Od kdy rajčata?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
1666
30.3.06 19:04

Od kdy rajčata?

Ahojky.

Zatím jen tak pro informaci. Od kdy se můžou dávat rajčata, papriky a třeba i salátovka? Docela by mě to zajímalo. Dík za info :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
529
30.3.06 19:12

Ahoj Marci s rajčaty a paprikami opatrně,jsou to alergeny.Doporučuje se od 1 roku a rajčata raději spařit a oloupat.Podala bych kousek a čekala,jestli nenastane reakce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5555
30.3.06 19:24

Ahoj. Jo, jsou to oboje alergeny, jak píše KaVi.

Mně se povedlo dát T. skleničku od Sunárku, až po pár lžičkách (no, v půlce skleničky :oops: ) jsem to olízla, jestli to nemá studené, no a zjistila jsem, že jsou tam rajčata… No napadlo by mě, že doporučený příkrm od 6. měsíce bude mít takový alergen????? Koukala jsem na to složení jak blázen, snad poprvé jsem si ho nepřečetla.
Tomča se po......kakal :lol: až za ušima, zbytek dne byl na MM, druhý den srajdoval ještě jednou, zase smaá rajčata..... Pak už dobrý.

Ale teda chutnalo mu to, i kousky papal ochotně -a to je u něj novinka.

Takže bych zkusila, ale jen lžičku, dvě, uvidíš, co na to zažívací ústrojí… Držím palečky.
 P+T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
30.3.06 20:19

Marci my sme dodrziavali HA stravu, ale okolo 11m som uz v sklenickach davala vsetko. V sklenickach je vselico, aj citronova stava od 6m, jahody (od 4m) a pod. Ale vascinou je to tam v dost nizkom davkovani a vzdy je to varene (aspon myslim). Takze sklenicky som neriesila od tych 10-11m.
Co sa tyka salatovky, tak tu som davala tiez okolo 10m, tak koliesko do ruky (bez vacsieho uspechu).
Surove rajce, papriku nemal doteraz, ale to preto, ze sa mi prieci mu davat rajce z hypermarketu (zimne) co slnko ani nevidelo, nechuti ako rajce, nevyzera tak. Ale ked bude cerstva uroda, tak uz urcite zacneme aj s rajcatami, paprikami a jahodami :-) Snad nasledky nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2793
30.3.06 20:56

Rajčata jsou nacpaná v mnoha skleničkách pro děti od 6 m,je tam buď rajče nebo rajský protlak.
My jsme už zkoušeli nějakou tu sklenku dát,ale malé to moc nechutná.
A jinak čerstvou salátovku a papriku doporučují až od 18 m,prý je tato zelenina těžko stravitelná,což teda sama cítím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1124
30.3.06 21:39

Holky, s rajčaty opatrně, jsem na ně alergická, ale reakce není viditelná, udělají se mi boláky v puse a zevnitř na dásních. Pouze ze syrových, proltak mi nevadí.Takže pozor, není to moc příjemné a vždycky tak 3 dny to dost nepříjemně bolí.
Claudie

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jaa
1150
31.3.06 08:44

Ahojky Marci:O)
Sára už měla několikrát skleničku s rajským protlakem, v jedné byly snad i kousky rajčat. Nic jí potom nebylo a moc jí to chutnalo. Ale ve sklínkách je to, alespoň předpokládám, tepelně zpracované, syrové máme ve výživovém plánu napsané, myslím, od roka. Okurky a papriky jsem zatím nezkoušela, asi zařadím až v roce.
Papa, Jaa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
13.4.06 00:16

ahoj ja davam rajce uz od 9m
nejdriv jsem ho dla kousek do vyvaru,bez slupky
papriky ne nadymaji,okurky taky ale kousicek muzes zkusit,nejlip do vyvaru hlavne ne syrove..podle me..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1297
15.10.11 09:16
Pomlenka píše:
Ahoj. Jo, jsou to oboje alergeny, jak píše KaVi.

Mně se povedlo dát T. skleničku od Sunárku, až po pár lžičkách (no, v půlce skleničky :oops: ) jsem to olízla, jestli to nemá studené, no a zjistila jsem, že jsou tam rajčata… No napadlo by mě, že doporučený příkrm od 6. měsíce bude mít takový alergen????? Koukala jsem na to složení jak blázen, snad poprvé jsem si ho nepřečetla.
Tomča se po......kakal :lol: až za ušima, zbytek dne byl na MM, druhý den srajdoval ještě jednou, zase smaá rajčata..... Pak už dobrý.

Ale teda chutnalo mu to, i kousky papal ochotně -a to je u něj novinka.

Takže bych zkusila, ale jen lžičku, dvě, uvidíš, co na to zažívací ústrojí… Držím palečky.
P+T

Ahojky. rajčata jsem zkoušela dceři dát nedávno v ukončeném sedmém měsíci. taková falešná rajská. Jen dužnina bez slupky a zrníček spolu s bramborem a mrkví a jak cpala. Samozřejmě uvařené. žádné problémy jsme nezaregistrovaly, vypadá to že rajčátka jí vůbec nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
90
1.5.13 12:32

Ahoj dnes jsem delala rajskou z rajcat pro maleho 9mes, malemu se udelali po tele fleky vypada to jako koprivka, muze to byt alergicka reakce? asi ano ze? achjo a to mu ta polevka tak chutnala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
1.5.13 12:34

Rajčata jsou i ve skleničkách 4+, synovi jsem je dala poprvé někdy 7+, snáší je bez problémů.

• Citovat
  • Upravit
90
1.5.13 13:41

U nas prave taky proto me to prekvapilo ale koprivka hned zmizela tak nevim @Poison Ivy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1479
11.8.13 11:02

No co vím tak okurka se muze hned od začatku, papriku a rajče od roka.my zatim zkoušeli papriku a okurek. Rajče zkusim taky za chvilku, ale nejdriv sparený. Máme 13m

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí