Od kdy pečivo?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Sindarela
28.8.07 22:28

Od kdy pečivo?

Ahojky, jen se chci poradit, od kdy dávat miminku pečivo? Může 8 měsíční mimi kousek chleba?
Přiznám se, že jsem dost opatrná. Naše paní doktorka nikam nespěchá a asi dělá dobře. V noci párkrát kojím a také ráno. Dopoledne dáváme ovoce, v poledne zeleninu občas s masem, odpoledne někdy bílý jogurt a to je všechno. Paní doktorka je s tím spokojená, nic víc prý nemusím. Večer se kojí a přes den k těm příkrmům sem tam taky. Spíš takové docucnutí. Jak je to dál s jídlem? Kdy pečivo, kdy tvaroh a pribináček, kdy sýr? Je to až po 1 roce? Jak je to u Vás? Děkuji
Sindarela

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1493
28.8.07 23:02

Já myslím, že jsem pečivo zkusila synovi dát v 9 měsících. Někde jsem četla, že ho děti mohou od 8 měsíců. Jenže můj syn to stejně nejí - místo, aby ho rozkousal a spolkl, tak např. rohlík ukousne, vyndá si ten kousek z pusy a zahodí :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
28.8.07 23:06

Já jsem s pečivem začínala tak nějak v těch osmi měsících. Tvrdé sýry nám doktorka doporučovala taky cca od těch osmi měsíců, třeba nastrouhat do jídla. Jogurty jsou v pohodě, tvarohovou pomazánku (třeba Lučinu) jsem začala dávat až někdy kolem 10. měsíce a pribináček až od roka - je moc sladký a tučný, pro děti je to docela zátěž pro ledviny. Malá ho má spíš jenom pro zpestření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
29.8.07 08:36

Jeslti tomu rozumím, tak od ukončeného osmého doporučujete kůrku, kousek roohlíku apod? Taky to ted řeším - malá okusila u babičky kůrku chleba - a teď se sápe po všem.-)))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
29.8.07 09:21

Pokud jsi už začala dávat lepek (jiné kaše než pohanková, jáhlová a rýžová), tak samozřejmě kůrku chleba nebo rohlík může. Kůrka chleba do ruky na žužlání se dokonce doporučuje - učí se kousat a pokud jim zrovna rostou zoubky, tak si zároveň masírují dásně.
Syn měl atopický ekzém, takže já jsem lepek začala dávat až v 10. nebo 11. měsících, přesně už nevím. Doktoři to většinou doporučují u nealergických dětí od 6. měsíců.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
29.8.07 13:01

Mrkni na www.kojeni.net - je tam ke stazeni soubor, kde je super zpracovane zavadeni prikrmu a take ktere potraviny jsou kdy vhodne.
Ja jsem podle toho postupovala a moc mi to pomohlo.
Verveve

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16743
29.8.07 19:39

Já mám doma 10ti měsíční holčičku a chleba nebo rohlík už jí normálně dávám třeba s mozzarelou k svačině. Nakrájím na kousky a ona se krmí sama. Ubyde mi tím i práce a přibyde čas, protože se tím krásně zabaví :wink:
Jinak začala jsem jí to dávat kolem těch 8 měsíců, ale to opravdu jen vyjímečně a postupně jsem to zvyšovala.
Tvaroh se doporučuje až po roce, má vysoký obsah bílkovin a je to zátěž a ledviny. Pribinák nedostává malá vůbec, náš ortoped říkal, že v něm není ani vápník a jsou to jen prázdné kalorie. Prostě cukry a tuky a nic zdravýho a doporučoval ho z jídelníčku úplně vyškrtnout, tak jsem poslechla :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9534
19.10.07 12:24

Ahoojky my teda rohlík už jsme zkusili ale jen tak na ochutnání a pribiňáka jsem jí naředila aktivií a chutnal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9441
17.11.07 13:26

rohliky a chleba jsme zacali papat, kdyz bylo male asi 10 mesicu. rohlik samozrejme vede :wink: , ale i chleba sni bez problemu. problem nastava jen, kdyz si nekdo v blizkosti „dovoli“ vzit rohlik a ji neda ani kousicek :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí