Odborné učiliště a následná nástavba

Napsat příspěvek
Velikost písma:
453
3.5.19 18:19
@Aspera píše:
A počítám, že známky z E oboru brát v úvahu nebudou. Ty znalosti tam nejsou na které chtějí navázat.

To asi ne.Ale dal jsem si jen tak prihlasku na tu soukromou nastavbu, poslal jsem tam vyucak a vysvedceni z tretiho rocniku a ve druhem kole prijmacek ktere je ted v kvetnu se dozvim jestli me prijmou nebo ne ale spis asi ne, bude taky zalezet na poctu zajemcu. Dystak bych dal potom vedet. Delat H obor pri praci je casove, financne docela narocne a jeste nekam dojizdet.Tak bych se jeste rozhodl jestli delat H obor a jake jsou moznosti.Rada a reseni to je ale dobre

Příspěvek upraven 03.05.19 v 18:44

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27706
3.5.19 18:29
@romanos7 píše:
To asi ne.Ale dal jsem si jen tak prihlasku na tu soukromou nastavbu a ve druhem kole prijmacek ktere je ted v kvetnu se dozvim jestli me prijmou nebo ne ale spis asi ne, bude taky zalezet na poctu zajemcu. Dystak bych dal potom vedet. Delat H obor pri praci je casove, financne docela narocne a jeste nekam dojizdet.Tak bych se jeste rozhodl jestli delat H obor a jake jsou moznosti.Rada a reseni to je ale dobre

no tak na soukromou školu tě nejspíš vezmou tam jde v první řadě o prachy, takže jo budeš tam čtyři roky cálovat otázka je jestli dokážeš odmaturovat upřímně když to tu tak čtu tak být tebou jdu na obor H

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
3.5.19 18:57
@ka2ka píše:
no tak na soukromou školu tě nejspíš vezmou tam jde v první řadě o prachy, takže jo budeš tam čtyři roky cálovat otázka je jestli dokážeš odmaturovat upřímně když to tu tak čtu tak být tebou jdu na obor H

@ka2ka ale za zaka maji rocne asi 12000kc protoze mesicni platba dela asi 1200kc a to me neprijde jako hodne penez kdyz to je soukroma skola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27706
3.5.19 19:05
@romanos7 píše:
@ka2ka ale za zaka maji rocne asi 12000kc protoze mesicni platba dela asi 1200kc a to me neprijde jako hodne penez kdyz to je soukroma skola

ale to je jen za tebe za jeden rok k tom x za čtyři x počet žáků na škole neboj oni to mají víc než dobře spočítaný aby jim to vydělávalo takže si tam klidně budou držet kohokoliv i toho kdo na to nemá a pak jednoduše maturitu neudělá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
3.5.19 23:08
@MP Krista píše:
@romanos7 S vašimi vyjadřovacími schopnostmi a úrovní psaného projevu maturitu z češtiny zkrátka neuděláte. O matematice a cizím jazyce nemluvě. Snažte se naučit co nejvíce ze svého oboru a hleďte získat co nejvíce praxe. Hodně štěstí.

Nikam se nehrnu jen jsem se dotazoval na vzdelani a nejaky projev meho psani je podle me normalni. Proste vyucaku si vazim a vim ze znalosti a praxe v oboru jsou taky dulezite k uplatneni

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1502
3.5.19 23:11

@romanos7 Podle vás normální, ale normy pro absolvování maturitní zkoušky jsou mnohem vyšší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
26.5.19 21:45
@MP Krista píše:
@romanos7 Podle vás normální, ale normy pro absolvování maturitní zkoušky jsou mnohem vyšší.

Nezalezi jen na psanem projevu ale taky na studijnich vysledcich

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25897
26.5.19 21:54

@romanos7 Nezlob se, ale absolvent E učebního oboru asi na maturitu nemá. Státní maturita se nedá nijak ošulit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
26.5.19 22:45
@divine woman píše:
@romanos7 Nezlob se, ale absolvent E učebního oboru asi na maturitu nemá. Státní maturita se nedá nijak ošulit.

„Dyštak“ jo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
26.5.19 22:53

@romanos7 A byla by ti ta maturita k něčemu? Plánuješ něco, k čemu jí potřebuješ? Mně přijde lepší si udělat H obor. Mě přijde, že lidí s vydrenou maturitou je víc než dost, ale lidí s vyucakem, kteří svému oboru skutečně rozumí a umí ho, je zatraceně málo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
SAJ
17073
26.5.19 23:00

Jako SŠ kantorka čerstvě po maturitě svých svěřenců ti na rovinu říkám, že šance odmaturovat je na soukromé nástavbě naprosto minimální. Pokud se opravdu jedná o tříleté studium, týká se tě už státní maturita z matematiky, českého a cizího jazyka - a na rovinu, není to žádná sranda.

Ano, můžeš to zvládnou - ale cenou bude to, že budeš ty tři roky dřít, trénovat sloh, číst knihy a počítat jak mourovatej - plus musíš ještě zvládnout další odborné maturitní předměty. Opravdu to ta námaha stojí za to?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.5.19 03:23
@SAJ píše:
Jako SŠ kantorka čerstvě po maturitě svých svěřenců ti na rovinu říkám, že šance odmaturovat je na soukromé nástavbě naprosto minimální. Pokud se opravdu jedná o tříleté studium, týká se tě už státní maturita z matematiky, českého a cizího jazyka - a na rovinu, není to žádná sranda.Ano, můžeš to zvládnou - ale cenou bude to, že budeš ty tři roky dřít, trénovat sloh, číst knihy a počítat jak mourovatej - plus musíš ještě zvládnout další odborné maturitní předměty. Opravdu to ta námaha stojí za to?

nevim asi ne. Akorat jsem si rikal ze bych to mohl zkusit tu maturitu jen tak nez delat H obor, protoze na vetsine ucilist rozdilove zkousky na H obor nedelaji a musel bych nastoupit od prvaku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.5.19 03:33
@Hlaholice píše:
@romanos7 A byla by ti ta maturita k něčemu? Plánuješ něco, k čemu jí potřebuješ? Mně přijde lepší si udělat H obor. Mě přijde, že lidí s vydrenou maturitou je víc než dost, ale lidí s vyucakem, kteří svému oboru skutečně rozumí a umí ho, je zatraceně málo…

Ja bych tu maturitu asi nepotreboval, ale nez chodit na dalkovy ucnak a to do prvaku v pribuznem oboru tak radsi zkusit dalkovou nastavbu na soukrome skole. A vetsinou dalkove studium na H obor delaji soukrome skoly coz stoji taky penize

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
27.5.19 13:43
@romanos7 píše:
Ja bych tu maturitu asi nepotreboval, ale nez chodit na dalkovy ucnak a to do prvaku v pribuznem oboru tak radsi zkusit dalkovou nastavbu na soukrome skole. A vetsinou dalkove studium na H obor delaji soukrome skoly coz stoji taky penize

Ale uvedomujes si, že i na soukromé škole budeš dělat státní maturitu? Je něco jiného to, že tě tam vezmou a něco jiného mít na to tu maturitu udělat. A zrovna třeba státní maturita z češtiny je dost o logice a porozumění textu. Nedá se na ni úplně moc naučit. Pokud tu maturitu nepotřebuješ a je to spíš o tom, že chceš sám sobě něco dokázat, asi by bylo lepší jít jiným směrem. Proč ti vlastně nestačí to vzdělání, které máš?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
453
27.5.19 15:24
@Hlaholice píše:
Ale uvedomujes si, že i na soukromé škole budeš dělat státní maturitu? Je něco jiného to, že tě tam vezmou a něco jiného mít na to tu maturitu udělat. A zrovna třeba státní maturita z češtiny je dost o logice a porozumění textu. Nedá se na ni úplně moc naučit. Pokud tu maturitu nepotřebuješ a je to spíš o tom, že chceš sám sobě něco dokázat, asi by bylo lepší jít jiným směrem. Proč ti vlastně nestačí to vzdělání, které máš?

to vzdelani z odborneho uciliste staci.Ta maturita by byla jen tak pro zabavu treba.Jen tak jsem se o ni zminoval.Nebo zkusit taky nejakej rekvalifikacni kurz treba.Ale se vzdelanim jsem spokojenej co se tyce uplatneni, prace

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze