Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj Holky,
budem mít 3.měsíce a pújdem na první očkování rozhodla jsem se, že doplatím třista a zaočkují ho hexavakcínou. Jaké máte zkušenosti vy? Mělo dítě po očkování teplotu nebo jak to snáší atd. dík mmmoooooc
Mohu se zeptat, za co budeš doplácet 300 korun? Mám hexavakcinou naočkované obě děti a nic jsem neplatila…
![]()
Ahoj. Hexavakcína se už doplácí?
Maruška měla po očkování hexavakcínou (Infanrix Hexa) celkem vysokou teplotu (přes 39°C), ale jen ten večer po očkování, po prvním podání sirupu klesla a bylo fajn. Další dvě přeočkování už proběhly bez reakce.
Když se narodila starší dcera (před 5 lety), tak se za tuto hexavakcínu doplácelo (ale cca 1,5tis Kč). Přesto jsem peněz nelitovala a Anežce jsme ji zaplatili. Poslední dávka už byla zdarma, ty tři předešlé nám nakonec z velké části zaplatila pojišťovna. Anežka tenkrát reakci neměla.
Malý měl jen bouličku v místě vpichu, která brzy zmizela. Máme za sebou už tři dávky, s každou byla reakce stejná, i když dr, říkala, že to může být horší. A to dostával ještě současně do druhé nožičky Prevenar 13. Ta samá reakce - boulička v místě vpichu. Takže za nás vše v pořádku. ![]()
Jakých 300??? Hexavakcína je zadarmo a patří mezi povinná očkování, oddělené vakcíny už dneska ani nejdou sehnat, nic jiného vám tedy ani dát nemůžou ![]()
Jinak syn neměl reakce vůbec žádné, jen po třetí dávce měl druhý den teplotu, jinak OK.
Jo a to ti asi doktor vysvětlí, nebo se zeptej, ale teplota do 38 se srážet nemá, neboť by se tím zeslabila účinnost očkování. Ale nad 38 bych už srážela, aby to moc nevylítlo.
ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?
Jo, taky myslím, že na hexavaxínu se nic nedoplácí, teda alespoň my jsme nic nedopláceli. Dopláceli jsme na ten Prevenar 13 a ten se teď už hradí celý. Tak že by se už doplácelo i na tu hexavakcínu?
No, možný je všechno s naším zdravotnictvím.
Já taky nic neplatila, a malá měla trošku zvýšenou teplotku a ještě druhý den byla taková víc spavá. Což mi nevadilo
![]()
Ahoj, my taky hexu nedopláceli… Až Prevenar 13 - za každou vakcínu 360,–Kč. Ale u hexy dobrý, akorát po druhé injekci jen boulička v místě v pichu.
Ale od té doby, co vidíme doktorku, pláče ![]()
jinak každé mimčo to má jinak. Držím palce,ať to zvládnete ![]()
Ahoj, my taky hexu nedopláceli… Až Prevenar 13 - za každou vakcínu 360,–Kč. Ale u hexy dobrý, akorát po druhé injekci jen boulička v místě v pichu.
Ale od té doby, co vidíme doktorku, pláče ![]()
jinak každé mimčo to má jinak. Držím palce,ať to zvládnete ![]()
já holky fakt neví za co ty tři stovky ale mi to neva řekla jsem, že chci pro malýho to nejlepší očkování a sestra řekla doplatek … ![]()
lucikga píše:
ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?
A nemyslela třeba doplatek na Prevenar 13 proti pneumokokovi? To je u nás 360,– Ale zase první očkování se dává jen ta hexa, když pneumokok společně, tak až při druhé dávce hexy.
Nebo máte nějakýho doktora vydřiducha ![]()
holky fakt nevím mluvila se mnou jen tak mezi dveřmi, pujdem tam budoucí týden, tak pak napíšu jak to dopadlo jo ![]()