Odchod z práce
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Twixinka píše:
@j.a.n.i1 nemusis,ale Tvuj nazor Ti brat nebudu
@arinecka píše:
@j.a.n.i1 a kdo ji donuti?
Tak nedonutí ji nikdo. Já osobně (za zaměstnavatele) bych v případě, že mi ráno přistane zrušení ve zkušebce a zaměstnanec odkráčí, nastavila v systému neomluvenou absenci a za ten den neomluvené absence bych strhla tři dny dovolené (protože nevidím důvod, proč by měl zaměstnavatel platit nevyčerpanou dovolenou někomu, kdo nemá ani dost slušnosti svůj poslední pracovní den strávit v práci). Jestli někomu těch pár hodin stojí za neproplacené 4 dny (1 den pracovní + 3 dny dovolené), tak ať to tak udělá ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
@j.a.n.i1 a kdo ji donuti?
To nevím, jestli ji někdo donutí, ale podle zákona končí PP dnem doručení zrušení ve zkušební době (včetně).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi ![]()
- Citovat
- Upravit
@Twixinka píše:
@eumedon hm,zajimavepraxe je totiz uplne jina
A jak takovému odcházejícímu zaměstnanci v praxi doručí zaměstnavatel zápočtový list? Poštou?
Klidně může udělat to, co píše @zrcadlo .
Není to totéž, co okamžité zrušení. Okamžité zrušení znamená, že dá papír, nechá si potvrdit na kopii a odejde (proto je to okamžité).
Příspěvek upraven 02.12.18 v 16:20
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Twixinka píše:
@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi
Já zase myslím, že pokud bude jednat na základě chybné rady tady (např. od tebe), a později z výplatní pásky zjistí, o kolik tisíc tím přišla, tak by ji to mohlo dost mrzet.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě se chci zeptat, mám teď všechny dny noční, takže když přijdu večer do práce šéf už tam není a když ráno odcházím tak tu ještě není. Stačí když mu ten papír nechám na stole, nebo musím osobně. Napadlo mě že bych večer přišla do práce a ten den mu dala ten papír na stůl, ten den bych si odpracovala a příští den bych už teda do práce nemusela
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Twixinka píše:
@zrcadlo myslim,ze proplaceni dovolene je to posledni,co zakaldatleku trapi
Já zase myslím, že zakladatelka nestojí o špatné rady. A když se ptala, zda tam ještě tu jednu směnu musí zůstat, tak se ptala, jak je to po právu.
A co je trápí víc, nebo méně, bych nechal na ní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@zrcadlo píše:
Tak nedonutí ji nikdo. Já osobně (za zaměstnavatele) bych v případě, že mi ráno přistane zrušení ve zkušebce a zaměstnanec odkráčí, nastavila v systému neomluvenou absenci a za ten den neomluvené absence bych strhla tři dny dovolené (protože nevidím důvod, proč by měl zaměstnavatel platit nevyčerpanou dovolenou někomu, kdo nemá ani dost slušnosti svůj poslední pracovní den strávit v práci). Jestli někomu těch pár hodin stojí za neproplacené 4 dny (1 den pracovní + 3 dny dovolené), tak ať to tak udělá
Jenze od toho je proste ta zkusebni doba. V te dobe si mohou obe strany rozmyslet co dal
pokud donese zruseni pracovnoho pomeru ktere plati dnem doruceni, nikdo nic nemuze. Kdyz by to bylo opacne, jak bys potrestala zamestnavatele? ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarinaa píše:
Ještě se chci zeptat, mám teď všechny dny noční, takže když přijdu večer do práce šéf už tam není a když ráno odcházím tak tu ještě není. Stačí když mu ten papír nechám na stole, nebo musím osobně. Napadlo mě že bych večer přišla do práce a ten den mu dala ten papír na stůl, ten den bych si odpracovala a příští den bych už teda do práce nemusela
Potřebuješ nějaký důkaz o doručení. Šéf nemá sekretářku?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
Potřebuješ nějaký důkaz o doručení. Šéf nemá sekretářku?
Nemá, je tam jenom on sám
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon hele manzel vyhazoval v praci uz hodne lidi,jak ve zkuseni dobe,tak mimo zkuseni dobu a vim jak to chodi
pokud neni zamestnavatel uplny blbec,tak se domluvi,ze pracovni pomer konci ke vcerejsku,podekuji si za spolupraci a kazdy si pujdou po svem
pokud je to vul,tak bude vyhrozovat temi kravinami,co tu pises,jednoducbe ![]()
- Citovat
- Upravit
@Sarinaa píše:
Nemá, je tam jenom on sám
A šéf nad ním? Podatelna? Potřebuješ doklad o doručení, nechat si potvrdit na kopii doručení buď od nadřízeného kterékoliv úrovně, na personálním oddělení, nebo v místě, kde se obvykle přebírá došlá pošta (podatelna).
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@arinecka píše:
Jenze od toho je proste ta zkusebni doba. V te dobe si mohou obe strany rozmyslet co dalpokud donese zruseni pracovnoho pomeru ktere plati dnem doruceni, nikdo nic nemuze. Kdyz by to bylo opacne, jak bys potrestala zamestnavatele?
Nechápu. Ano, ve zkušební době může zaměstnanec i zaměstnavatel pracovní poměr zrušit v podstatě ihned. To ovšem nic nemění na tom, že poslední den pracovního poměru je pracovní den a je jen a pouze na zaměstnavateli, kdy z něj zaměstnance uvolní. Zaměstnavatel si taky nemůže dovolit ve středu říct zaměstnanci „končíte ke včerejšku“.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@eumedon píše:
A šéf nad ním? Podatelna? Potřebuješ doklad o doručení, nechat si potvrdit na kopii doručení buď od nadřízeného kterékoliv úrovně, na personálním oddělení, nebo v místě, kde se obvykle přebírá došlá pošta (podatelna).
No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sarinaa píše:
No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?
Jestli je hlavní recepční tvá vedoucí (nadřízená), tak to stačí dát jí a ať ti to potvrdí na kopii.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit