kojení x krmení z láhve avent

145
30.3.06 07:56

kojení x krmení z láhve avent

Dobré ráno maminy 8O ,
právě řeším malé dilema, chtěla jsem po šestinedělí začít podávat mateřské mléko z láhve avent přes den a v noci normálně kojit, ale bylo mi řečeno, že si na to miminko nezvykne a že buďto kojit nebo jen láhev, jaké máte zkušenosti vy, kojíte a zároveň krmíte z láhve avent, jde to? Děkuji za odpověď :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
439
30.3.06 08:02

Ahojky,

my s kojením z lahve odstříkaného mlíčka začali asi až ve 3 měsících (právě kvuli tomu, že jsem se bála, že pak nebude chtít z přirozeného obalu) a nebyl žádný problém, Káčátko saje z toho co je a nijak to neřeší.
Jen to nemáme tak, že bychom dávali z lahve pokaždé přes den, vždy to bylo jen jedno kojo, když jsem se já musela vzdálit. Tak nevím jak při pravidelném „předhození“ lahve, jestli nepřijde na to, že je to jednodušší nebo tak něco.

(mno to jsem moc neporadila :oops: )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
225
30.3.06 08:03

Ahojky,ked zatial len kojis moze sa ti stat,ze mimco nebude flasku vobec chcet.Ja som s tym bojovala do 8mesiaca.Maly proste flasku nemohol ani citit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.3.06 08:05

Po šestinedelí je na lahvičko opravdu moc brzo, vydrž alespon do 3. měsíce- my jsme měli kojeni a lahvičku od 6. měsíce zcela bez problému,. kojila jsme bezmála do roka…

• Citovat
  • Upravit
551
30.3.06 08:11

Ahoj,
tohle je hodně těžké, nic není na 100%. Já jsem musela začít přikrmovat UM když bylo malýmu 14 dní a během pár dnů už se u prsa nesnažil vůbec. Ale tam byl asi ten rozdíl ve „snadnosti“ o hodně větší, když jsem skoro neměla mlíčko, navíc byl ještě úplně mrně a neměl kojení zajeté.
Mějte se,
 Věrka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9262
30.3.06 08:17

Ahojky,

tak mi dokrmujem od osmi týdnů normálně Nutrilonem z flašky (sice Chicco, protože mi malá nechtěla silikon do pusiny a tak jsem koupila ty kaučukový dudle) a je nám skoro půl roku a v pohodě, mlíčko se mi dokonce pak tvořilo víc než předtím. A malá dodnes jásá když vidí prso í když donesu flašku. Jen si zvykla, že když měla přijít ta pátá hodina, kdy dostávala flašku tak chtěla flašku a ne prso, ale to spíš bylo tím Nutrilonem. Mám totiž hodně předního mlíka a málo zadního a z toho Nutrilonu jí bylo tak nějak líp. Dýl byla napapaná. :roll:

Tak snad jsem pomohla.
Ahojky,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4921
30.3.06 08:35

Petrucho, já jsem plně kojila do 3.týdne, kdy jsem šla na kontrolu a zjistilo se že mám málo mlíčka, protože malý přibral za týden jen 10g. Takže jsem musela začít dokrmovat Nutrilonem z lahvičky Avent přes den, aby mi neplakal hlady. Takže přes den je to od 3.týdne zhruba tak, že vždycky nakojím z obou prsou a pokud mu to nestačí, dám mu hned po kojení lahvičku. Samozřejmě, že se s ní taky ze začátku hodně pral, prso totiž miluje, takže nechápal cože mu strkám do pusinky, naštěstí ale během dvou-tří dnů už si na dudlík zvykl. Jinak normální dudlík odmítá dál. Přes noc mám mlíka dostatek takže mu stačí jenom kojení a lahví nedokrmujeme. Přes den dávám flašku tak 3×. Večer a v noci ještě odstříkávám svoje mlíčko. Takže moje zkušenost je taková,že mi Avent kojení nenarušil, prso je pro malého pořád priorita, vrhá se na něj a výborně saje dokud tam má co sát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1404
30.3.06 08:45

Ahojky Petrucho, ja sice jeste nemuzu mluvit z vlastni zkusenosti…ale pracuji v lekarne a na maminkach vyzvidam. Neslysela jsem na Avent zadne kritiky - krome jednoho pripadu, ale to bylo odmitnutim silikonoveho dudliku, jak uz tady nektera maminka psala.
Ja osobne Aventu verim a i kdyz je to drazsi investice, urcite to zkusim driv nez jakoukoliv jinou znacku. Tvar savicek i klasickych dudliku-siditek je prirozeny a mirne tvarovany. Zakladna je siroka a podoba se prsu - miminko musi hodne otevrit pusinku.
Maji chytre vymysleny cely sortiment a pokud mas mlicka hodne, muzes si ho i zamrazit na pozdejsi pouziti (vydrzi az 3 mesice) v takovych specialnich kelimkach, ze kterych jde udelat lahvicka. Porad se v lekarne, vse ti jiste ukazou. Pokud budes chtit, muzu ti poslat kontakt primo na pani od Aventu, je velmi ochotna!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
carsa
30.3.06 08:53

Ahoj,
já kvůli alergii na bílkovinu kravského mléka musím částečně krmit spaciálním UM. Dělám to tak, že jednou kojím, jednou dávám toto UM z flašky. Pije oboje narosto bez problémů. A to ani nemám avent, ale úplně obyčejný flaštičky se silikonovýni dudly velikosti 1. A týden jsem krmila jenom z té flaštičky a k prsu se potom v pohodě vrátil.
Moje zkošenost je taková, že takhle malinké děti ( u nás od dvou měsíců)se dá naučit prakticky cokoliv.
Přeju, ať se to zdaří.
 carsa

• Citovat
  • Upravit
9867
30.3.06 08:56

Kamaradka ma po uraze problem s kojenim z leveho prsu - proto od narozeni jeji holcicky kojila z praveho a z leveho odstrikavala a davala male z lahve. A bez jedineho problemu kojila pres rok a pul.
Takze to urcite jde.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6545
30.3.06 09:41

Já malou kojila na střídačku s dokrmem či UM z flašky cca od týdně věku a naprosto v pohodě, nám dokonce Avent pomohl s kojením.
Ovšem ve 2měsících malá flašku vyplivla a odmítla. V tý době to pro mě byla výhra, ovšem při odstavaování už mi to tak nepřišlo, ale to je jiná otázka.
 GaB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
803
30.3.06 09:48

Ahojky,
první dva měsíce byly v poho a já jen kojila.Pak jsem musela začít přikrmovat, protože jsem neměla dost mlíka. Na začátku jsem nakojila,pak dokrmila z flašky-takhle to šlo asi měsíc, ale malej se pak začal u prsa vztekat a tvrdě ho odmítal. Mám Avent a nemůžu si na něj vůbec stěžovat. Je perfektní, ale mrňous si zvyknul, že z flašky je to pro něj prostě jednodušší - máme doma lenocha :lol:
Jedno by mě ale zajímalo, proč chceš dávat pít přes den z flašky?Pokud to není nevyhnutelné/práce, zdrav. důvody...../, tak bych to určitě nedělala.

Klára

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hanka1
30.3.06 10:05

Ja jsem prikrmovala od sesteho tydne, takze jsem stridala umele mleko z Avent lahve a kojeni. Takto jsme kojili do konce tretihe mesice, pak se dcera odstavila. I kdyz jsem krmila z lahve tak jsem i odstrikavala, ale mleka bohuzel ubyvalo. I tak jsem rada, ze jsme vydrzely kojit alespon ty tri mesice, myslim ze to bylo i diky Avent lahvi a dudliku, protoze detska doktorka mne upozornovala, ze po nasazeni lahve se deti tak do tydne odstavi.

• Citovat
  • Upravit
179
30.3.06 10:25

Ahojky,my jsme plně kojili do 6.měsíce.Když jsem potřebovala dát třeba kapky,tak na lžičku.Pak jsme zkusili čaj přes flašku Avent,ale s bílou hubičkou,ne s dudlíkem.Trvalo to prckovi asi den,než se naučil z toho pít.Jinak kojím bez problému dál.Hodně zdaru. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ha
514
30.3.06 18:43

My podobně, jako Iva, s tím, že naša Ivuška :) asi bere vše, co teče…Přikrmujeme 1× denně a to na večer, Nutrilon AR, flašku Chicco s kaučukem. Neměli jsme problém, malá si zvykla hned a prso bere hezky. Měla jsem velký strach, že už pak MM nebude chtít, ale není pravda, záleží na dítěti.
Začali jsme cca po šestinedělí.
Jen trošičku šidíme mn., malá přibírá bleskem, takže to dávkování jsme trošku snížili.
Dudlík odmítá.

Pa, Ha

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí