Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky........
Chcem sa spítať od kedy ste začali dávať zeleninku popučenú??
Ja teda kojím malá ma dva mesiace a 12.dní a tchýne hovorila, že po kúsku už možem dávať ochutnávať, ale všade píšu že až od šiesteho mesiaca.
Mamka tiež hovorila, že už dávala a kámoška, že jej deti už jedli halušky v treťom mesiaci tak teda fakt neviem!!! ![]()
2m dítěti bych zeleninu nedala, už jen kvůli vyvíjející se imunitě a možné alergické reakci. Pokud budeš jen kojit, tak od 6m, pokud budete na UM tak od 4m.
Judycum píše:
Vynikající návod, jak na to…
http://kojeni.net/prikrmy.php
Tak to je super dík
Babicky nam davali vsechno jinak, protoze byla jina doba, moc se nekojilo a tak… urcite se drz navodu z kojeni.net, je dobrej. ![]()
jj, to znám… a proč jí nedáš aspoň polívku, chuděra má jen to mlíko a nejlíp hovězí vývar od kosti ať to stojí za to
. Moje matka neustále namůže zkousnout, že JEN kojím, naštěstí za měsíc začínáme s mrkvičkou tak se konečně zbavím hloupých rad. Pokud máš dost mlíka tak určitě koj do konce 6. a na kojen.net jsou opravdu dobré rady já jen budu maso zavádět později…
jé pokud jde kojení dobře,tak fakt až od těch 6 měsíců.není nutné vůbec začínat dřív.no jo,ty řeči babiček a maminek,že jsme jedli omáčku s knedlíkem atd.v půl roce
mě to hrozně štvalo,ale taky jsem si tím prošla.rozhodně není vůbec kam spěchat.
Jedna má klientka cpala do kluka řízek s bramborovým salátem ve třech měsících. Velmi hrdě mi to hlásila s údivem, že jenom kojím. Na druhou stranu, klukovi je 14 a žije
Nicméně jak nám v kurzu říkali, prý se tyhle věci v těle ukládají a můžou se projevit až za hodně dlouho. U ženských klidně i v menopauze…
Jo, byla jiná doba. Taky je mezi náma alergiků, co? (I když jenom jídlo roli nehraje)
A LenkoN26, blných rad se nezbavíš - když jsem na návštěvě u babi vytáhla příkrm ve skleničce, slyšela jsem, že je dítě chudák, když mu nedám normální jídlo. Teď už jí některá jídla s námi, ale je chudák, protože nedostane buchtu s čokoládou. A tak se to pořád up-graduje ![]()
Hodně sil do odmouvání!
PS pro zakladatelku - souhlas s holkama, do 6M času dost.
Lucci píše:
Babicky nam davali vsechno jinak, protoze byla jina doba, moc se nekojilo a tak… urcite se drz navodu z kojeni.net, je dobrej.
Tak to by ses divila. Kojilo se o 106. Obě moje babičky kojily dlouho, nevím, kde na to ty lidi dnes chodí. Ale zároveň dávaly dřív příkrmy - jiná doba ![]()
Tedy dnešní trend je: pokud se kojí, tak příkrm od 6ti měsíců, pokud je miminko na UM, tak se začíná od 4 měsíců. My budeme mít zítra premiéru
, tedy to mladší dítko ![]()
Holky, tak co tady popisujete tak vubec neznam. Ale jestli to nebude tim ze maminka si treti dite poridila v 38.:-) Takze sestre je tedka 6.
paraplicko píše:Lucci píše:
Babicky nam davali vsechno jinak, protoze byla jina doba, moc se nekojilo a tak… urcite se drz navodu z kojeni.net, je dobrej.Tak to by ses divila. Kojilo se o 106. Obě moje babičky kojily dlouho, nevím, kde na to ty lidi dnes chodí. Ale zároveň dávaly dřív příkrmy - jiná doba
Tedy dnešní trend je: pokud se kojí, tak příkrm od 6ti měsíců, pokud je miminko na UM, tak se začíná od 4 měsíců. My budeme mít zítra premiéru, tedy to mladší dítko
Já myslím, že záleží kolik Lucci je let, třeba sedmdesáté a osmdesáté ročníky moc kojené nebyly a říkalo se, že kojení není pro dítě moc dobré, že lepší je sunar a od dvou, tří měsíců do nás rvaly kde co…
nepřihlášená LenkaN
Anonymni píše:paraplicko píše:Já myslím, že záleží kolik Lucci je let, třeba sedmdesáté a osmdesáté ročníky moc kojené nebyly a říkalo se, že kojení není pro dítě moc dobré, že lepší je sunar a od dvou, tří měsíců do nás rvaly kde co…Lucci píše:
Babicky nam davali vsechno jinak, protoze byla jina doba, moc se nekojilo a tak… urcite se drz navodu z kojeni.net, je dobrej.Tak to by ses divila. Kojilo se o 106. Obě moje babičky kojily dlouho, nevím, kde na to ty lidi dnes chodí. Ale zároveň dávaly dřív příkrmy - jiná doba
Tedy dnešní trend je: pokud se kojí, tak příkrm od 6ti měsíců, pokud je miminko na UM, tak se začíná od 4 měsíců. My budeme mít zítra premiéru, tedy to mladší dítko
nepřihlášená LenkaN
Podívej, já bych brala, kdyby se mluvilo o maminkách (hlavně těch 80. ročníků), ale babičky ? Moje obě babičky měly děti před válkou nebo za války a o nějakém Sunaru ani neměly tušení - on tenkrát ani nebyl. Můj brácha se narodil v 60. letech a já pak v 70. a co mi říkala máma, tak se kojilo. Jen když to nešlo, tak se na:,–(il Sunar, ale ten byl pouze na předpis a musela to tedy vždy předepsat pediatrička. Nešlo jít do lékárny a nakoupit si, co kdo chtěl.