Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
ahoj my uz tedy mame za sebou 2.davku haxavakciny,ale u te prvni sme nemely zadne priznaky(horecky) mely sme jen jeden den prujem jinak vse probehlo v poradku…
a doplaceli jsem 320kč a taky mame Prevenar 13..
![]()
Lubenka:
U prvního dítěte mi doktorka taky doporučila po očkování dát preventivně čípek, ale při posledním (třetím) už ta samá říkala, že až když teplota vystoupá nad 38,5.
Beru to jako posun k lepšímu… Takže až si ta tvá doktorka víc nastuduje novější poznatky, změní třeba názor. ![]()
Já jsem hexavakcínu ve 3 měsících odmítla, přijde mi to brutální na tak malé miminko tolik nemocí.
Dostal první dávku až teď, v 7m, a vyžádala jsem si Infanrix Hib (jsou tam jen 4 „nemoci“ - bez žloutenky a obrny).
Reakci naštěstí neměl žádnou.
Ahoj holky,také jsme za hexavakcínu nedopáceli nic. Po očkování byl malej jen trochu mrzutej jinak žádné jiné nežádoucí účinky jsme neměli.Teď na třech měsících už jdeme na druhou vakcínu + synflorix,tak doufám že to proběhne alespon podobně jako u prvního očkování,ale mám z toho strach že maličkej dostane hned dvě očkování najendou… ![]()
Sweetinka píše:
Ahoj holky,také jsme za hexavakcínu nedopáceli nic. Po očkování byl malej jen trochu mrzutej jinak žádné jiné nežádoucí účinky jsme neměli.Teď na třech měsících už jdeme na druhou vakcínu + synflorix,tak doufám že to proběhne alespon podobně jako u prvního očkování,ale mám z toho strach že maličkej dostane hned dvě očkování najendou…
To máš oprávněný strach…Sedm nemocí najednou pro tříměsíční dítě je opravdu šok.
![]()
Vy jste to měli později nebo stejně?
Sweetinka píše:To máš oprávněný strach…Sedm nemocí najednou pro tříměsíční dítě je opravdu šok.
My to nemáme vůbec…Ani jedno… ![]()
peggy.sl píše:Vy jste to měli později nebo stejně? My to nemáme vůbec…Ani jedno…Sweetinka píše:To máš oprávněný strach…Sedm nemocí najednou pro tříměsíční dítě je opravdu šok.![]()
Nerozumím..
neočkujete? ![]()
peggy.sl píše:
Neočkujeme. Měli jsme hodně špatnou zkušenost.
Aha..snad ne zrovna u dvojitého očkování..Copak se stalo,jestli můžu být tak zvědavá ![]()
Mě překvapuje, že není mamince vysvětleno, za co tedy bude platit- samozřejmě že za hexavakcínu ne?
A můj názor- prevenar 13 je dobrej kšeft.....
Já osobně jsem ho odmítla, abych dala jako první očkováni hexavakcínu + prevenar 13- to tedy opravdu ne
Mě nepřekvapuje vůbec nic. Už jsem se setkala s matkama, který po návštěvě pediatra řekly, že jejich dítko dostalo do každé nohy jednu injekci a jestli někdo nevíme, proti čemu to je
Oni už se někteří ani neptaj a rovnou píchaj. Ačkoliv, co se naší doktorky a pneuma týče, tak si jen napsala poznámku, že na vlastní žádost to malé nenaočkovali (teda na mojí žádost, malá si žádá akorát tak mlíčko
).