Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky poradíte, kdy mohu začít dávat rybu? Mám jednoročního syna a ráda bych mu dala na oběd kapra. Myslíte, že už můžu. Nemáme žádné problémy s alergiemi.
Díky
Jana
Ahoj,
no já nevím, kapra jsem nedávala, kupovala jsem ty dětské ryby, které jsou téměř bez kostí, měli by být úplně bez kostí, ale občas jsem nějakou našla.
Kapra neví, ale zase na druhou stranu proč by ho nesměl když kosti vybereš ty a budeš mu to dávat po kouskách.
AŤ mu chutná. ![]()
Určitě můžeš.
Pamatuji si, že mi doktorka říkala, že mám v roce začít právě sladkovodními rybami a když bude všechno ok, tak že můžu dávat i ostatní ryby.
S kostmi problém nevidím, ze žeber obereš krásné masíčko bez kostí, je to bezpečné.
My jíme kapra často, malá právě od roka, moc nám chutná.
Přeji dobrou chuť ![]()
Ahoj.
Radim měl první rybu - štědrovečerního kapra v roce.
Beruška:)
Taky jsem začala štědrovečerním kaprem v jednom roce, od té doby dáváme ryby každý týden.
Ahoj, mně zase doktorka říkala, že máme začít dravými a mořskými rybami - pstruh, treska apod. Ale myslím, že v jednom roce už jsou všechny ryby ok. Katka
Já rybu dávala, ještě před dovršením jednoho roku, nijak pravidelně ani často, ale dávala, jen dávej pozor na kostičky, docela dobře se mi osvědčil mixér, co jsem přehlídla, rozdrtil a o přínosu vápníku do porce, nejsou myslím, žádné pochybnosti
Mořské ryby mají více jódu než sladkovodní takže pokud malýmu kapr nebude dělat problémy zkus mu ji dát, podpoříš tím jeho štítnou žlázu, která má starost tvorbu nejrůznějších hormonů, opatrně se solí a jinýma dochucovadlama. Mějte se fajn a nestonejte Majčus a Vítek (14 měsíců)