Rozdělená hexavakcína

969
18.5.11 09:24

Rozdělená hexavakcína

Ahoj,
doslechla jsem se, že by mělo být možné zjískat rozdělenou hexavakcínu. Dá se údajně sehnat z Německa a musí ji objednat váš pediatr. Prý se o tom hovořilo před týdnem v Hydeparku. Víte o tom měkdo něco víc?
Děkuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21530
18.5.11 09:28

kamarádky syn ji má takto očkovanou. ale je to přes očkovací centrum v motole a proto, že je velmi silný alergik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.5.11 09:36

Jak rozdelena Hexa? Normalne muzes naockovat treba Infanrix HIB a zbytek monovakcinama…ale to tu bylo vzdycky :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
18.5.11 11:02

Nozu, to já vím, tady se jedná o vakcíny pro zdravé dítě, v Čechách se to ještě nedělá, ale v Německu by to právě jít mělo…
Asha, hexa je složená s šesti očkovacích látek a očkuje se natřikrát. No a z toho německa by mělo jít objednat každou zvlášť.
Ale jak říkám, nevím o tom víc, než co jsem napsala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.5.11 11:07
Ilwimia píše:
Nozu, to já vím, tady se jedná o vakcíny pro zdravé dítě, v Čechách se to ještě nedělá, ale v Německu by to právě jít mělo…
Asha, hexa je složená s šesti očkovacích látek a očkuje se natřikrát. No a z toho německa by mělo jít objednat každou zvlášť.
Ale jak říkám, nevím o tom víc, než co jsem napsala…

Vim co je to Hexa…Je to Infanrix Hexa. A jak jsem psala, muzes dostat Infanrix HIB (nebo jen Infanrix) a zbytek monovakcinama. Mam tak naockovanou prostredni. Jestli chces vsechno v monovakcinach, tak asi moc uspesna nebudes, nejaky slozky se jako mono nevyrabi, ledaze by s tim behem minulyho roku zacli.

Kazdopadne neni problem si tohle zjistit, ja ti doporucuju cist jeste pribalovy letaky, protoze ve vakcinach jsou jeste pridatny latky a nosice a ty se lisi u ruznych vakcin proti jedny a ty samy nemoci. Zamer se na hlinik (hydroxid hlinity) a thiomersal (rtut), pripadne formaldehyd. Zadouci je, aby tam bylo hliniku co nejmin a rtut nebo formaldehyd pokud mozno vubec :)

Celkove vychazeji monovakciny v souctu lip, nez cela Hexa, ale jak pisu, pozor na jejich slozeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
969
18.5.11 11:15

Asha, jo dík, já sem to právě chtěla každý zvlášť a tak nějak postupně, a doslechla jsem se tady o tom. No uvidíme, jestli se o tom ještě něco dovíme a když ne, tak to udělám asi jako ty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29730
18.5.11 11:19
Ilwimia píše:
Asha, jo dík, já sem to právě chtěla každý zvlášť a tak nějak postupně, a doslechla jsem se tady o tom. No uvidíme, jestli se o tom ještě něco dovíme a když ne, tak to udělám asi jako ty.

Prave je tendence vsechno kumulovat do jedny vakciny, monovakciny se prestavaji vyrabet :-? Minuly rok to bylo dosazitelny jen pres ten maloslozkovy Infanrix. HIB je celkem v pohode, vychazi dobre i na slozeni, s monovakcinama problem neni. Jestli te to zajima vic, tady najdes info :)
 https://www.emimino.cz/…nkovani/170/?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5331
27.5.11 14:54

Ahojky.my jí měli rozdělenou protože malej prodělal černý kašel.Takže nás očkovali na x krát - hrůza. :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek