Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj holky, malému je 2,5 roku a spinká bez polštáře.Tchýně mi furt cpe,že mu mám dávat polštář,že se mu bude líp spát.Nakonec to nevydržela a koupila mu ho.Jenže takový docela vysoký.
Malej ho buď vyhodí z postýlky ven a nebo se šoupne dolu a spí mimo polštář.Když jsem jí to řikala,že na něm nechce spát,tak mi tvrdila,že je to prý o zvyk.
Malej spí hodně na bříšku a když si lehne na ten její polštář,tak tam zaboří hlavu,že nemůže ani dýchat.
Myslím si,že nemá cenu ho nutit spát na polštářku a pokud pořídit polštářek,tak spíš nějaký nizoučký.Aby si pomalu zvykal.Co si myslíte vy.
Děkuji za odpověďi.
myslim, ze bys mela poslat tchyni do polstarova. polstar ji vrat at se jim vycpe…
kdyz dite polstar nechce, tak proc mu ho davat? abys e hur vyspalo?
Polstařek pry od 2 let. Ale pokud ti mrnous spí bez nej, tak bych mu ho necpala.. Kdyžtak mu teda kup nějakou placku ![]()
Polštář jsem jí vrátila a tvářila se jak bubák.Ona si myslí,že se dá dítě k něčemu přinutit a když musí tak prostě musí. ![]()
Myslím si,že čím dýl polštář,tím líp.
Ona na ten polštář přišla z toho důvodu,že párkrát hlídala malého když spal a byla se na něj podívat(nevim proč,když máme chůvičku
) a viděla,že malej spí a má ručičku pod hlavou.Tak to podle ní znamená,že potřebuje polštář ![]()
Terezka (3) spí jen s takovým tím placatým polštářkem co byl k peřince pro mimi. A jsem ráda. Taky leží hodně na bříšku a pro páteř mi to přijde lepší. Dle tchýně by měla mít taky dávno polštářek a manža je téhož názoru
Ale já si myslím, že zdravější je to bez něj, pokud spí na bříšku. Terezka dostala takový malinký s obrázky a na něm posledních pár dní usíná, ale to je všechno pak ho stejně vystrčí a spí na tom svém placatém
. Já si myslím, že není nutný polštář. Sama dost trpím na krční páteř a dle masérky je lepší spát na břiše bez polštáře. Bohužel já už bez něj neusnu.
Ale taky bych se to nejraději odnaučila. ![]()
Dolby píše:
Polštář jsem jí vrátila a tvářila se jak bubák.Ona si myslí,že se dá dítě k něčemu přinutit a když musí tak prostě musí.
Ona na ten polštář přišla z toho důvodu,že párkrát hlídala malého když spal a byla se na něj podívat(nevim proč,když máme chůvičku) a viděla,že malej spí a má ručičku pod hlavou.Tak to podle ní znamená,že potřebuje polštář
vesna píše:Dolby píše:
Polštář jsem jí vrátila a tvářila se jak bubák.Ona si myslí,že se dá dítě k něčemu přinutit a když musí tak prostě musí.
Ona na ten polštář přišla z toho důvodu,že párkrát hlídala malého když spal a byla se na něj podívat(nevim proč,když máme chůvičku) a viděla,že malej spí a má ručičku pod hlavou.Tak to podle ní znamená,že potřebuje polštář
![]()
![]()
![]()
A co by podle ní potřebovala Terezka když často spí a bradu si podpírá rukou jako když přemýšlí.
Nevim jak u tebe,ale u nás je tchýně nejchytřejší člověk v rodině.
![]()
Na tchýni se vybodni! Když mu tovyhovuje bez polštáře, tak ať tak spí.
My máme teda takovej placatej, malej ho naopak vyžaduje.
Je to tenhle: http://www.ikea.com/…ts/00028508/
zcela ot, moje tchyne tvrdi, ze jsme nemocni, protoze kluky malo oblekam,,,,, momentalne maji infekcni zapal plic a inf, strevni chripku…
Koupila jsem v bytovém textilu kojenecný polštář (stejná forma jako ten odkaz z Ikee, takový prošitý do U), je hezky placatý a nezaboří se. Prcek ho na spaní ignoruje, jak píšeš, sesune se pod něj nebo ho vyhodí. Ale když je hozený jen tak na pohovce, tak se sním muchlá a lehá si na něj, ale v postýlce ho nechce. Tak mu ho tam necpu, spí hezky i bez něj. Za měsíc mu budou dva. Nehrotím, ať si spí jak chce.
MMch, ještě ta tvoje druhá diskuse o odkopávání, prcek spí od půl roka v pytli a bomba, nemám nervy na odkopky a přikrývání. Prcek je obřík (momentálně 95 cm) a máme pytel 120 cm, kterej má ještě v nohách hooodně místa, takže volnosti pohybu má ažaž. Ale je to určitě o zvyku.
dítěti by se polštář kvůli páteři vůbec neměl dávat minimálně do tří let, měla jsem s tím problém ve škole,kdy mě upozornili, že jsem nedala polštář, řekla jsem, že mu ho nedávám, koukali na mě jak na zjevení, ale to je problém jejich, malýmu bude 5,už má takovej slaboučkej polštářek a stejně ho vyhodí a spí bez něj.
Zatim to řešit nebudu.Koupím nějaký jako dávala odkaz TEMAHO a uvidí se.Zkusim mu ho tam občas dát a je to jen na něm.
Ten od chýně by byl i moc na mě.Je sice super,že je měkoučkej,ale když si malej na něj lehne a zaboří se do něj,že mu sotva koukaj oči,tak při spaní na bříšku by nemohl ani dýchat.Ještě ke všemu mu na něj koupila povlečení,který je jak brusný papír,takže to tomu taky moc nepřidá.