Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky zajímá mě co si myslíte o očkování proti rakovine děložního čípku, mám devítiletou dceru a uvažuji o očkování máte někdo zkušenost?
mamasan píše:
Ahoj holky zajímá mě co si myslíte o očkování proti rakovine děložního čípku, mám devítiletou dceru a uvažuji o očkování máte někdo zkušenost?
kdybych mela dceru urco ji ho dam, znama ted taky byla s dcerou tak jsme se o tom bavily, myslim ze ted pojistovna dokonce neco prispiva v nejakym bonusovym programu…
já očkování využívám pokud je dostupné, dál se raději nerozepisuju, ono se to tu nejspíš ještě rozjede dost ![]()
no ono to právě stojí okolo 10kč. což je dost ale nevím zda to funguje.
Sama ockovana jsem, tak dceru taky necham.. Ale jeste mame casu spoustu ![]()
Tak pokud bych měla ještě dceru, očkovat bych jí určitě nechala. Do té doby už bude vakcína pořádně zajetá a vyzkoušená
Ale pro sebe o ní taky uvažuju
Mne gynekologicka rovno s ponukou ockovania povedala ze nevie co bude so mnou po dajme tomu desiatich rokoch. Ci budem potrebovat preockovanie, ci budem stale chranena, ci ma nebude liecit na vedlajsie ucinky. A popravde, proti tomu co chrani toto ockovanie celkom zadarmo chrani nebyt promiskuitny ![]()
O očkování si nemyslím nic dobrého, zvlášť o tomdle. Mám dvě dcery, očkovat nebudem.
Před dvěma lety zemřela ve 30 má spolužačka ze střední na rakovinu děložního čípku - byl to pro všechny šok, byla to velká sportovkyně, bojovala až do konce…
Dcery určitě naočkovat nechám.
Co se týká očkování u dospělých, záleží na tom, zda již byli nakaženi HPV viry či nikoliv. Pokud ano, vakcína je zbytečná, pokud pouze některým - vakcína bude fungovat proti těm zbylým.
Očkovat bych dala, po svých zkušenostech - konizace a následný předčasný porod v 36 tt jenom kvůli špatným výsledkům cytologie ..... nestojí to za to. Teď také většina zdr. pojišťoven dává 3. vakcínu zdarma (cca 2800,–) a Škodovácká dává dokonce 5000,– tudíž doplatek je cca 3400,– ![]()