Práva spotřebitele - dá se zboží vrátit do 14 dnů?

271
3.11.06 14:43

Práva spotřebitele - dá se zboží vrátit do 14 dnů?

Ahoj emimiňačky.
Chtěla jsem se poradit, koupila jsem v malém obchodě dětské prkénko na záchod (takovou tu vložku do záchodu pro malé děti) a nepasuje:(
Myslíte, že mám nárok na vrácení peněz?
Je to tak ve všech obchodech nebo jen hypermarketech a internetových obchodech?
Prosím o radu zkušenější.
Moc díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9867
3.11.06 14:57

Vratit nevím, ale většinou uspěji s nabídkou na výměnu zboží…
Držím palce.
 Lesina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2857
3.11.06 15:18

ahoj

já myslím že toto právo máš jen v případě internetového prodeje.. resp. zásilkového kde si zboží nemůžeš dopředu prohlídnout…

ale jak už ti radila Lesina, i já bych zašla do obchodu a domluvila se s prodavačkou… v této oblasti jsem neměla nikdy problém - někdy vrátí peníze, někdy si vezmou zpět zboží a ty si vybereš něco jiného…

zkus kouknout na www.spotrebitel.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1078
3.11.06 15:37

Ahojky,

mám kamenný i internetový obchod s dětským zbožím a vím, že právo na vrácení peněz v době 14 dnů je jen , když něco nekupuješ v kamenném obchodě, ale přes internet nebo zásilkový prodej. Já to u zákaznic řeším tak, že když je zboží opravdu nepoužité, tak vyměním za něco jiného.

Ivulka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
3.11.06 16:12

Myslím že právo na vrácení peněz nemáš nikde ani v hypermarketech když je to z důvodu že ti to nepasuje. Záleží na obchodníkovi někteří peníze mohou vrátit ale to pak je z vlastní vůle i když s tím bych moc nepočítala. Spíše se dá uspět s výměnou zboží. Právo na vrácení peněz je když daná věc jde k reklamaci a už nejde nijak opravit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
860
3.11.06 19:48

ahoj, nekde lze vratit bez udani duvodu do mesice i v kamennem obchode - CA, HM, ale to zavisi opravdu jen na dobrote prodejce :) Jinak jak pisi holky, tyka se to jen inet obchodu - tedy melo by, realita je jina :)

R.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová