Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Pěkné odpoledne, předně chci říct, že na emimino chodím už dlouho, jen jsem až teď našla „odvahu“ se registrovat.
Je mi 29 let, mám skoro roční holčičku a teď půl roku nového partnera. Je hodný, pozorný, malou bere za vlastní, milujeme se, vztah nám klape… až na jedno ALE.
To ALE je nefungující sexuální život. Prostě mě to s ním nebaví…
A tak se ptám, je dobrý sex ve vztahu opravdu tak důležitý, když všechno ostatní funguje?
Díky za odpověď ![]()
Je, pro mě moc. Jsme spolu 6 let a je to pořád super. A pokud píšeš, že po půl roce tě to nebaví, tak podle mě je to špatný. Ale záleží na povaze člověka. Já třeba pěknej sex potřebuju. A pokud to tobě nevadí a nebude ani vadit za 5 let, tak proč ne, teřba to tak u někoho funguje.
Sexuální život je moc důležitý. Já měla totéž s ex - taky mě to s ním od začátku nebavilo - a vztah (nejen kvůli tomu) nevydržel.
Prostě - tělo si to žádá, tělo to potřebuje. A když to (uspokojivě) nemá, tak je to jen malý krůček k tomu, aby „podlehlo nabídce jinde“
Omlouvám se za anonym ![]()
rika se No sex, no love…neco na tom bude a u me se to vzdy potrvdilo…co si o tom zkusit promluivt?
Ahojky. Taky si myslím, že je nutné, aby to fungovalo. Pak už je jen krůček k fyzické averzi a to je konec.
Zažila jsem to s expřítelem, 4 roky jsem si říkala, že je hodný atd, ale nepomohlo to. Pak jsem potkala kamaráda a bylo to jako smršť.
Děkuji za vaše komentáře. Upřímně, vždycky jsem měla sex ráda a pořád mám, je hrozně hezké cítit blízkost toho druhého, vůni jeho těla. Ale není to ono.
Promluvit si… to už jsme udělali. Shodli jsme se na tom, že jeho to nebaví se mnou ![]()
Problém je ten, že on má rád dlouhé, něžné milování, já zase trochu drsný sex. Navíc velikost jeho penisu je taky dost velký problém. Prostě ho v sobě necítím. Tohle mu ani říkat nechci. Na začátku vztahu se mi svěřil, že bývalá přítelkyně ho opustila právě proto, že „ho“ má malého.
Tak já taky přihodím svoji trošku do mlýna, i když jako anonym, jelikož to považuji za citlivé.
Já to mám s manželem tak-jsme spolu přes 10 let. Náš sex stojí úplně za h…
A to nepřeháním. Prostě to tak je a díky tomu má naše manželství velký kaz. Jinak je všechno (jak píšeš i ty) v pořádku. Máme spolu tři děti, se vším mi pomáhá, je na mě hodný, ale sex prostě neklape.
Už několikrát jsem si s ním o tom snažila promluvit, dokonce jsem mu přímo řekla co chci, jenže on jak kdyby neslyšel. Pokaždé je to stejné. Pokaždé už předem vím, jak to bude probíhat a to mě
. Dokonce jsme minulý týden dopadli tak, že já to hrozně chtěla a pošeptala jsem mu, jak bych to chtěla, jenže on byl prostě (no jak to slušně napsat) nemožnej. A nepředstavujte si prosím nějaké sado-maso. Nakonec jsem vůbec nebyla a to mě naštvalo ještě víc, jelikož on samozdřejmě byl.
A i když se moc snažím vidět všechny pozitiva, tak tohle mě prostě ničí. A jelikož je známo, že když je žena neuspokojená, tak je protivná a podrážděná (což u mě je 100%), tak u nás pak zbytečně skoro vše končí hádkama, ale jsou to hádky v podstatě o sexu schované za něco jiného.
Podvádět ho nechci, ale pokud se brzo něco nestane, tak ![]()
Anonymní píše:
Tak já taky přihodím svoji trošku do mlýna, i když jako anonym, jelikož to považuji za citlivé.
Já to mám s manželem tak-jsme spolu přes 10 let. Náš sex stojí úplně za h…A to nepřeháním. Prostě to tak je a díky tomu má naše manželství velký kaz. Jinak je všechno (jak píšeš i ty) v pořádku. Máme spolu tři děti, se vším mi pomáhá, je na mě hodný, ale sex prostě neklape.
Už několikrát jsem si s ním o tom snažila promluvit, dokonce jsem mu přímo řekla co chci, jenže on jak kdyby neslyšel. Pokaždé je to stejné. Pokaždé už předem vím, jak to bude probíhat a to mě![]()
. Dokonce jsme minulý týden dopadli tak, že já to hrozně chtěla a pošeptala jsem mu, jak bych to chtěla, jenže on byl prostě (no jak to slušně napsat) nemožnej. A nepředstavujte si prosím nějaké sado-maso. Nakonec jsem vůbec nebyla a to mě naštvalo ještě víc, jelikož on samozdřejmě byl.
A i když se moc snažím vidět všechny pozitiva, tak tohle mě prostě ničí. A jelikož je známo, že když je žena neuspokojená, tak je protivná a podrážděná (což u mě je 100%), tak u nás pak zbytečně skoro vše končí hádkama, ale jsou to hádky v podstatě o sexu schované za něco jiného.
Podvádět ho nechci, ale pokud se brzo něco nestane, tak
presne tohl ejsem mela s byvalym. Do puntiku jsem vedela kam ted sahne a co bude delat. Pak to dospelo tak ze jsem pri tom koukala na televizi nebo do stropu a modlila se, at uz je, bo to bylo strasny…
naprosto chapu
Tak my na tom byli 10 let podobně - nic moc, manžel mě „nebral“, nevzrušoval mě. Možná byl problém i v tom, že s jeho předchůdcem byl sex super. Pak jsem si to nechala projít hlavou, zalistovala v knížkách… zkusila jsem si zformulovat, co mi vadí a říct mu to. Musím říct, že jestli jsou jiní chlapi jako on, tak říct nestačí, nejlepší by asi bylo namlátit pánvičkou do hlavy… Musela jsem to opakovat, před milováním, po něm, jeden čas jsme měli na stolku u postele budíka a stopovala jsem mu, jestli té předehře věnuje aspoň 20 min…Jestli si řeknete, že je to příšerné, tak ano, jestli si myslíte, že to chlapa urazilo nebo otrávilo, tak naopak - probral se ze stereotypu, asi ho zaujala moje aktivita po letech laxnosti a večerní únavy, začal se opravdu snažit a chytili jsme druhou (nebo u nás spíš první) mízu. Superideální to nebude asi nikdy, ale je to zajímavé, příjemné, vzrušující. Asi ale nepomůže vždycky, u nás se jednalo spíš o nezájem na mé straně a já s tím něco začala aktivně dělat.
Držím palce.
Taky raději jako anonymní, měla jsem stejný problém s předchozím partnerem také. Já mám sex opravdu ráda a s dotyčným partnerem mě to nebavilo a navíc ho měl malého. Drželo mě u něj to, že byl hodný, rozumný, spolehlivý a blablabla…a říkala jsem si, že holt prostě nemůžu mít všechno. Ani nevíš, jak jsem záviděla kamarádkám, když vyprávěly, jak si s těmi svými užívají. No, nakonec to dopadlo tak, že jsem potkala někoho jiného, kdo mě přitahoval a bylo to. Nějakou dobu jsem to táhla na obě strany (
) a potom jsem zůstala s tím novým (tam k tomu jsem si časem vypěstovala fyzický odpor). No, nový vztah mi vydržel 5 let a taky to nevyšlo a dneska mám cca půl roku dalšího přítele a v postýlce super. Už bych nikdy tu chybu, abych zůstávala, byť s hodným, ale chlapem, se kterým mě to v sexu nebaví, neudělala.
Je to zlé, když si dva nepasují v chuti na sex.Já to mám úplně naopak. Už jsem se smířila s tím, že moje libido jenom tak někdy kníká a mě by to stačilo jednou za měsíc. Manžel je bohužel hodně náruživý, ale já se snažím s ním držet krok. Je asi jasné, že si to skoro nikdy moc neužiju. Už jsem si zvykla a zase nevím, co je to frustrace z nedostatku sexu. ![]()
Sex je podle mě hodně důležitý
Musí to klapat všechno
sex miluju a s přítelem mě to baví ani jeden nejsme stydliví a třeba taková kamasutra na spestření není nikdy na škodu
zkuste ![]()
Ahoj,
jsme s manželem spolu 12 let a sex s ním je na nic. Dřív to bývalo lepší, v současnosti máme styk tak 1-2× do měsíce a to se donutím kvůli němu. Nikdy jsem nijak náruživá nebyla, ale prostě mě to s ním nebaví, nikdy nebyl líbací a mazlící typ, ale mě to prostě hrozně chybí. Dost důležité u nás je myslím to, že při styku nedosahuji orgasmu, manžel se ani nijak nesnaží mi s tím pomoci, takže si „to“ radši udělám sama v soukromí.
Před časem jsem mu byla nevěrná - s mým bývalým kolegou z práce. Bylo to s ním nádherný, úžasný, téměř dokonalý. Dodnes na něho myslím, pořád se odhodlávám k tomu ozvat se mu a znovu to s ním prožít. Ach jo.
Hodně z vás tu píše, že jste měli špatný sex se svým bývalým. Jenže bude mi 35, mám dítě a nedokážu si představit rozejít se s manželem kvůli tomu, že nám spolu nefunguje sex. Pokud by se asi člověk zamiloval do jiného, tak možná, ale takhle?
PODLE MĚ JE TO VŠECHNO O KOMUNIKACI MEZI MUŽEM A ŽENOU ŽENA ŘEKNE CO SE JÍ LÍBÍ MUŽ ŘEKNE CO SE MU LÍBÍ VZÁJEMNĚ SI VYHOVÍ KDYŽ SE NĚCO NELÍBÍ ŘEKNOU SI TO ALE NAOPAK SI ŘEKNOU I KDYŽ JE NĚCO PŘÍJEMNÉ
Každá jsme jiná a máme jiné potřeby uspokojuje nás něco jiného a chlapovi je to třeba říct, jelikož on to má v tomhle směru mnohem jednoduší ![]()
Anonymní píše:
Je to zlé, když si dva nepasují v chuti na sex.Já to mám úplně naopak. Už jsem se smířila s tím, že moje libido jenom tak někdy kníká a mě by to stačilo jednou za měsíc. Manžel je bohužel hodně náruživý, ale já se snažím s ním držet krok. Je asi jasné, že si to skoro nikdy moc neužiju. Už jsem si zvykla a zase nevím, co je to frustrace z nedostatku sexu.
u mne se to zlepsilo co jsem vysadila ten humus v podobe HA ![]()