Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Věřím tomu, že očkovací kalendář může být v každé zemi jiný, my žijeme ve Finsku a zde je například očkování proti rotavirům povinné.. Jak se k tomu postavit netuším, teďka žijete v UK, já bych se tomu přizpůsobila..
V Anglii ockovani neni povinny, tak si zjisti, co to je a jestli o to vubec stojis ![]()
v Anglii je nepovinne, budou Te premlouvat, ale nemohou Te nutit, kdyz by jsi jim ukazala ockovak z CR urcite by nebyl problem zkusit se domluvit pokracovat v nem, jde o to, jestli maji stejne vakciny, ja tu neockuju vubec a bez problemu
Koukala jsem do nasi RED BOOK a tam vzadu je tabulka ockovaciho kalendare.takze tvoje mala dostane druhou davku MMR a nejaky predskolni booster.takze dostane dve zihadla chudak.
Lenka76 píše:
Koukala jsem do nasi RED BOOK a tam vzadu je tabulka ockovaciho kalendare.takze tvoje mala dostane druhou davku MMR a nejaky predskolni booster.takze dostane dve zihadla chudak.
jee to mi ani nerikej …chudinka to sem zvedava jak to chteji udelat?
po pichnuti jedne us si nenecha na sebe ani sahnout
me teda malou pichali uz treba i tri injekce najednou.;-((ja v tom ockovaku mam napsano3-4let tyhle vakciny.normalne ji mas na kline,drzis rucicky a oni daji jednu do jedne nozicky a pak druhou do druhe.ja jim vzycky rikala,at ji to pichnou rychle,zadne odpocivani,at to ma rychle za sebou a breci min.
AHOJ potrebuji radu ziju v anglii a pred tydnem mi prisla pozvanka k DR na ockovani ale barce v rijnu budou 4 roky a ockovani ma mit pokut se nepletu as kolem 5/6 nevim co to ma byt za ockovani .. a jestly ji nechat ockovat nebo ne? nemate stim nekdo skusenosti? kdys ji nenecham ockovat nemuzuo me treba napadnout stim ze je to povine atd?? dekuju moc za vsechny rady