Odborný výklad

5532
7.11.06 07:04

Odborný výklad

Ahoj holky,
potřebuji vaši pomoc, já už jsem zoufalá. V pondělí musím ve škole odevzdat slohovku - odborný výklad. Má to být něco z historie nebo z literatury. Ale já vůbec netuším o čem mám psát nebo jak takový výklad má vypadat. Nemůžete mi prosím trochu poradit. Moc děkuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4705
7.11.06 08:59

jaké to má mít náležitosti????

MRkni na internet nebo zaběhni do knihovny…

myslím, že na netu jsou nějaké slohovky či seminárky volně ke stažení.
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
7.11.06 10:41

Predstav si, ze bys nekomu popsala zivot treba Karla IV, nebo jen za jakych okolnosti a proc postavil Karluv most - a zapises to. A hop, vyklad je na svete. Nebo ze vylozis, proc doslo bitve na Bile hore, nebo jak probihal konec 2. svetove valky… Nebo proc sepsal Capek RUR. nebo necu uplne jineho. Napsat vyklad neni az tak tezke, neboj.

Jasneze muzes zasvindlovat a stahnout si hotovy text z webu - ovsem pokud to udelas, nijak si ve studiu nepomuzes a co kdyz budes vyklad potrebovat u zkousek? Jo, pokud si takovy vyklad stahnes jako inspiraci, tak je to jina, na nem se muzes podivat, jak to ma vypadat, nacerpat inspiraci.

Navic si uvedom, ze kazdy ma jisty stul psani a dobry kantor presne pozna, zda autor je skutecne ten, kdo praci odevzdava.

Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
7.11.06 12:09

Lesina ti to napsala dobře, prostě odborný výklad je v podstatě to, co ti kanotr ve škole vykládá o probíraném učivu.
Nevím, jaký obor studuješ? ale prostě si vyber téma třeba z historie, které ti je blízké, nějakoui událost, najdi si prameny ve více knihách a dej to dokupy vlastními slovy.

Z netu bych si to stáhla pouze pro inspiraci, oni to docela poznají. Navíc nedávno bylo v TV, že na brněnské VŠ vyvinuli program, který spolehlivě odhalí, pokud je dílo stažené z netu…Prý to na jejich škole začnou používat.
 K.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1403
7.11.06 12:45

Ja jsem psala vyklad jako maturitni pisemku (boze to uz je 14 let.....) a psala jsem o knizce Mistr a Marketka, ktera me v te dobe chytla za srdce, tak pokud mas nejakou takovou knizku, klidne popis, o co v te knizce jde, pripadne o co slo autorovi. Nevim, jak to mas mit dlouhe, ale o knizce se da psat docela dlouho, spis mas pak problem, aby toho nebylo moc.
pak nam to semmuzes dat na net k precteni :-)
Drzim aplce
 Kacica

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
7.11.06 12:52

Seminárku z webu jsem samo myslela jako inspiraci… :wink:

Teď třeba taky píšu zkráceně o záhadách Mayské civilizace, vládci Pacalovi, Tutanchamon apod.....a čerpám z knih na toto téma a z časopisu Epocha, kde je to spíš taková kostra, v knihách je to více rozebrané.
Stačí si určit kostru o čem přesně chceš psát a pak vlastními slovy, případně vypíchnout vlastní myšlenky…
 NiKi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85
10.11.06 10:05

Ahoj, na www.seminarky.cz je spousta prací z různejch oborů, jejich stahování už teda zpoplatinili (10 Kč formou SMS), ale v krizové situaci to pro inspiraci myslím stojí za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová