak je to ted s tímhle očkováním?Jestli když budu chtít tak mimi miminko naočkují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7182
27.5.11 14:56

Mně odmítli syna přeočkovat (narozen 2008, tuberkulínová zkouška po očkování v porodnici negativní), jestli očkují miminka na požádání, to nevím.. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557

Naočkují ti ho po základním očkování. Doporučuji si přečíst nějaké info na netu než se do toho pustíš, je to celkem svinstvo a navíc ve dvou letech už není tak účinné. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13338

Mně bylo u pediatričky řečeno, že ji naočkují po ukončení základního očkování, cca v 6 měsících :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
27.5.11 15:04

Děkuju.Já kluky očkované mám a i když někdo třeba má špatné zkušenosti s očkováním tak já bych tohle raději naočkované mít chtěla i u miminka co se mi narodí..Vzhledem k tomu že jsme chytili ve 2 měsících už vymícený černý kašel tak mám z těchto nemocí trochu obavy. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.5.11 15:08
kralicinka1 píše:
Děkuju.Já kluky očkované mám a i když někdo třeba má špatné zkušenosti s očkováním tak já bych tohle raději naočkované mít chtěla i u miminka co se mi narodí..Vzhledem k tomu že jsme chytili ve 2 měsících už vymícený černý kašel tak mám z těchto nemocí trochu obavy. :-?
Černý kašel není vymýcená nemoc, takže jste ho chytit mohli, bohužel to je mi vás líto. Jenže ani očkování tě na sto procent neochrání… :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
27.5.11 15:10

Já vím.dost jsem si s tím užili tak mám před tím trochu větší respekt. :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
27.5.11 15:43

A patříš do rizikové skupiny? Třeba manžel doktor, cizinec, tbc v rodině? Já když byla v březnu v porodnici, tak očkování nabídli jen jedné Vietnamce. Jinak takhle na požádání taky doporučili až po základním očko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
27.5.11 15:50

a co na to říká váš dětský doktor? já když jsem měla před porodem viktora, tak jsem zrovna spadla ještě do období, kdy se děti očkovaly při odchodu z porodnice - viki se narodil v říjnu a od listopadu se už neočkovalo.

takže jsem probírala s doktorkou, jestli si nepožádat v nemocnici o odložení očkování na později. ale nakonec jsme došli k tomu, že žijeme v Praze, jsme hodně aktivní - cestování MHD atd., takže to tak necháme. tenkrát mi doktorka říkala, že by se pak očkovalo asi až ve dvou letech. ale nevěděla to moc přesně, protože očkování na TBC nejde (nebo aspoň nešlo) přes dětské doktory, ale kalmetizační střediska. ale je možné, že se zase už něco změnilo.
každoúádně tady jsem se i dočetla, že stávající vakcína není účinná na kmeny TBC, které se k nám dostávají z východu. :nevim: ale fakt je to lékařsky nepodložená informace, jen to tu několik maminek psalo.

asi pokud budeš hodně chtít, tak ti dítě naočkují. ale spíš bych to řešila s vaší doktorkou a s porodnicí, případně si podle toho vybrala porodnici…

a s tím černým kašlem mi je vás líto. je to pech, chytit takovouhle nemoc…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mag
12862
27.5.11 16:05

Určitě naočkuje, ale očkování si budeš muset uhradit(pokud nejsi z rizikové skupinny), koukni sem, třeba ti to pomůže v rozhodování.

http://www.cpsjep.cz/index.htm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
27.5.11 16:15

nozu MHDčkem se TBC chytit nedá. Říkali mi, že vždycky to je někdo velice blízký s kým se stýkáme často. Takže říkal z rodiny. TBC ve vzduchu žije jen myslím pár sekund nebo minut. Takže by Vám musel někdo zakašlat do otevřené pusy.

A jestli jsem to pochopila v léčebně dobře, tak ta TBC co si lidi vozí s ciziny, není přenosná. Jen se dlouho léčí ( 1,5 roku), klasická TBC 6 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21531
27.5.11 16:18

verco, díky za doplnění. no, viki stejně naočkovaný je, reakci neměl žádnou a já jsem při cestování po praze klidnější. a kdyby náhodou někdy bylo třet, tak budu pátrat pečlivěji. každý kousek informace je dobrý :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1672
27.5.11 16:31

nozu taky si asi nechám druhé dítko očkovat. Je to jistější :wink:

Jinak mám osobní zkušenost s TBC, poněkud zvláštní :mrgreen: . Jsou to tři roky, co mi zjistili TBC v kyčelním kloubu. No já myslela, že upadnu, když mi to volali 8-o . Byla jsem tehdy půl roku po transplantaci kostní dřeně. Tím, že jsem měla nové DNA, stratila jsem protilátky na TBC a ona propukla.
V léčebně jsem se ptala, jak jsem k tomu přišla, nešlo mi to na rozum :think: . Jako dítě jsem byla očkovaná na TBC. A JAko dítě, nebo v mládí jsem se setkala s někým kdo měl TBC a chytla to od něj. Přešla jsem to prý jako normální nemoc. Prostě to nikdo nezjistil. No a tím že jsem to prošla jako nemoc, tak se mi schovala do kyčelní kosti ta TBC a číhala, až budu imunitně oslabená 8-o . Díky své zkušenosti vím, že TBC je docela častá nemoc ( asi 1000 lidí ročně). Ale jen se o tom nemluví. V té době, kdy mi TBC ujistili, bylo našemu Tomáškovi 8 měsíců. Doktor mi ale řekl, že pokud jsem byla infekční a on to chytnul a je zdraví a nemá žádné komplikace, že to přejde jako normální nemoc. Docela mě v tý době uklidnil. Tomáška jsem totiž neměli očkovaného na TBC, protože byl narozený předčasně.

Jinak na přeočkování musel manžel. Tomu zůstala docela veliká a hluboká jizva. Ale Tomík to očkování přešel úplně v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
919
27.5.11 16:39

Upřímně taky nevím jestli očkovat. Malej se mi narodil ted v květnu, do rizikový skupiny nepatříme. Ale skoro si říkám že pro jistotu…kdyby v dospělosti cestoval bylo lepší kdyby na tuberu očkovaný byl…byly jsme roky všichni očkovaný - dcerka před 4roky taky. Ono dneska při velkým pohybu lidí - nikdy nevíš s kým se potkáš a přijdeš do kontaktu a dá se chytit i tubera. Můj táta pracovně občas cestuje po světě - čína, mexiko - tak nevím…budeme si to muset dobře promyslet. Ale dala bych to až po kolem toho půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
27.5.11 17:15
Renatka30 píše:
Upřímně taky nevím jestli očkovat. Malej se mi narodil ted v květnu, do rizikový skupiny nepatříme. Ale skoro si říkám že pro jistotu…kdyby v dospělosti cestoval bylo lepší kdyby na tuberu očkovaný byl…byly jsme roky všichni očkovaný - dcerka před 4roky taky. Ono dneska při velkým pohybu lidí - nikdy nevíš s kým se potkáš a přijdeš do kontaktu a dá se chytit i tubera. Můj táta pracovně občas cestuje po světě - čína, mexiko - tak nevím…budeme si to muset dobře promyslet. Ale dala bych to až po kolem toho půl roku.

Pokud koukáš do dospělosti, tak ho nech očkovat jako dospělého. Protilátky z dětství stejně do dospělosti nechrání - nevydrží… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek