1. očkování - hexavakcína

Napsat příspěvek
Velikost písma:
PetkaK
17.5.11 14:29

Neplatila jsem ani za hexu ani za pneumokoky.

• Citovat
  • Upravit
269
17.5.11 14:32

My byly před měsícem, teď už i na druhé hexa a nic se nedoplácí, ani jsem neslyšela že by někdo doplácel, patří to mezi povinná očkování hrazená všemi pojišťovnami.

Leda že by vám píchla rovnou i Prevenar, tam jsme platili 330,–

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
17.5.11 14:36
lucikga píše:
já holky fakt neví za co ty tři stovky ale mi to neva řekla jsem, že chci pro malýho to nejlepší očkování a sestra řekla doplatek … :-)
:think: :zed: :zed: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.11 14:39
petka.konecna píše:
Neplatila jsem ani za hexu ani za pneumokoky.

Tak ještě upřesním. Doplácí se pouze za Prevenar 13 - je lepší v tom, že je proti 13 druhům pneumokoka. Za Prevenar (proti 7 druhům) nebo za Synflorix (proti 10 druhům) se nedoplácí nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
17.5.11 14:39
Gina108 píše:
lucikga píše:
ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?
A nemyslela třeba doplatek na Prevenar 13 proti pneumokokovi? To je u nás 360,– Ale zase první očkování se dává jen ta hexa, když pneumokok společně, tak až při druhé dávce hexy.
Nebo máte nějakýho doktora vydřiducha :mrgreen:

My jsme dostali Prevenar hned s první dávkou hexavakcíny.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.5.11 14:40

Já bych řekla, že pokud jste mluvili o tom, že chceš pro dítě to nejlepší, tak šlo spíš o ten Prevenar. Některý doktor ho dává společně s hexou (i první), tak ti to možná jen pořádně nevysvětlili :wink: .

A pokud je těch 300Kč fakt jen za hexavakcínu, tak to už vidím jen na nadstandardní vpich :mrgreen: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
17.5.11 14:42
Kvido píše:
Gina108 píše:
lucikga píše:
ano dopláci se aspon mi to tak řekla sestra doplatek 300, je to nekde jinde jinak?
A nemyslela třeba doplatek na Prevenar 13 proti pneumokokovi? To je u nás 360,– Ale zase první očkování se dává jen ta hexa, když pneumokok společně, tak až při druhé dávce hexy.

Sááákryš, tak i tohle je u každýho mudr. jinak. :think: Zakladatelko, vem s sebou peníze a uvidíš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
17.5.11 14:42

Za Prevenar (7 nebo jak se jmenuje) se nedoplácí, ale už se nevyrábí, takže se dává jen Prevenar 13, ale za doplatek. Možná že se někde ještě dojíždějí poslední zásoby toho „starého“ Prevenaru, ale jinak se už nedá sehnat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2786
17.5.11 14:43
Gina108 píše:
Kvido píše:
Gina108 píše:
lucikga píše:
Sááákryš, tak i tohle je u každýho mudr. jinak. :think: Zakladatelko, vem s sebou peníze a uvidíš. :wink:
:mrgreen: Taky zíram.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3182
17.5.11 15:25

Mi jsme hexu taky meli zadarmo :think: budeme akorat doplacet za prevenar 13 a to 350kc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
644
17.5.11 15:40

Taktéž jsme dostali Synflorix společně s hexavakcínou (společně od 1. dávky - malej už nebyl očkovaný proti TBC)a bez doplatku. MUDr. nám nabízela i Prevenar 13 místo Synflorixu s doplatkem 350,–/dávka. Reakci neměl žádn :-D ou - jenom byl spavější. Rozdíl mezi Synflorixem a Prevenarem 13 je v těch 3 kmenech, které má Prevenar navíc, ale prý se v ČR nevyskytují, především Španělsko :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2480
17.5.11 16:29
hkac píše:
A pokud je těch 300Kč fakt jen za hexavakcínu, tak to už vidím jen na nadstandardní vpich :mrgreen: .

Zadarmo to dá poslepu a za 300.- se bude i koukat. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.11 17:10

To bude za něco proti pneumokokům. O svém názoru na toto očkování se nebudu vyjadřovat, nicméně za jeden z oněch tří druhů, co tu byly vypsány se za určitých podmínek neplatí. Pokud tímto začneš očkovat mezi třetím a pátým měsícem, platí to pojišťovna. Pokud začneš dřív (tedy před třetím měsícem) nebo později (po pátém měsci), tak si doplácíš kolem těch tří set.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2803
17.5.11 18:04

Já jdu s malým na první očkování ve 3 měsících a to už v pohodě můžu dát půl čípku než Nás naočkují a druhou půlku posléze, třeba večer! Preventivně, aby nebyla teplotka! Jinak díky za rady ohledně doplatků atd. Poptám se a pak sem taky písnu jak je to u Nás! Ale jdeme až 10.6. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20777
17.5.11 18:12

Ndávej nic preventivně, snížíš účinnost očkování. Horečku srážej až pokud vystoupá teplota nad 38stupnu :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek