Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
doslechla jsem se, že by mělo být možné zjískat rozdělenou hexavakcínu. Dá se údajně sehnat z Německa a musí ji objednat váš pediatr. Prý se o tom hovořilo před týdnem v Hydeparku. Víte o tom měkdo něco víc?
Děkuji.
kamarádky syn ji má takto očkovanou. ale je to přes očkovací centrum v motole a proto, že je velmi silný alergik.
Jak rozdelena Hexa? Normalne muzes naockovat treba Infanrix HIB a zbytek monovakcinama…ale to tu bylo vzdycky ![]()
Nozu, to já vím, tady se jedná o vakcíny pro zdravé dítě, v Čechách se to ještě nedělá, ale v Německu by to právě jít mělo…
Asha, hexa je složená s šesti očkovacích látek a očkuje se natřikrát. No a z toho německa by mělo jít objednat každou zvlášť.
Ale jak říkám, nevím o tom víc, než co jsem napsala…
Ilwimia píše:
Nozu, to já vím, tady se jedná o vakcíny pro zdravé dítě, v Čechách se to ještě nedělá, ale v Německu by to právě jít mělo…
Asha, hexa je složená s šesti očkovacích látek a očkuje se natřikrát. No a z toho německa by mělo jít objednat každou zvlášť.
Ale jak říkám, nevím o tom víc, než co jsem napsala…
Vim co je to Hexa…Je to Infanrix Hexa. A jak jsem psala, muzes dostat Infanrix HIB (nebo jen Infanrix) a zbytek monovakcinama. Mam tak naockovanou prostredni. Jestli chces vsechno v monovakcinach, tak asi moc uspesna nebudes, nejaky slozky se jako mono nevyrabi, ledaze by s tim behem minulyho roku zacli.
Kazdopadne neni problem si tohle zjistit, ja ti doporucuju cist jeste pribalovy letaky, protoze ve vakcinach jsou jeste pridatny latky a nosice a ty se lisi u ruznych vakcin proti jedny a ty samy nemoci. Zamer se na hlinik (hydroxid hlinity) a thiomersal (rtut), pripadne formaldehyd. Zadouci je, aby tam bylo hliniku co nejmin a rtut nebo formaldehyd pokud mozno vubec ![]()
Celkove vychazeji monovakciny v souctu lip, nez cela Hexa, ale jak pisu, pozor na jejich slozeni.
Asha, jo dík, já sem to právě chtěla každý zvlášť a tak nějak postupně, a doslechla jsem se tady o tom. No uvidíme, jestli se o tom ještě něco dovíme a když ne, tak to udělám asi jako ty.
Ilwimia píše:
Asha, jo dík, já sem to právě chtěla každý zvlášť a tak nějak postupně, a doslechla jsem se tady o tom. No uvidíme, jestli se o tom ještě něco dovíme a když ne, tak to udělám asi jako ty.
Prave je tendence vsechno kumulovat do jedny vakciny, monovakciny se prestavaji vyrabet
Minuly rok to bylo dosazitelny jen pres ten maloslozkovy Infanrix. HIB je celkem v pohode, vychazi dobre i na slozeni, s monovakcinama problem neni. Jestli te to zajima vic, tady najdes info ![]()
https://www.emimino.cz/…nkovani/170/?…
Ahojky.my jí měli rozdělenou protože malej prodělal černý kašel.Takže nás očkovali na x krát - hrůza. ![]()