OČR při nerovnoměrně rozvržené pracovní době

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
37
21.9.25 23:35

OČR je nemocenská dávka, kterou dostává osoba trvale (celý den) ošetřující nemocné dítě po stanovenou dobu počínaje prvním dnem a hodinou, konče posledním dnem a hodinou po sobě jdoucích jako náhradu na ztrátu výdělku. Takže pokud padne OČR na dny pracovního volna, OČR běží, ale za dobu pracovního volna náhradu nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
22.9.25 05:17
@Leo43 píše: Více

To ale neni pravda, zaplacené dostaneš i dny volna, jen tam musi byt i nějaký pracovní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
66800
22.9.25 06:41
@Dahlia0409 píše: Více

nemylis. Kdysi jsem pracovala 4 dny v tydnu, dostala jsem proplaceny i ten paty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
22.9.25 13:55
@Cenarius
@Cenarius píše: Více
Že jsem tam jeden den dýl a druhý den tam nejsem je přece úplně jedno, hodiny se počítají za měsíc a jestli měsíční fond udělám za ďva týdny nebo za celý měsíc je úplně jedno a všechno je legální. A je to dané charakterem práce, směna zkrátit nejde.
  • Citovat
  • Upravit
101424
22.9.25 14:43
@Anonymní píše: Více

No, takže když mas fond komplet, tak by sis nemela brát OČR, protože nemas zadnou smenu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
22.9.25 23:10

Jak vidím, je ve znalostech a doporučeních o OČR je docela pěkný guláš. OČR je skutečně forma nemocenské dávky, ale na rozdíl o nemocenské dávky, kdy je nemocný nemocensky pojištěná osoba, plátce zdravotního pojištění, běží stejně jako podpora v nemoci každý kalendářní den, náhrada (peněžní nemocenská dávka), u OČR je vyplácena jako náhrada za ztrátu výdělku z důvodu péče o blízkou osobu (dítě, ale např. i rodič, nebo manžel/ka) jen za dny, kdy ten pojištěnec měl pracovat. Nemocenská dávka z důvodu nemoci pojištěnce se opravdu vypočítává a vyplácí za každý kalendářní den, tedy i za dny pracovního volna (vč. svátků).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101424
23.9.25 05:09
@Leo43 píše: Více

Ano, opravdu v tom mas gulas a pises naprosté bludy.
A. jeste evidentně neumis cist, protoze jsem ti to už jednou psala a reakce zadna, jen sem znovu cpes svůj blud… I ta AI umí zareagovat na to, když ji clivek upozorni na chybu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4171
23.9.25 08:06
@Anonymní píše: Více

Na OCR můžeš jít, ovšem proplaceno dostaneš jen v případě, pokud některý z dní, kdy budeš mít OCR, byl plánovaný jako pracovní den ( měla jsi plánovanou smenu).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat