Rozchod a dite - smisene pocity

Anonymní
18.2.23 16:24

Rozchod a dite - smisene pocity

Ahoj, prosím o anonym. Citlivé téma.
Rozešla jsem se s partnerem po 9 letech, už pár měsíců jsem se k tomu odhodlavala a najednou mám smíšené pocity, strach a bojím se co bude, občas si říkám jestli jsem udělala dobře…ale směřovalo to z obou stran ke konci.

Máme 3lete dítě, jsem už v práci. Hlavní důvod byl vynucovani sexu, úplně mi to zprotivil a pokud nebylo po jeho tak výčitky a jen výčitky. Pak dále dusno doma - výčitky na moje cvičení 1× týdne, výčitky kvůli práci… snažila jsem se dělat vše správně a stejně mi přišlo že ikdybych se pozlatila, tak stejně pořád bude něco blbě a nějaké výčitky. Dále také nemá žádné koníčky a byl na moji přítomnosti dost závislý, ale já to mám jinak, potřebuji dýchat jít obcas cvičit, zaběhat si, realizovat se v práci, on ne, chtěl být jen semnou. Problémy jsme řešili pořád dokola, 2 roky jsem mluvila o pořádně a nic. Jeho řešením velké hádky byl vždy rozchod a at si najdu jiného…

Jinak jako táta je úžasný, postará se, dítě miluje.. ale prostě už to nešlo, přišlo mi že nejsme vůbec kompatibilní a jsme každý jiný a často se hadame…a přesto mě to teď strašně bolí a mám i výčitky. Je to normální? Jsem doslova znicena, ale poslední měsíce jsem už se i bála přijít domů co zase bude blbě a vím že to dal nešlo…
Jaké jste meli pocity vy z rozchodu kde je dítě a udělali jste ten krok vy?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9918
18.2.23 16:34

Ano, je to naprosto normalni, ze resis, zda jsi udelala spravne a nebo ne.

Klidne si sepis ty duvody, proc jsi ho opustila, plus si napis svoje uspechy a co vse jsi v zivote dokazala a cti si to kazde rano a kazdy vecer.

Podle me jsi udelala dobre, ale jsi proste citlivy a zodpovedny clovek a chvily to potrva nez to preboli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
664
18.2.23 17:55

Teda, v tomto žít 9 let… toto bych vydržela tak maximálně 9 dní :)
Heleď, v tomto se nedá žít a zkus si představit, jaký vzor by si z takového vztahu odneslo do života to dítě. Udělala jsi dobře a počítám, že až tahle akutní fáze přebolí, tak už o návratu nebudeš chtít ani slyšet.
Pro dítě bude lepší, když bude jen s mamkou (ale v klidu), nebo jen s tátou (a taky v klidu), než abyste byli všichni spolu v takovém dusnu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32914
18.2.23 17:58

Mně to hodně mrzelo. Přece jen člověk za sebou nechává hodně nadějí, ideálů, vzpomínek..Rozváděla jsem se po 11 letech vztahu, děti 2 a 4 roky. Ovšem nikdy jsem neměla výčitky. Asi proto, že už prostě stačilo. Nebyla šance, ani síla, chuť, nic. Pohár přetekl. A věděla jsem, že nic jsem zmoci nemohla.
Teď už je to minulost, děti jsou pubertaci. Nelitovala jsem nikdy.
Rozchod je vždycky náročný, emočně, psychicky.. trvá to, než se člověk vyrovná s novou situací.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí