Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Njn, mužská ješitnost bohužel nestráví prosté sdělení typu „miláčku jeď, potřebujeme si od sebe odpočinout a zas se na sebe budem těšit a s malým to bude dobrodrůžo“
Takže pokud chceš, aby jel, nejlíp i s malým, nalákala bych ho na něco, na co bude slyšet, co ho zaujme po mužsku (nějaká výzva) + bych zlanařila malého, jak to bude s tátou u moře bájo - sami dva chlapi na výpravě ![]()
A myslis ze by si mu nemohla nechat ani jen mladsiho.. kdazdej by jste mel jednoho a ty by ses zrekreovala u more.. ![]()
Tak to aspoň někomu přenechte, jestli je to zadarmo..
Třeba prarodičům
nech si vezmou staršího, tak vidím hodně jezdit rodiče.. Pokud teda máte na to rodinné vztahy
Holky,
všem moc děkuju za rady a porady, ale asi to prostě budu muset nechat na něm
Všechny varianty, které nevrhujete, jsem už dávno probrala.
Jediná, která by byla možná, je ta, že bychom jeli všichni, ale já prostě nechci.
Chtěla jsem jet na dovolenou, kde si aspoň trošku odpočinu a ne, abych běhla za ročákem, hlídala, co kde strčí do pusy, přemýšlela, jak to vlastně udělat se spaním, když postýlka se do karavanu prostě nevleze, dopoledne trávila u plynovýho vařiče apod. a ještě měla 5letýho pořád za zadkem, protože má prostě potřebu se mnou být
Starší s tatínkem jezdí rád, ale jen na výlety, kdy ví, že se týž den vrátí.
Nemají spolu utvořený vztah, přestože se snažím seč můžu. Myslela jsem, že společná dovolená by jim prospěla, ale starší najednou otočil, šprajcnul se a jet nechce - přeci nebudu 5letáka tlačit za každou cenu. To nechci ani svého muže, spíš jsem přemýšlela, jak mu prostě jemně říct, že by bylo fajn, kdyby jel…
InkoK
Jé a ted mě napadlo, co si trochu odfrknout z domova..Jakože třeba na celé dopoledne vypadneš na výlet ty ( nákupy, kamarádky atd..) - muž čas evidentně má a své dvě děti ve svém bytě určitě zvládne, zvlášt když mu všechno nachystáš..
To by ti také bodlo..( zítra takhle vypadnu já a už se moc těším hi hi)
Tak kdyz je to tak, tak jedina varianta je jina dovolena, stejne jste si pred tim chteli nejakou koupit, tak tim ze vam nekdo nabydne karavan zadarmo tak to neznamena ze to nemuzete odmitnout a naplnit predesle plany…
Drzim pesti at to nejak rozumne rozseknete.. ![]()
Právě od prarodičů to máme.
Mají karavan+pronajatý plac.
Jen tak to nikomu nabídnout nemůžem. To spíš říct jim, ať to nabídnou dál…jenže to zas asi můj muž nechce.
Ach jo, je mi jasný, že to dopadne tak, jak psala Liz
InkoK.
Hm, my byli v podobne situaci loni a trochu i letos…
Loni jsem zustala doma s rocni Violou, manzel jel k mori se starsi dcerou, ale jeste tam byly dve rodiny kamaradu, kompletni.
Letos jsem mohli jet vsichni, ale bylo to na posledni chvili a ja si musim v praci planovat dovolenou tak tri mesice dopredu a proste jet nemuzu. Tak letos jede manzel s mladsi dcerou, starsi nemuze, je na soustredeni a pak bude mit primestsky tabor, uz je zaplaceny. Mit s sebou obe deti se ale manzel taky neciti, nedivim se… Jede s nimi jeste jedna rodina s malym ditetem skoro jako je nase Violka.
Musim rict, ze se malicko obavam, jak to zvladnou, preci jen jsou male dva roky, nikdy tak dlouho beze me nebyla… a taky se bojim te dlouhe cesty autem… zrovna balim… ale musim mu verit, zvladne to…
Ja sveho nuze ale premlouvat nemusela, chtel jet… (popravde, mne se moc nechce, jsem pohodlna a kdyz si chci fakt konecne odpocinout, tak bez nutnosti varit, myt nadobi, shanet potraviny apod…). Ale tesim se, ze az budou vsichni pryc, odpocinu si aspon doma(mam dva dny volno) ![]()
Lizbeth píše:Anonymní píše:Tak sakra je to sice zadarmo, ale nechceš tam jet ty ani on, tak jestli tohle mu dává smysl, tak jsem Miluška Voborníková..Lizbeth píše:Liz, nápady máš pěkný - já mám taky takový. Ale vysvětli to ještě mému muži
A nebo jak říkají ostatní - proč nevymyslíte úplně něco jiného, kde by bylo pro malého lepší prostředí a skvělá kuchyně??? Když celý den leží u pc tak by mohl něco najít..
Přeci nebude hledat něco jinýho, když můžeme jet zadarmo…
InkoK![]()
Nakonec shnijete doma oba dva a ty budeš milosrdně čekat na konec prázdnin, až zase odejde do práce
Liz, mám pocit jako bych to psala já ![]()
Vysvětli to ještě mému muži ![]()
InkoK
U nas je to vubec s dovolenou tezky, ja musim planovat nejmene tri mesice dopredu a manzel nevi, co bude zitra… napr. o sluzebni ceste po republice se dozvidam ten den, napr. o ceste do Tanzanie jsem se dozvedela tyden predem… apod…Kdyz prijdu s tim, ze musim nahlasit dovolenou, manzel mi rekne, ze co bude za tri mesice, fakt nevi
Bohuzel stejne reaguje i hlidaci babicka(tchyne), tak si hlidani deti treba o prazdninach taky musim planovat jak Nadenicek…
Jen k duvodu, proc to u nas mame takhle…
Mroe, mame to doma uplne stejne, kdyz mu tyden predem reknu, ze budu potrebovat, aby byl ten a ten den doma v urcitou hodinu, tak mi rekne, at se ho zeptam den predem
A manzel to urcite zvladne, pokud to s detma umi a je s nima rad. Ten muj by to dal bezpochyby s obouma, holky by byly urcite nadseny, pac ja jsem ta, ktera furt neco zakazuje ![]()
Zakladatelko, chapu duvody, proc se ti nechce. Taky jsem za posledni roky dost podobnych „vyletu“ odmitla a muzu rict, ze dovolena s temahle malyma detma je pro me ocistec, a to bydlime v apartmanech. Ale co se toho more tyce, jedu, i kdyz vim, ze to teda relax zrovna nebude, a to hlavne kvuli detem, imunite apod. Spis bych se s manzelem snazila domluvit na nejakym kompromisu, psalas, ze jste chteli nekam nejlepe All incl. Tak se vykaslete na karavan zadara a jedte. Sice po ty dovoleny nejspis budes chtit manzela vypakovat do prace behem 5 minut, ale nakonec snad budes rada, ze jste jeli ![]()
inap píše:
Mroe, mame to doma uplne stejne, kdyz mu tyden predem reknu, ze budu potrebovat, aby byl ten a ten den doma v urcitou hodinu, tak mi rekne, at se ho zeptam den predemA manzel to urcite zvladne, pokud to s detma umi a je s nima rad. Ten muj by to dal bezpochyby s obouma, holky by byly urcite nadseny, pac ja jsem ta, ktera furt neco zakazuje
Zakladatelko, chapu duvody, proc se ti nechce. Taky jsem za posledni roky dost podobnych „vyletu“ odmitla a muzu rict, ze dovolena s temahle malyma detma je pro me ocistec, a to bydlime v apartmanech. Ale co se toho more tyce, jedu, i kdyz vim, ze to teda relax zrovna nebude, a to hlavne kvuli detem, imunite apod. Spis bych se s manzelem snazila domluvit na nejakym kompromisu, psalas, ze jste chteli nekam nejlepe All incl. Tak se vykaslete na karavan zadara a jedte. Sice po ty dovoleny nejspis budes chtit manzela vypakovat do prace behem 5 minut, ale nakonec snad budes rada, ze jste jeli
Inap, problém je v tom, že on na žádnou jinou dovolenou nepojede. Proč by jezdil na jinou dovolenou, když můžeme jet do Chorvatska – to jsou jeho slova
Kdyby nám to prarodiče nabídli až za rok, tak neváhám a jedu – věřím, že bychom si to všichni užili. Práci bych měla tak jako tak, ale děti už by byly větší parťáci a opatrování by už nebylo tak šílený. Taky by odpadla starost o spaní a sunary a skleničky
U nás je problém ten, že muž prostě nemá s kým jiným jet. Se švagrovcema jsme už na společné dovolené byli, ale momnetálně má můj brácha velké finanční problémy, takže dovolená nepřichází v úvahu.
Muž by si obě děti nevzal.
Zatím jsem jen zkusmo poslala sms, jestli chce muž něco zabalit..zatím neodepsal
Určitě napíšu, jak to dopadlo, ale vidím to na zbytek léta strávený společně doma…
InkoK
Na dovolené s ročním dítkem v karavanu jsme byli.Dalo se to zvládnout-ALE-předpokládá to zapojení obou rodičů,ne jen jednoho.Za druhé občas obídek či večeře v restauraci,nevařit vždy a vše.A za další je dobré mít partu-my jsme byli v pěti karavanech,všichni známí s podobně starými dětmi.Tzn. dědi seděly v kárce,jedna šla uvařit kafčo,druhá se osprchovat,třetí hlídala děti a chlapi připravovali oheň.K tomu to chce dobrý vztah,pohodovou povahu…pokud toto není,tak máš pravdu v tom,že to není pro tebe o dovolené.Jen by si měla víc práce jako doma,děti by si měla neustále za zadkem a s manželem se budete dohadovat.
Oddělené dovolené neodsuzuji-k rodinným dovoleným jsem byla občas s dcerou a kamarádkami.Manžel nemá rád Egypt,my ano,takže jsme odletěly s holkama a bylo to moc prima.Kluci doma hospodařili sami a také říkají,že super.nebo když byly dceři dva roky,synovi 4,kamarádka dostala nápad jet se staršími dětmi / ona také čtyřletou dceru / v září na týden do stanu do Itálie-super dovča,za pár korun.A manžel doma dceru pohlídal.
Aby jel manžel sám do chorvatska do karavanu,to chápu,že nepojede.I když hodně ráda cestuji,tak bych také nejela.Chlap,sám,aby ležel na pláži?Nebo v karavanu?A ono zadarmo,jen cesta-i ta přijde na docela dost peněz.
A aby jel starší-pokud to není tatínek,který se synem doma tráví čas,hrají si,blbnou spolu,věnuje se mu,tak je jasné,že syn s ním neche.Jednodenní výlet je opravdu něco jiného.
Asi bych se snažila najít taktiku a manžela přesvědčit odletět all-asi bych apelovala,že dokud je mladšímu méně jak dva roky,nemusí se za něj platit,že příští rok by dovolená vyšla mnohem dráž.
Držím palce,ať manžel souhlasí s dovčou pro všechny-vy už na ní máte našetřeno,když jste o ní uvažovali?Nebo by to byl zásah do rozpočtu a to je i důvod,proč manžel nechce?
Připadá mi, že se manžel šprajcnul. Sám musí vidět, v jaké jste situaci, že pro tebe je nereálné tam s malým jet a na jinou společnou dovolenou nechce přistoupit. Taky to vidím jako Liz že nepojedete nikam a ani on. Upřímně, já bych na dovču sama taky nejela.
Zkusila bych to důrazněji, proč to chce všem zkazit, když ta all incl. dovolená byla původně v plánu. Copak mu nedochází, že do karavanu s miminem si neodpočnete ani jeden, nehledě na to spaní a vaření.