Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj maminky za pár dní mám jít s malým na očkování hexavakcíny + synflorixu najednou,příjde mi to moc pro tříměsíčního človíčka.Máte s tím nějaké zkušenosti? Prosím podělte se se mnou o ně…
ahojky, ja bydlim v UK,a tady pichaji i tri injekce najednou…nase mala to prezila docela v pohode, myslim,ze po druhe mela teplotu,kterou jsem hned srazila.Me se to taky nejdriv nelibilo,ale jinak bych ji nemela naockovanou vubec. Uvidis jak ti bude na to reagovat.
Moje segra ma pediatra v CR,ktery ji picha injekce po 14 dnech..ne najednou.kazdy ma na to jiny nazor a praktikuje to jinak.
Lenka76 píše:
ahojky, ja bydlim v UK,a tady pichaji i tri injekce najednou…nase mala to prezila docela v pohode, myslim,ze po druhe mela teplotu,kterou jsem hned srazila.Me se to taky nejdriv nelibilo,ale jinak bych ji nemela naockovanou vubec. Uvidis jak ti bude na to reagovat.
Moje segra ma pediatra v CR,ktery ji picha injekce po 14 dnech..ne najednou.kazdy ma na to jiny nazor a praktikuje to jinak.
No první hexu jsme zvládli v pohodě a bez teplot,takže by snad mohla být i ta druhá,ale co ten synflorix to nevím… Asi si raději zařídím aby to šlo po těch 14ti dnech jako tvá ségra.Děkuji za odpověd.
Ono to první očkování je vesměs bez teplot vždycky,my očkujeme hexu s prevenarem a taky jsem se bála podruhé měli kluci horečku,ale srazila jsem ji a druhý den vše ok,ted jdeme na třetí a zase dáme obě není to nic hrozného,ale samozřejmě každý to snáší jinak,mě dr doporučila dát homeopatika nějakou thuju či co před očkováním a pak by ty teploty neměli být žádné ale já jsem odpůrce homeo takže kluci je neměli a bylo to také ok ![]()
My máme prevenar 13 a hexu a krome 37,4 po odečtu,bez reakce,jen byl malej spavej a mel pořád hlad ,tak jsem ho snad cely den kojila,a mezi kojenim si chvilecku hral a jinak to prospinkal ![]()
no a to očko po 14ti dnech teda já bych do toho nešla protože na každé očko musí být mimi % zd100ravé jelikož je to zásah do organismu a raděj ten zásah provedu jednou než tak často po sobě..Pořá ten zásah dvou vakcín současně není pro mimčo nebezpečný přece je to léta ozkoušené já bych se opravdu nebála ![]()
Ahoj, my to měli najednou u druhé i třetí hexy, reakce žádná. malej byl ok, dokonce k tomu měl najednou i rotarix…
Ahoj, malá byla očkovaná taky hexa + prevenar13 najednou a v pohodě. Sice měla zvýšenou teplotu, ale zvládla to
Očkování po 14 dnech asi není moc dobrý nápad, byla by pořád oslabená, protože by jsi vlastně místo 3 očkování podstoupila 6…
hexu + prevenar, hexu + rotarix … běžně dostává malá dvě najednou. Reakce ale nemívá, to je individuální.
My měli všechny 4 dávky dvojité HEXA+SYNFLORIX a zvládla to. Nejhůř nesla asi tu první a pak trošku hůř tu poslední ale nic divokého dalo se to zvládnout. A ty 2 mezitím úplná pohoda, bez reakce ![]()
Měli jsme také hexu i synflorix najednou, naprosto bez problémů.
ahojky, my jdeme na první očko 7. června, malej dostane první dávku hexy a synflorix - taky najednou, tak snad to zvládneme ![]()
ahoj, tak mi dostali prvni davku hexa+synflorix a + rotarix, taky jsem se bala a rikala si 3ockovani na 3mesicni mimi to snad nemuze zvladnout a dobry, jen mel zvysenou teplotku jinak dobry
tak neboj ![]()
našim dvojkám očkují vakcíny samostatně nejprv hexu za měsíc další a 14dní poté synflorix,nedonošencům se obě naráz prý píchat nesmí…reakci neměli nikdy
očkovala jsem vikimu od začátku hexu+Prevenar 13 a úplná pohoda. snad u druhé dávky měl viki lehounce zvýšenou teplotu. a jinak vždycky nádherně spal ![]()