Oddělené majetky

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
Prostě Vodnář
19.2.23 12:01

Jo, jo, láska až za hrob, ale peníze až na prvním místě. Tak nějak moc nechápu, proč se lidé vlastně chtějí brát, když si vůbec nevěří? Dnes už je to taková politická instituce. Uděláme předvolební kampaň, naslibujeme hory, doly a po zvolení, to teprve uvidíte… Z toho co popisujete je to neskutečně toxické. A to ještě nejsme u kapitoly zvané manželská poslušnost. Přesně tím směrem to zavání.

@Anonymní píše:
Ahoj, řešíme teď takovou situaci, která mi nějak nedá spát, proto jsem se rozhodla zeptat na nějaký nestranný názor, protože já nějak nevím, jak dál.
S přítelem jsme společně plánovali miminko, po několika měsících jsem otěhotněla a místo toho, abych byla šťastná a těhotná, řeším to, že si mě vezme, ale jedině, když podepíšeme smlouvu o odděleném režimu majetků. Chápu, že má firmu, tu má před vznikem manželství, tak jeho i zůstane, ale že se tak moc řeší, abych z případných budoucích zisků nic neměla, to mi přijde vůči mě poměrně sprostý. Já budu doma vychovávat i jeho dítě a postoj ke me bude takovýhle. Je sice hezké, že se domluvíme, že mi převede po svatbě polovinu bytu, až zrekonstrujeme dům nebo až do budoucna postavíme další, polovinu mi taky převede a taky je hezké, že řekne, že mi bude dávat peníze, ale když jsme ve stavu, že si to radši on pojistí, aby od nás asi mohl do budoucna snáz utéci, tak já mu mám jako nána jenom věřit, že to tak fakt bude? Popravdě mám chuť se skoro ani nebrat, to mi řekl, že by mi z ničeho žádnou půlku nedal, ale kdoví jak to všechno stejně bude. Z celé té situace je mi špatně a mám pocit, že to, že nosím jeho dítě a budu ho vychovávat, pro něj zas tak nic neznamená, na tož abych měla v těhotenství klid a cítila se, jako že mám vedle sebe někoho, kdo se o nás postará. Já mám vedle sebe někoho, komu bude asi jedno, když jednou s dětmi skončím na dlažbě bez zajištění.
  • Upravit
15839
19.2.23 12:01

Převede na tebe polovinu bytu a domu, na tomhle nabytí ses zasloužila jako jak? Už od počátku jsi zlatokopka, tenhle vztah neskončí dobře.

• načítám...
19.2.23 12:05

@Zumpa třeba tím, že byt zařizujeme spolu,

• načítám...
8864
19.2.23 12:06
@Zumpa píše:
Převede na tebe polovinu bytu a domu, na tomhle nabytí ses zasloužila jako jak? Už od počátku jsi zlatokopka, tenhle vztah neskončí dobře.

Ale houby převede. Teď už nemusí 8) Jo kdyby převedl při svatbě, to je jiná. Jenže ta nebyla a ani být nemusí. :pankac: Nic ho nedonutí a slibovat už teď může hory doly. Pěkně vymyšleno. Naslibovat, oplodnit a pak se uvidí, podle toho, jak se bude snažit, jestli si vůbec nějakou svatbu zaslouží :lol:

• načítám...
19.2.23 12:08

@Zumpa třeba tím, že byt zařizujeme spolu a dům, který je ve hvězdách, ale do budoucna když by byl, tak by ho sice více financoval on, ale protože já budu mít na rodičáku asi jaké možnosti?

• načítám...
22040
19.2.23 12:09

Já tomu nerozumím – převede ti půlku bytu, tak v čem je problém? Stačí to prostě napsat do smlouvy nebo se domluvit, že konkrétně toto se provede ještě před svatbou.

Že si chce udržet nějak odděleně firmu, kterou měl ještě před začátkem vašeho společného vztahu, to je snad naprosto logické… nebo ne? :nevim:

A financování vaší společné domácnosti, na tom jste snad již dávno domluveni, předpokládám, to přece na svatbě nijak nezávisí :nevim:

• načítám...
Prostě Vodnář
19.2.23 12:11

Ten převod nemovitostí chápu jako slovní příslib, nikoliv papírově podložený. Možná v tom je ten problém.

@BohunkaP píše:
Já tomu nerozumím – převede ti půlku bytu, tak v čem je problém? Stačí to prostě napsat do smlouvy nebo se domluvit, že konkrétně toto se provede ještě před svatbou.

Že si chce udržet nějak odděleně firmu, kterou měl ještě před začátkem vašeho společného vztahu, to je snad naprosto logické… nebo ne? :nevim:

A financování vaší společné domácnosti, na tom jste snad již dávno domluveni, předpokládám, to přece na svatbě nijak nezávisí :nevim:
  • Upravit
9918
19.2.23 12:13
@Anonymní píše:
Domluva před otěhotněním byla celkem jiná. Jenže to jsou prostě jenom slova. Původně šlo o to, aby v případě rozvodu nepřišel o firmu a to co má teď. To je pro mě pochopitelný a stejně to není ani součást SJM, takže bych na to neměla nárok.

Takze mas konkretni zkusenost a to, ze jeho slovum se verit neda, takze je potreba, aby jsi na to nezapominala a chovala se podle toho.

• načítám...
8864
19.2.23 12:14

@Prostě Vodnář přesně tak. Písemně zatím nemá nic a nejspíš ani datum svatby.

• načítám...
22040
19.2.23 12:14
@Prostě Vodnář píše:
Ten převod nemovitostí chápu jako slovní příslib, nikoliv papírově podložený. Možná v tom je ten problém.

No tak se dohodnou, aby se to udělalo před svatbou :nevim:

Nebo žádná svatba nemusí být… a všechno zůstane jako dosud. Což je nejspíš stejně lepší, když k tomu oba přistupují tímto způsobem.

• načítám...
3912
19.2.23 12:21
@Birdonawire píše:
Prevede Ti pulku bytu, pak pulku domu, ale Ty skoncis na dlazbe? :roll:

To ten chlap kecá teď. A až dojde na lámání chleba, tak na ní tak akorát udělá dlouhý nos. :nevim:

Zakladatelko, příjmení dítěte nech po sobě a změníš ho pouze po svatbě bez podmínek. Ať se s tím ten chytrolín vyrovná.
Když už teď dělá ofuky s majetkem, tak to bych mu nevěřila ani to, jak se jmenuje. :nevim:

• načítám...
10862
19.2.23 12:23
@Červenákarkulka27 píše:
@Zumpa třeba tím, že byt zařizujeme spolu,

To platis polovinu vybaveni? Schovavej si faktury, pro pripadne vyplaceni.

A na nakladech na bydleni a provoz domacnosti se podilite jak?

• načítám...
15814
19.2.23 12:46
@Červenákarkulka27 píše:
@Zumpa třeba tím, že byt zařizujeme spolu a dům, který je ve hvězdách, ale do budoucna když by byl, tak by ho sice více financoval on, ale protože já budu mít na rodičáku asi jaké možnosti?

hele, ten barák do budoucna. kdysi jsme s drahým bejvalým vybírali společný domeček. celkem jsme se dopracovali k nějaké společné představě, jak by měl vypadat a kde by asi měl být. a pak najednou bum ho, drahý bejvalý si na firmu koupil barák. a pro jistotu mi to řekl až ve chvíli, kdy už měl podepsanou smlouvu. když pominu, že stál v oblasti, kterou jsme vůbec neuvažovali, tak to byla velká rozpadlá ruina, na jejíž rekonstrukci jsme neměli šanci nikdy našetřit. no, je to přes dvacet let, už asi deset jsme rozvedení a ruina se stále pomalu rozpadá :nevim: nicméně tím se zasekly jakékoli finance do budoucna, protože už jsme měli nemovitost na krku, která se sice nedala užívat, ale kolem které se veškeré peníze prakticky točily. které on se odmítal zbavit a já v tom neměla nejmenší slovo, jelikož nebyla rodinným majetkem, ale firemním :nevim:

to jenom takové drobné varování, že pokud má firmu, tak z jakékoli budoucí nemovitosti tě může jednoduše vyšachovat, stačí ji pořídit na firmu. potom nějaká vaše domluva, že když si on pořídí nemovitost, polovinu ti napíše, je o ničem, protože ta nemovitost nebude jeho, bude firmy.

• načítám...
3598
19.2.23 12:53

Teď by mi zajímalo s jakým majetkem jde do vztahu zakladatelka :nevim:
Jestli s taškou a chce pulovinu baráku nebo jak to teda je :think:

• načítám...
andrasteia
19.2.23 12:57

Takhle… Vlastni hlouposti ses postavila do nevyhodne pozice. Predpokladam, ze sama dite neuzivis a spis jsi ten podporujici clanek vztahu, hodne tvoris teplo domova a pritel je ten hlavni tahoun, co zařizuje obzivu.

Ty neveris jemu, on neveri tobe. Takze si myslim, z nemas sanci vzrah zachranit tak, abyste oba byli spokojeni a tu vzajemnou duveru nasli.

• Upravit

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová