Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
teď je tam taťka a je klid, tak uvidíme. Ale jestli nezabere, určitě mu dám napít. U prsa i usne, pak už jen aby se nám podařilo ho přendat do postýlky nebo aspoň z ruky do naší postele.
Já bych ho i dneska nechala ve vaší posteli, bude se možná častěji budit. My už jsme na teploty odborníci. Malá se přehřívala hned v porodnici a zatím co všechny děti byly nabalený(v lednu), tak moje novorozeně leželo jen v plínce a rozepnutým bodýčku. A aby nám to nebylo líto, tak si to každý měsíc zopakujem, teplotou reaguje na vše- očkování, zuby, kašel, rýma, komáří štípnutí
. Neboj dneska to zvládnete a příště to už bude hračka
.
No to asi dr. tím co jsi řekla že chceš pro prcka to nej. myslela prevenar 13 a ten jsem i já doplácela 300,– hexa je zadarmo. Milacek měl lehkou teplotku a protože byl plačtivý tak dostal nurofen 2,5 večer a druhý den také a jinak bylo vše O.K … A nikde jsem se nedočetla jestli už jsi se zajímala o to co jsi mu vlastně nechala píchnout a myslím si že to by jsi rozhodně vědět měla… Tak se jukni aspon do očkováku a dej vědět… Prcek dostal obojí najednou každou injekci do jiné nožičky a měl místa vpichu zalepená to ani nevíš jestli měl dva nebo jeden vpich? Ja teda byla u toho když ho píchali a drzela jsem ho za rucicky a uklidnovala ![]()
Ahoj holky
Lukášek má 2 měsíce a týden a zítra máme jít na první hexavakcínu. Ted si o tom ctu informace a vsechny maminy pisou, ze se ockuje až od 3. měsíce. Tak mám doktorce zavolat a zeptat se jí, jestli se nespletla, nebo je to normální? Díky moc za odpovědi ![]()
@poprvé těhulka hexa vakcina se muze ockovat uz od 9 tydnu veku miminka, ja jsem ji malemu dala az ve 4 mesicich, ja jsem to nijak nehrotila, proste to tak nejak vyplynulo
@poprvé těhulka
maly je ockovany v 10. tydnu a bez problemu.
My ji dostali taky v 9. tydnech. A zadne komplikace po ockovani nebyly. Prvni dcerka ji dostala kolem 12. tydne, protoze mela rymu.
@poprvé těhulka ockovat se da od 9. tydne ale otazkou je na kolik je to vhodne…
@poprvé těhulka Ve vyhlášce je napsáno od devátého týdne. Naše doktorka začíná běžně očkovat až po čtvrtém měsíci. Nic ti neuteče, tak úplně laicky, větší a statnější tělíčko se s tím lépe popere.
@poprvé těhulka no existuji studie které rikaji ze cim je dite starsi tim si lepe vytvari prptilatky a snasi vakcinu lepe.
Ono podle me neni 9.tydenni imunita schopna na vakcinu vubec reagovat. Ja osobne bych dite nedala očkovat driv nez ve 4.mesici. spis jeste v pul roce
@Sibyla0 @paola white Ted jste mě obě nahlodaly
Mám první dítě, tak jsem ze všeho vyplašená a nerada bych malýmu nějak uškodila ![]()