Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@poprvé těhulka ale na to prece ockovqni nema vliv. Existuje spousta jinych nemoci proti kterym se neockuje a muzou takhle male mimi (navic nedonosene) ohrozit.
A dnes jsem to psala uz do jine diskuze. Skoro 90% nakazenych cernym kaslem za poslednich 10 let bylo ockovanych 2 a vice davkami…
Prcka chtěl doktor očkovat ve 3 měsících a ještě naočkovaný není. A vzhledem k tomu, že má rýmu a trochu kašle to vyjde na 5.měsíc. Chodím s ním od malinka všude a kromě rýmy je zdravý.
Trochu se bojím nežádoucích ůčinků.
@poprvé těhulka Ahoj, každý pediatr to dělá jinak. Je ale důležité vědět, že rozhoduješ pouze a jedině Ty! Než vůbec dovolíš své dítě očkovat, čti, studuj, vzdělávej se. Zdrojů informací je mnoho. Pokud se rozhodneš pro očkování, za mne čím později, tím lépe.
Pokud budu mít někdy druhé dítě, nebude očkované Hexou, ani Pediacelem, ale základním Infarixem + doočkování monovakcínami, vše ve schématu 2+1 a rozhodně ne ve 3 či 4 měsících. ![]()
Můj malý má skoro 17 týdny a nemá jediné ockovani. Mezi lidi chodi od úplného narozeni. Jsem za to vděčná, ze jsem ho neockovala. V baráku pořád všichni nemocni, děti kolem na atb a maly měl maximalne rýmu a horečku od zubů. Očkovány bude nejdřív ve dvou a půl letech jen infarixem. At se doktorka treba staví na hlavu. ja vim, ze delam dobre. Má imunitu jak málokteré dítě
@poprvé těhulka Mám mimino zatím neočkované a mezi lidi normálně chodíme.
@poprvé těhulka píše:
Ahoj holkyLukášek má 2 měsíce a týden a zítra máme jít na první hexavakcínu. Ted si o tom ctu informace a vsechny maminy pisou, ze se ockuje až od 3. měsíce. Tak mám doktorce zavolat a zeptat se jí, jestli se nespletla, nebo je to normální? Díky moc za odpovědi
Dá se i dřív, je to na doktorovi, ale hlavně na tobě. Něco si o tom načti. Naši první očkovala doktorka poprvé ve 3 měsích, nechtěla zbytečně dřív. To by dala, jen kdyby jsme chodily do velkých shromáždění, kde je riziko černého kašle (pro rýpaly, máme velice ochotnou neočkující doktorku, ale v černém kašli vidí velké nebezpečí a já ji věřím). Druhá bude naočkovaná (snad) přístí týden a to jí bude 6 měsíců.
@poprvé těhulka píše:
@Sibyla0 @paola white Ted jste mě obě nahlodalyMám první dítě, tak jsem ze všeho vyplašená a nerada bych malýmu nějak uškodila
To je to nejhorší, tak jsme s první tápala, až u druhé jsem si udělala pořádný názor. My máme naštěstí velice rozumnou doktorku… nevím, co bych dělala, kdyby do mě doktorka hustila. Doktorům věřím a asi by mě hodně nahlodala.
Holky tak jsem ještě volala do dětské a psala na www.vakciny.net a všude mi řekli, že pokud je prcek zdravej, tak ho můžu zítra naočkovat. Tak a teď babo raď ![]()
@poprvé těhulka píše:
@paola white 9,5 týdne po porodu…Je narozený 5.10. a měl být 8.11.
Nedonošence bych tedy 9. týdnů po porodu očkovat nenechala.
@Svistice píše:
Nedonošence bych tedy 9. týdnů po porodu očkovat nenechala.
Též ne.
@poprvé těhulka No, stejně je po prvním očkování s bídou s protilátkami polovina dětí, zbytek ne, takže režim bys asi držela stejný i po prvním očkování
.