Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@megginka300 píše:
No máme to posvěcené od doktorky, že ve vedru určitě ne, kvůli teplotám, už takhle je to pro miminka zápřah.
Ale ty pises, ze doma mate chladek, tak jakypak zaprah? Jako to prebehnuti v manduce?
jako fajn, problem vyresen, ale zpusob tveho uvazovani je ponekud zvlastni.
Vedra mají pokračovat, já bych odložila aspoň o týden, jestli to lze. Nejde jen o přenos dítěte k lékaři a zpět. Ač máte doma příjemně.
Nejde o to, že má doma chládek. Celkově to počasí člověk vnímá. Naše dětská taky v externích teplotách v létě děti neočkovala. A nebylo to na moje přání.
@unuděná píše:
Ale ty pises, ze doma mate chladek, tak jakypak zaprah? Jako to prebehnuti v manduce?jako fajn, problem vyresen, ale zpusob tveho uvazovani je ponekud zvlastni.
Vysvětlila jsem to tak lékařce, mé obavy a sama řekla ať ho ven netaham, je lepší zůstat ve vedrech doma a očkování odložila až povolí vedra.
@Kelsey píše:
Nejde o to, že má doma chládek. Celkově to počasí člověk vnímá. Naše dětská taky v externích teplotách v létě děti neočkovala. A nebylo to na moje přání.
No přesně.. sice nemáme doma vyloženě vedro, ale ta změna je znát, i víc pije prcek, asi taky vnímá že je větší vedro
Tak já se teď vrátila z očkování a mudr nic neříkal že by nechtěl očkovat a upřímně mně to ani nenapadlo
Malej teď usnul, dala jsem mu preventivně 1/2 čípku paralenu a prý můžeme klidně ven, nebo mu napustit bazének a ty nožky ochladit, ale ve stínu.
@Tamara86 píše:
Tak já se teď vrátila z očkování a mudr nic neříkal že by nechtěl očkovat a upřímně mně to ani nenapadloMalej teď usnul, dala jsem mu preventivně 1/2 čípku paralenu a prý můžeme klidně ven, nebo mu napustit bazének a ty nožky ochladit, ale ve stínu.
Asi záleží i na věku miminka.. když by byl prcek starší, asi bych to tak neřešila, jako u 3 měsíčního, to je na to tělíčko dost zápřah mi přijde..
Nase detska taky neockuje, ze ty vedra jsou zatez pro organismus, tak proc mu pritezovat.
Naše děcka taky neockuje a řešila jsem očkování i s neurolozkou a taky ve vedrech není pro očkování.
I kdybych měla doktorku 5 minut pěšky, tak bych nešla. Ty děcka to vnímají, i když je doma relativně ok.
Ale každého věc. Já bych neockovala a někdo zase jo.
Počkat si na chladnější dny mi nepřijde žádný problém.
Ja tedy byla dneska chvíli venku a jako je to umorne. A ještě k tomu, 3 měsíční miminko nemá termoregulaci. Takže např. 5 minut k lékaři vnímá úplně jinak jak dospělý.
@Ťarbík01 píše:
Naše děcka taky neockuje a řešila jsem očkování i s neurolozkou a taky ve vedrech není pro očkování.I kdybych měla doktorku 5 minut pěšky, tak bych nešla. Ty děcka to vnímají, i když je doma relativně ok.
Ale každého věc. Já bych neockovala a někdo zase jo.
Počkat si na chladnější dny mi nepřijde žádný problém.
Ja tedy byla dneska chvíli venku a jako je to umorne. A ještě k tomu, 3 měsíční miminko nemá termoregulaci. Takže např. 5 minut k lékaři vnímá úplně jinak jak dospělý.
Vnímám to stejně ![]()
@Tamara86 píše:
Tak já se teď vrátila z očkování a mudr nic neříkal že by nechtěl očkovat a upřímně mně to ani nenapadloMalej teď usnul, dala jsem mu preventivně 1/2 čípku paralenu a prý můžeme klidně ven, nebo mu napustit bazének a ty nožky ochladit, ale ve stínu.
Proč preventivně, když mu nic není? Nebo má horečku?
@Russet píše:
Proč preventivně, když mu nic není? Nebo má horečku?
Tím se zabrání, aby případná horečka a nějaký efekt nastoupil.
@Kelsey píše:
Tím se zabrání, aby případná horečka a nějaký efekt nastoupil.
Srážím až teplotu nad 38 stupňů. Nikdy dopředu.
@Russet píše:
Srážím až teplotu nad 38 stupňů. Nikdy dopředu.
Dělej si to po svém, jak to znáš ty. Jen píšu, jaký je důvod, že některé lékařky doporučí, že se má dát dětem lék preventivně po očkování. Nerozjede se totiž vůbec případná reakce.
Je uplne jedno, jestli se dite naockuje ted nebo za mesic.
Proste pockej na takovou dobu, kdy s tim budes ok.