Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
Já si jednou za čas koupím Vermophyt, je to bylinný přípravek, kapsle. Podle mě to není na škodu a pravidelným odčervením by se měli víc zabývat ti, co žijí se zvířaty. Myslím, že všichni máme nějaké hostitele, jsme živí tvorové, a to v přírodě platilo vždy..
A co preventivně antibiotika? Nebo antiviritika? Víš kolik je v těle „zlých“ bakterií a virů? Pokud už mermomocí potřebuješ něco zkoušet, tak přírodní preparáty, ty aspoň (většinou) neublíží. Účinná antiparazitika jsou dost toxická, vzhledem k tomu, že parazité mají (na rozdíl od bakterií) stejné buňky jako my.
@Anonymní píše:
Ahojky, prosím Ty kteří se pravidelně odčervují, čistí, co se zabývají trávením a tímhle oboremPoraďte lék co zbaví tělo parazitů, které si mýslím že vetšina máme
A to vadi?
Kdo se pravdelne odcervuje, ma nejspis vetsi problem nez parazity a s tim evidentne nedela nic.
Odčervuju se pravidelně, ale nežiju v ČR a máme to doporučený. Tabletky tam v pohodě seženu v lékárně bez receptu za pár korun. Nechápu systém v ČR, kdy musí trapně člověk chodit k lékaři.
@lucenka já to zase chápu - v čr je riziko parazitózy výrazně nižší, než to, že se někdo přiotráví antiparazitiky, když budou volně dostupná
@Jahru píše:
@lucenka já to zase chápu - v čr je riziko parazitózy výrazně nižší, než to, že se někdo přiotráví antiparazitiky, když budou volně dostupná
Tak popravdě řekla bych, že nějakého parazita má u nás každý. Psy, kočky odcervujeme ale na sebe v tomhle směru kašleme. Neřekla bych, že je to správný přístup
@lucenka píše:
Tak popravdě řekla bych, že nějakého parazita má u nás každý. Psy, kočky odcervujeme ale na sebe v tomhle směru kašleme. Neřekla bych, že je to správný přístup
Jestli ho ma kazdy, tak proc se odcervovat?
@mroe píše:
Jestli ho ma kazdy, tak proc se odcervovat?
Třeba proto, že ne zrovna vždycky jsou to vhodní spolubydlící?
A jak se to pozna? Je lepsi se rovnou prolit nejakou chemii?
@mroe píše:
A jak se to pozna? Je lepsi se rovnou prolit nejakou chemii?
Já třeba byla pořád hodně unavená. Byla bych schopná spát 20 hodin denně. Po odcerveni to přešlo.
@lucenka píše:
Já třeba byla pořád hodně unavená. Byla bych schopná spát 20 hodin denně. Po odcerveni to přešlo.
Ok, ale proc to opakovat a delat preventivne?
Příspěvek upraven 25.02.18 v 10:16
@lucenka jo, třeba toxoplazmu, ale tu „neodčervíš“. Jinak pokud dodržuješ základní hygienická pravidla, tak riziko nějaké významnější parazitózy je mnohem mnohem menší než zatěžovat tělo chemickými léky. Člověk má v sobě i na sobě obrovské množství virů, bakterií i parazitů, ale pokud je zdravý, tak se s nimi vypořádá sám. Od toho má imunitní systém. Stejně tak bys mohla chtít zničit všechny potenciálně nebezpečné bakterie preventivním braním antibiotik, to by dávalo stejný smysl.
@mroe píše:
Ok, ale proc to opakovat a delat preventivne?Příspěvek upraven 25.02.18 v 10:16
Třeba proto, že nechci čekat než nějaký červík moc vyroste a začne páchat neplechu.
A pokud už mám podezření na nějaké parazity, je lepší udělat rozbor krve, stolice… a najít původce. Ne plácat do sebe léky na blind. Na každého parazita platí jiné léky, pokud použiješ nesprávné, tak nejen, že nepomůžou, ale uškodí a ale stejně jako u atb na ně vziká rezistence.
Ahojky, prosím Ty kteří se pravidelně odčervují, čistí, co se zabývají trávením a tímhle oborem
Poraďte lék co zbaví tělo parazitů, které si mýslím že vetšina máme