Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@vonajebohyne píše:
A tohle by me zajimalo. Proc si clovek vezme za manzela nekoho, s kym si absolutne nerozumi v sexu? Vzdyt to je dost podstatna soucast partnerskeho souziti.
A ted nemluvim o tom, ze potreby se mohou casem menit, vasne ochladnou. Ale vzit si nekoho, s kym jsem nikdy nezazila orgasmus a musela se do sexu nutit? Kde je to od pocatku spatne?
Protože na začátku to funguje?
@Venetia píše:
Protože na začátku to funguje?
Pise, ze i na zacatku to moc nefungovalo a nedosahla orgasmu. Jinak bych se asi neptala, nemyslis?
@vonajebohyne píše:
Pise, ze i na zacatku to moc nefungovalo a nedosahla orgasmu. Jinak bych se asi neptala, nemyslis?
Aha, to jsem přehledla
@vonajebohyne píše:
Nefungovalo to od začátku, ale její orgasmus tam (téměř) vždy byl. Já se samozřejmě hned od začátku snažil, ale rychle jsem narazil… Byl jsem úplně nezkušený, takže jsem rychle nabyl dojmu, že je to normální, že holky se musí přemlouvat a že já mám navíc přehnanou potřebu (tak mi to řekla - chlapi by se přece měli umět ovládat. Teď vím, že jsem byl naivní, ale hodně jsem ji miloval a věřil jsem, že se uklidním, nebo se ona změní. Jinak jsme si ale opravdu hodně rozuměli a pěkný, docela harmonický vztah máme i teď. Jediný o čem se moc bavit nemůžeme je právě sex. Je to pro ni těžké téma a nějaké rozebírání nezvládá a nechce. Vím, že v mnoha zákoutích sexuality bych byl považován za ujetýho - orální sex, střídání poloh, sex venku, sex ve sprše, častější sex, erotické pomůcky, masturbace… a o něčem více „na hraně“ ani nemluvím.
Chápu, že jsme v patové situaci a proto se ptám, jestli si myslíte, že nějaká (alespoň malá) šance je.
Milenka je hezké řešení, ale pro mne bohužel těžko představitelé (to už spíš rozvod a nová partnerka, ale i to je šílené, zahodit 15 let). Máme opravdu pěknou rodinu a jinak si rozumíme. Mám právo tohle dětem a jí udělat? Jen kvůli mé touze? Druhá věc je ta, že pokud se něco nezmení, tak ať mám morální představy jekékoli, nevydržím to a stejně do toho slítnu a bude to šílenej prů..r. Hodně blbá představa…
@smutny klaun2 píše:
Neházel bych vše jen na partnerku. Pokud okolo ní chodí muž a nedokáže mlet o ničem jiném, zhnusí chuť na milování i dračici od přirody. Pro pohodu, klid a chuť na hezké chvíle je potřeba udělat více, než jen pronést větu-Jindřichu, dnes je čtvrtek. Zatím jsme četli jen názor jedné strany, možná by bylo zajímavé, poslechnout si názor i té druhé.
Ano, chyby v sobě hledám od začátku. Z mého popudu jsme byli u psychologa i sexuologa (ne ve smyslu „opravte ji“, ale „pomožte nám“). Myslím, že se snažím a ženě snad nic moc nechybí. O sexu rozhodně furt nemelu, ale samozřejmě, přesvědčit se ji v týdnu občas snažím, jedno mi to není.
Ale ano, můžu dělat někde chybu, kéž bych věděl kde! Anebo prostě jen má nízké libido. Nevím. Od té doby, co chápu, že je normální, že i holky to mají hodně rády, je to pro mne právě o dost těžší. Že vím, že já si vybral zrovna holku bez chuti. Sakra práce ![]()
Nebere antikoncepci? U mě hodně potlačovala chuť na sex. Po vysazení se to okamžitě zlepšilo ![]()
@Taao píše:
@vonajebohyne Jde o to, že se často berou lidé, kteří neví nic o životě, natož o vztazích. Ty jsi třeba uvědomela, ale já byla do 30 let tele. První vztah jsem měla ve 22 letech. Jak asi mohl dopadnout? To je stejne s tím sexem.
Přesně tak. Do vztahu a manželství jsme vstupovali oba velmi naivní a vše jsme si idealizovali. Navíc byla moje první a já opravdu nevěděl, jak je to jinde. Věděl jsem jen, že je to pro mně k zbláznění. Ale pro lásku se přece musí hodně vytrpět a je to kompromis ne?
Jenže pak pomalu zjistíš, že minimálně na začátku vztahu se páry dost často milují denně a že orální sex provozuje velká většina párů. Nebo že zkoušet víc poloh není mimo a „jen pro prostitutky“. A začneš si říkat, že přecejen budeš asi víceméně normální…
Ale mně nejde o to si stěžovat, zavařil jsem si to z části samozřejmě i sám, mohl jsem to řešit dřív. Jde mi o to, co teď.
@Lennia píše:
Nebere antikoncepci? U mě hodně potlačovala chuť na sex. Po vysazení se to okamžitě zlepšilo
Antikoncepci nebere, odmítá, že je to svinstvo (což má i pravdu). Takže i tahle úloha je na mně.
Mimochodem, nikdy nemasturbovala, ani v pubertě.
@Anonymní píše:
Milenka je hezké řešení, ale pro mne bohužel těžko představitelé (to už spíš rozvod a nová partnerka, ale i to je šílené, zahodit 15 let). Máme opravdu pěknou rodinu a jinak si rozumíme. Mám právo tohle dětem a jí udělat? Jen kvůli mé touze? Druhá věc je ta, že pokud se něco nezmení, tak ať mám morální představy jekékoli, nevydržím to a stejně do toho slítnu a bude to šílenej prů..r. Hodně blbá představa…
a víš, co si myslím? že na tu dobrou š*kačku prostě právo máš, nebraň se myšlenkám na milenku, nemusíš ji cíleně vyhledávat, ale když bude příležitost, tak ji prostě drapni za pačesy, jen s tím pocitem se hned žije líp…a mezitím si ten testosteron vybij jinak - třeba MV Agusta Brutale 800, to je milenka! vždycky připravená, vždy po ruce, vždycka dá, poslouchá na slovo…na tyhle jízdy budeš vzpomínat, až budeš sypat ptáčkům ![]()
@Anonymní píše:
Antikoncepci nebere, odmítá, že je to svinstvo (což má i pravdu). Takže i tahle úloha je na mně.Mimochodem, nikdy nemasturbovala, ani v pubertě.
Tak je divná. Twl já bych se zbláznila takhle žít
to co ty tady popisujes jako extra praktiky je normální, úplně normální!
@Anonymní píše:
Píšu za chlapa. Jsme spolu 15 let a nikdy to u nás v ložnici nebyl žádný ohňostroj. Důvod byl v ní, nikdy na to moc nebyla, má dost puritánský pohled na sexualitu, k tomu máme děti, starosti a já se snažil netlačit na pilu. Když jsem zatlačil, bylo z toho vždy peklo. Takže 1× za 7 - 14 dní (jí by stačlo klidně jedou za měsíc, možná i méně), jen misionář. Na koníčka prý neví, jak to může být někomu příjemné, zezadu jí vadí, že mne nevidí, orální sex je prý nechutný (strkat si to jako do pusy? ble), sama si to nedělá. Milování cca 3 - 4 minuty, orgasmus v drtivé většině mívá, to vím bezpečně, a hotovo. Když jsem se to snažil prodloužit, tak prej proč, když už ona byla. Celý ty roky jsem se to snažil vydržet, někdy vyložene zoufalstvím mlátil hlavou o zeď. Já bych to bral 3 - 7× týdně, střídat polohy, neskutečně toužím po tom zažít alespoň jednou orální sex, prostě cokoli jen ne tuhle nudu… Teď jsem už opravdu tak frustrovaný a jsem ve věku a životní pozici, kdy se to najedou kolem mne krásnými ženami doslova točí, že bych byl vděčnej za změnu, jinak to strašně špatně dopadne. O sexu se skoro vůbec nebavíme, není jí to příjemné. Když chci potom třeba něco říct, co se mi líbilo a tak, tak řekne, že to nechce rozebírat.Myslíte, že je možné ještě něco změnit? Mám ji rád, máme krásný děti, společný docela hezký život, nechci to rozbít.
To jsi vydržel 15 let, to zaslouží metál
,ale asi to už lepší nebude.
@Anonymní píše:
Nefungovalo to od začátku, ale její orgasmus tam (téměř) vždy byl. Já se samozřejmě hned od začátku snažil, ale rychle jsem narazil… Byl jsem úplně nezkušený, takže jsem rychle nabyl dojmu, že je to normální, že holky se musí přemlouvat a že já mám navíc přehnanou potřebu (tak mi to řekla - chlapi by se přece měli umět ovládat. Teď vím, že jsem byl naivní, ale hodně jsem ji miloval a věřil jsem, že se uklidním, nebo se ona změní. Jinak jsme si ale opravdu hodně rozuměli a pěkný, docela harmonický vztah máme i teď. Jediný o čem se moc bavit nemůžeme je právě sex. Je to pro ni těžké téma a nějaké rozebírání nezvládá a nechce. Vím, že v mnoha zákoutích sexuality bych byl považován za ujetýho - orální sex, střídání poloh, sex venku, sex ve sprše, častější sex, erotické pomůcky, masturbace… a o něčem více „na hraně“ ani nemluvím.Chápu, že jsme v patové situaci a proto se ptám, jestli si myslíte, že nějaká (alespoň malá) šance je.
Prosím nechat anonym.
Mam známou, ktera to má doma podobně a už x let prostě má na sex někoho jiného ( ne stále jednoho, uz jich bylo víc). Manžel to neví nebo dělá že neví. Dost toho vybudovali za ty roky, maji děti, tohle zahodit je těžké. Když to jde vyřešit takto. Ale není to pro každého, udrzet oboje.
Já jsem měla manžela taky hodně konzervativního, ale bylo mi 20 když jsme spolu začali, prizpusobila jsem se mu, sex byl málo, proste když jsme mohli být spolu u jednoho doma, vzali jsme se aniž bychom spolu žili, takze logicky jsem čekala že pak se to zlepší, i nějaký vývoj jsem čekala..A ono nic. Pořád jsem to přikládala vnějším podmínkám. Až po letech mi došlo že to jiné nebude nikdy. A od prvního těhotenství nebyl sex ani jednou za měsíc. Občas na chvíli zlepšení a zas nula. Rozvedli jsme se po 12 letech a dvou dětech. Dodnes nechápu jeho přístup. Uz mám jiného partnera a jsem ráda, ze po 30 si konečně užívám toho co jsem v mládí neměla, lasku i sex vrchovatě a komunikace je otevřená, oba máme sex rádi a rádi zkoušíme. Ex by se asi křižoval. Vlastně ani neví s kým žil, takovou mě nezná, protoze ho to nikdy nezajímalo.
@mamule42 píše:
To jsi vydržel 15 let, to zaslouží metál,ale asi to už lepší nebude.
Co s metálem? Do vytrínky, jak jsem byl satečnej?
Jo, tahle představa by mne možná brala dřív, ale teď bych si raději zaš…l
.
Sorry, zlehčuju to, protože jsem fakt už na dně. Kdyby alespoň byla ochotná častěji pomoct jinak, ale tohle prej dělají jen lehký ženy. Ale chápu, stejně mám jen dvě možnosti. Buď to prostě překlepu ale s čistým štítem anebo budu za hajzla, co podvedl. A obhajte tu druhou variantu před dětma a svědomím.
@Anonymní píše:
Co s metálem? Do vytrínky, jak jsem byl satečnej?Jo, tahle představa by mne možná brala dřív, ale teď bych si raději zaš…l
.Sorry, zlehčuju to, protože jsem fakt už na dně. Kdyby alespoň byla ochotná častěji pomoct jinak, ale tohle prej dělají jen lehký ženy. Ale chápu, stejně mám jen dvě možnosti. Buď to prostě překlepu ale s čistým štítem anebo budu za hajzla, co podvedl. A obhajte tu druhou variantu před dětma a svědomím.
Kdyby člověk znal všechny názory druhého..v době kdy už opadly růžové brýle, ale dokud ještě nebyly závazky.. a hlavně kdyby si přiznal jak zásadní to ve vztahu je a bude.
Rozdílnost povah je běžný důvod rozvodu. Já nějak nevěřím v sebeobětování.