Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahoj mám dotaz od kolika let si můžu objednávat věci z internetu a převzít zásilku na Zásilkovně?
Nevím jakou kategorii k tomuto mám přidat takže se když tak předem omlouvám. ![]()
To asi není omezené, leda u nějakého zboží, co má věkovou hranici (jako alkohol apod). Aspoň po mě žádný e-shop nikdy nechtěl vyplňovat věk a ani na zasilkovne se nikdy neptali, na poště si to občas člověk musí vyzvednout na občanku.
No hlavně se zeptej napřed rodičů. I když kapesný je tvoje, že?
@Marek 10022 píše:
Ahoj mám dotaz od kolika let si můžu objednávat věci z internetu a převzít zásilku na Zásilkovně?Nevím jakou kategorii k tomuto mám přidat takže se když tak předem omlouvám.
Tabakove vyrobky a lihoviny az od 18,
omamne a psychotropni latky vubec
, a jine veci jakmile jsi schopen za ne zaplatit.
V Zasilkovne ti vydaji balicek oproti heslu. Tam omezeni veku neni.
Dcera mi k narozeninám koupila přes net triko, vyzvedla v Zásilkovně. Má 13 let.
@Marek 10022 píše:
Ahoj mám dotaz od kolika let si můžu objednávat věci z internetu a převzít zásilku na Zásilkovně?Nevím jakou kategorii k tomuto mám přidat takže se když tak předem omlouvám.
Jestli nebudeš kupovat nesmysly a neutratíš majlant, můžeš cca od 15. V zásilkovně to dají tomu, kdo má heslo.
@Zeoli píše:
No hlavně se zeptej napřed rodičů. I když kapesný je tvoje, že?
ano je ![]()
@Marek 10022 píše:
@mamule42 je mi 14 a chci koupit dárek
Pokud to nebude něco, k čemu máš přístup až od 18, můžeš.
8leta dcera Zasilkovnu vybira sama, objednavam ji to na sebe, ale do boxu uz si zajde. Takze pokud chces darek, ktery neni nevhodny pod 18let, neni problem si neco objednat.
Co říká zákon (OZ): § 31
Má se za to, že každý nezletilý, který nenabyl plné svéprávnosti, je způsobilý k právním jednáním co do povahy přiměřeným rozumové a volní vyspělosti nezletilých jeho věku.
Tedy může uzavřít „přiměřenou“ kupní smlouvu.
@Marek 10022 píše:
@mamule42 je mi 14 a chci koupit dárek
můj 11 letý syn si takto objednává ze svých úspor, většinou domů, takže není problém s vyzvedáváním. Ale snad máš nějaký doklad totožnosti, v zásilkovně stačí kód, co ti přijde sms.
Dobře děkuji všem za pomoc nikde jsem nemohl najít nějaké fórum na toto téma hezký den ahoj
![]()
Dobrý den, mohl bych se zeptat jak kupovat věci online když vlastně nemáme účet např. Pay pal a je někomu třeba 14 a ani nemá platební kartu jak se potom tyto věci řeší a kupují ![]()