1. očkování - hexavakcína

850
17.5.11 14:07

1.očkování-hexavakcína

ahoj Holky,

budem mít 3.měsíce a pújdem na první očkování rozhodla jsem se, že doplatím třista a zaočkují ho hexavakcínou. Jaké máte zkušenosti vy? Mělo dítě po očkování teplotu nebo jak to snáší atd. dík mmmoooooc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
22005
17.5.11 14:13

Mohu se zeptat, za co budeš doplácet 300 korun? Mám hexavakcinou naočkované obě děti a nic jsem neplatila… 8-o 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.5.11 14:15

Ahoj. Hexavakcína se už doplácí? :think: Maruška měla po očkování hexavakcínou (Infanrix Hexa) celkem vysokou teplotu (přes 39°C), ale jen ten večer po očkování, po prvním podání sirupu klesla a bylo fajn. Další dvě přeočkování už proběhly bez reakce.

Když se narodila starší dcera (před 5 lety), tak se za tuto hexavakcínu doplácelo (ale cca 1,5tis Kč). Přesto jsem peněz nelitovala a Anežce jsme ji zaplatili. Poslední dávka už byla zdarma, ty tři předešlé nám nakonec z velké části zaplatila pojišťovna. Anežka tenkrát reakci neměla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4515
17.5.11 14:16

Pokud vim,tak hexa se neplatí :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
17.5.11 14:17

Malý měl jen bouličku v místě vpichu, která brzy zmizela. Máme za sebou už tři dávky, s každou byla reakce stejná, i když dr, říkala, že to může být horší. A to dostával ještě současně do druhé nožičky Prevenar 13. Ta samá reakce - boulička v místě vpichu. Takže za nás vše v pořádku. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.11 14:19

Jakých 300??? Hexavakcína je zadarmo a patří mezi povinná očkování, oddělené vakcíny už dneska ani nejdou sehnat, nic jiného vám tedy ani dát nemůžou :think:
Jinak syn neměl reakce vůbec žádné, jen po třetí dávce měl druhý den teplotu, jinak OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.11 14:21

Jo a to ti asi doktor vysvětlí, nebo se zeptej, ale teplota do 38 se srážet nemá, neboť by se tím zeslabila účinnost očkování. Ale nad 38 bych už srážela, aby to moc nevylítlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850

ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786

Jo, taky myslím, že na hexavaxínu se nic nedoplácí, teda alespoň my jsme nic nedopláceli. Dopláceli jsme na ten Prevenar 13 a ten se teď už hradí celý. Tak že by se už doplácelo i na tu hexavakcínu? :nevim: No, možný je všechno s naším zdravotnictvím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
899
17.5.11 14:23

Já taky nic neplatila, a malá měla trošku zvýšenou teplotku a ještě druhý den byla taková víc spavá. Což mi nevadilo :lol: :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58

Ahoj, my taky hexu nedopláceli… Až Prevenar 13 - za každou vakcínu 360,–Kč. Ale u hexy dobrý, akorát po druhé injekci jen boulička v místě v pichu.
Ale od té doby, co vidíme doktorku, pláče :-(
jinak každé mimčo to má jinak. Držím palce,ať to zvládnete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58

Ahoj, my taky hexu nedopláceli… Až Prevenar 13 - za každou vakcínu 360,–Kč. Ale u hexy dobrý, akorát po druhé injekci jen boulička v místě v pichu.
Ale od té doby, co vidíme doktorku, pláče :-(
jinak každé mimčo to má jinak. Držím palce,ať to zvládnete :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.5.11 14:25

já holky fakt neví za co ty tři stovky ale mi to neva řekla jsem, že chci pro malýho to nejlepší očkování a sestra řekla doplatek … :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.11 14:26
lucikga píše:
ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?

A nemyslela třeba doplatek na Prevenar 13 proti pneumokokovi? To je u nás 360,– Ale zase první očkování se dává jen ta hexa, když pneumokok společně, tak až při druhé dávce hexy.
Nebo máte nějakýho doktora vydřiducha :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
17.5.11 14:28

holky fakt nevím mluvila se mnou jen tak mezi dveřmi, pujdem tam budoucí týden, tak pak napíšu jak to dopadlo jo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek