Odchod z práce

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
118
2.12.18 16:34
@eumedon píše:
A šéf nad ním? Podatelna? Potřebuješ doklad o doručení, nechat si potvrdit na kopii doručení buď od nadřízeného kterékoliv úrovně, na personálním oddělení, nebo v místě, kde se obvykle přebírá došlá pošta (podatelna).

No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.18 16:35
@Sarinaa píše:
No já pracuju jako recepční nad sebou mám hlavní recepční a pak šéfa. Takže by stačilo to dát tý hlavní recepční?

Jestli je hlavní recepční tvá vedoucí (nadřízená), tak to stačí dát jí a ať ti to potvrdí na kopii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 16:38
@eumedon píše:
Jestli je hlavní recepční tvá vedoucí (nadřízená), tak to stačí dát jí a ať ti to potvrdí na kopii.

Jo je se vším máme chodit za ní, když je někdo nemocný tak to hlásí ji. No upřímně ona je zrovna ta kvůli které chci odejít a při představě že to s ní budu řešit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.18 16:41
@Sarinaa píše:
Jo je se vším máme chodit za ní, když je někdo nemocný tak to hlásí ji. No upřímně ona je zrovna ta kvůli které chci odejít a při představě že to s ní budu řešit…

Budeš řešit jenom to, aby ti potvrdila doručení na kopii. Pak ještě budeš potřebovat zápočtový list.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
2.12.18 16:44
@zrcadlo píše:
Nechápu. Ano, ve zkušební době může zaměstnanec i zaměstnavatel pracovní poměr zrušit v podstatě ihned. To ovšem nic nemění na tom, že poslední den pracovního poměru je pracovní den a je jen a pouze na zaměstnavateli, kdy z něj zaměstnance uvolní. Zaměstnavatel si taky nemůže dovolit ve středu říct zaměstnanci „končíte ke včerejšku“.

Nikde jsem nevyčetla že by den kdy ruší zaměstnanec PP je pacovní, ani jsem to nikde neslyšela :think: Prostě když tam ráno donese zrušení PP, tak prostě končí. Tak to prostě je a nikdo jí nemůže nijak postihovat za to že ten den už tam nepracovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 16:51

Děkuju moc všem za příspěvky, moc mi pomohly. Takže ráno zajdu za hlavní recepční a řeknu jí že chci skončit. Mám si sebou přinést ten papír nebo to mi vytiskne a dá ona? A nemůže mi nějak bránit, že třeba za mě nemá náhradu takže tam musím ještě nějaký dny zůstat? Nebo aby na mě nepustila že jsem to měla říct dopředu aby nějak upravila směny a tak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.18 17:08
@Sarinaa píše:
Děkuju moc všem za příspěvky, moc mi pomohly. Takže ráno zajdu za hlavní recepční a řeknu jí že chci skončit.

Nic jí nemusíte říkat, dejte jí to černé na bílém a nechte si to potvrdit na kopii.

@Sarinaa píše:
Mám si sebou přinést ten papír nebo to mi vytiskne a dá ona?

Ona není povinna tisknout pro vás vaše dopisy, které jí chcete doručit! Zvlášť ne takové, které se jí nemusejí líbit. Napište to sama, podepište taky sama a ať vám doručení potvrdí na kopii.

@Sarinaa píše:
A nemůže mi nějak bránit, že třeba za mě nemá náhradu takže tam musím ještě nějaký dny zůstat? Nebo aby na mě nepustila že jsem to měla říct dopředu aby nějak upravila směny a tak …

Může vám bránit tak, že vám to nevytiskne, když budete chtít, aby to vytiskla. Takže ji nežádejte, aby vám to vytiskla, dejte jí to černé na bílém.

Dál může dělat obstrukce s doručením a potvrzením na kopii. Nesmí, ale může. Pro takový případ můžete k doručení přibrat nestranného svědka nebo si je dokonce nahrát (třeba na kameru v mobilu).

Příspěvek upraven 02.12.18 v 17:24

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9793
2.12.18 17:10
@arinecka píše:
Nikde jsem nevyčetla že by den kdy ruší zaměstnanec PP je pacovní, ani jsem to nikde neslyšela :think: Prostě když tam ráno donese zrušení PP, tak prostě končí. Tak to prostě je a nikdo jí nemůže nijak postihovat za to že ten den už tam nepracovala.

Ten den doručení je posledním dnem trvání pracovního poměru, takže pokud má naplánovanou směnu, má ji odpracovat. Pokud pracovat už nechtěla, měla doručit zrušení dříve.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13955
2.12.18 17:11

A to nemuzem za tim sefem dojit mimo pracovni dobu? Jit tam zitra driv nebo na nej naopak pockat po nocni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 17:12
@Šarlota4 píše:
A to nemuzem za tim sefem dojit mimo pracovni dobu? Jit tam zitra driv nebo na nej naopak pockat po nocni?

Jo po noční bych na něj mohla počkat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
2.12.18 17:16
@Lrhealth píše:
@Sarinaa kolektiv děla hodně a jestli se tam necítíš.. dala bych výpověď

Necítím je slabý slovo, úplně se třesu když jdu do práce. Udělám to co nejdřív

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.18 17:18
@Twixinka píše:
@eumedon hm,zajimave :think: praxe je totiz uplne jina :*

Praxe je jiná - to je takový univerzální argument …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.12.18 17:22
@arinecka píše:
Jenze od toho je proste ta zkusebni doba. V te dobe si mohou obe strany rozmyslet co dal :nevim: pokud donese zruseni pracovnoho pomeru ktere plati dnem doruceni, nikdo nic nemuze. Kdyz by to bylo opacne, jak bys potrestala zamestnavatele? :think:

Nikdo nikoho trestat nebude, vše se odehrává v pracovněprávní rovině. Zaměstnavatel kvůli neomluvené absenci může například krátit nárok na dovolenou anebo vymáhat náhradu škody (když recepce zůstane neobsazená) a kdyby to bylo opačně, tak jde o překážku v práci na straně zaměstnavatele a zaměstnanec může vymáhat mzdu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16099
2.12.18 19:06
@arinecka píše:

Máš pravdu v tom, že pracovní poměr končí (to ani nikdo nenapadnul), ale nemáš pravdu v tom, že ji nemůže nijak postihovat. Představ si, že malý podnikatel provozuje 2 lanovky, na jedné obsluhuje sám a na druhé má zaměstnance, který mu minutu před začátkem svojí naplánované směny odevzdá zrušení pracovního poměru ve zkušební době k dnešnímu dni a odejde. Jeho pracovní poměr tím skončil, ovšem je zcela přirozené, že mu zaměstnavatel daný den neproplatí (tzn. v docházce mu nastaví na dnešek neomluvenou absenci), může mu pokrátit tu dovolenou o 1-3 dny a může po něm dokonce vymáhat náhradu škody (která by nebyla malá, pokud by tam zaměstnanec nechal frontu zákazníků). Samozřejmě, že v praxi dochází v 99% případů k dohodě, většina velkých zaměstnavatelů ten poslední den nijak zvlášť neřeší a nechá toho člověka pracovat třeba jen půl dne a pak si od něj všechno přebere, někdy je i v zájmu zaměstnavatele už toho zaměstnance např. nepouštět k interním materiálům a raději mu vytisknou nové zrušení datované o den dřív, ale zákoník práce je jen jeden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33378
2.12.18 19:41
@zrcadlo píše:
Máš pravdu v tom, že pracovní poměr končí (to ani nikdo nenapadnul), ale nemáš pravdu v tom, že ji nemůže nijak postihovat. Představ si, že malý podnikatel provozuje 2 lanovky, na jedné obsluhuje sám a na druhé má zaměstnance, který mu minutu před začátkem svojí naplánované směny odevzdá zrušení pracovního poměru ve zkušební době k dnešnímu dni a odejde. Jeho pracovní poměr tím skončil, ovšem je zcela přirozené, že mu zaměstnavatel daný den neproplatí (tzn. v docházce mu nastaví na dnešek neomluvenou absenci), může mu pokrátit tu dovolenou o 1-3 dny a může po něm dokonce vymáhat náhradu škody (která by nebyla malá, pokud by tam zaměstnanec nechal frontu zákazníků). Samozřejmě, že v praxi dochází v 99% případů k dohodě, většina velkých zaměstnavatelů ten poslední den nijak zvlášť neřeší a nechá toho člověka pracovat třeba jen půl dne a pak si od něj všechno přebere, někdy je i v zájmu zaměstnavatele už toho zaměstnance např. nepouštět k interním materiálům a raději mu vytisknou nové zrušení datované o den dřív, ale zákoník práce je jen jeden.

Ja si ale nic predstavovat nemusim, vzdyt o me vubec nejde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat