Oddělené majetky

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
12912
19.2.23 13:00
@Anonymní píše:
Domluva před otěhotněním byla celkem jiná. Jenže to jsou prostě jenom slova. Původně šlo o to, aby v případě rozvodu nepřišel o firmu a to co má teď. To je pro mě pochopitelný a stejně to není ani součást SJM, takže bych na to neměla nárok.

To by přece nepřišel, když to má z před manželství.

• načítám...
4311
19.2.23 13:01
@Anonymní píše:
Domluva před otěhotněním byla celkem jiná. Jenže to jsou prostě jenom slova. Původně šlo o to, aby v případě rozvodu nepřišel o firmu a to co má teď. To je pro mě pochopitelný a stejně to není ani součást SJM, takže bych na to neměla nárok.

Tak to pekne kecal, i kdybys nárok na firmu měla, mohli jste SJM zuzit a firmu do sjm neuvádět.

• načítám...
2756
19.2.23 13:04

Ja myslim ze by se ti nejvíc vyplatilo investovat do právnický a nechat si poradit. Nemyslím si, že předsvatební smlouva je neco špatného, v případě rozvodu může ušetřit hodně nervů a jeste vic peněz za pravnika.. Jestli on podniká, může zkracovat, nasekat dluhy…
Dům koupený někdy v budoucnu už bude v SJM.
Mej svoje pozadavky, zkonzultuj u právničky zda je to mozne a pak předlož snoubenci.
Tusim že Catherine Zeta Jones má ve smlouvě odměnu milion dolarů za kazdy rok manželství. Tak pohledej po netu a nech se inspirovat 🙂

• načítám...
Uslava
19.2.23 13:15
@Birdonawire píše:
Prevede Ti pulku bytu, pak pulku domu, ale Ty skoncis na dlazbe? :roll:

Možná. Sliby se slibuji, blázni se radují.

• Upravit
1000
19.2.23 13:16

Tvou situaci objektivně neznám, verze tvého muže by byla asi jiná.

Obecně: já také trvala na podepsání předmanželsé smlouvy. Také nemáme žádné SJM. Není nad to být ekonomicky nezávislá.

@Anonymní píše:
Ahoj, řešíme teď takovou situaci, která mi nějak nedá spát, proto jsem se rozhodla zeptat na nějaký nestranný názor, protože já nějak nevím, jak dál.
S přítelem jsme společně plánovali miminko, po několika měsících jsem otěhotněla a místo toho, abych byla šťastná a těhotná, řeším to, že si mě vezme, ale jedině, když podepíšeme smlouvu o odděleném režimu majetků. Chápu, že má firmu, tu má před vznikem manželství, tak jeho i zůstane, ale že se tak moc řeší, abych z případných budoucích zisků nic neměla, to mi přijde vůči mě poměrně sprostý. Já budu doma vychovávat i jeho dítě a postoj ke me bude takovýhle. Je sice hezké, že se domluvíme, že mi převede po svatbě polovinu bytu, až zrekonstrujeme dům nebo až do budoucna postavíme další, polovinu mi taky převede a taky je hezké, že řekne, že mi bude dávat peníze, ale když jsme ve stavu, že si to radši on pojistí, aby od nás asi mohl do budoucna snáz utéci, tak já mu mám jako nána jenom věřit, že to tak fakt bude? Popravdě mám chuť se skoro ani nebrat, to mi řekl, že by mi z ničeho žádnou půlku nedal, ale kdoví jak to všechno stejně bude. Z celé té situace je mi špatně a mám pocit, že to, že nosím jeho dítě a budu ho vychovávat, pro něj zas tak nic neznamená, na tož abych měla v těhotenství klid a cítila se, jako že mám vedle sebe někoho, kdo se o nás postará. Já mám vedle sebe někoho, komu bude asi jedno, když jednou s dětmi skončím na dlažbě bez zajištění.
  • načítám...
Uslava
19.2.23 13:18

Ať přinese nějaký návrh a ty to dej svému právníkovi k posouzení. Předtím nemá žádné dohadování smysl.

• Upravit
10860
19.2.23 13:25
@Uslava píše:
Možná. Sliby se slibuji, blázni se radují.

Stejne nema na vyber. Muze jen odejit a nechat si vymerit vyzivne na sebe a na dite. A nebo cekat, zda ji neco napise.

• načítám...
1000
19.2.23 13:38

Ještě mě napadlo: dělám v manželské poradně. Znám moře párů, které litují, že neměly uzavřenou předmanželskou smlouvu. A naopak, neznám jediný, který by litoval, že ji podepsal.

• načítám...
Uslava
19.2.23 13:40
@Tarena píše:
Stejne nema na vyber. Muze jen odejit a nechat si vymerit vyzivne na sebe a na dite. A nebo cekat, zda ji neco napise.

Odejít a nebo čekat už jsou dvě možnosti na výběr. A to dost zásadní. A ještě může po dobu soužití hrabat do zásoby pro sebe a nebo ji právnik poradí něco peckovniho. A kde je mezitím láska, nevím. :dance: :nevim:

• Upravit
Uslava
19.2.23 13:41
@ZdenMal píše:
Ještě mě napadlo: dělám v manželské poradně. Znám moře párů, které litují, že neměly uzavřenou předmanželskou smlouvu. A naopak, neznám jediný, který by litoval, že ji podepsal.

Taky bych ji chtěla. Vůbec se nedivím.

• Upravit
3585
19.2.23 13:49

Předpokládám, že jsi jako moje švagrová, která do vztahu přišla se svojí taškou oblečení od Vietnamců,,,a to fakt nepřeháním. Nebo jsi ty ze včera, která mohla mít byt, ale napsala ho na dítě? nevím. Ale moje švagrová, na rozdíl od tebe, je ráda, že je ráda,,, brácha dostal od našich barák, kterej perfektně zrekonstruoval a švagrovka bez přičinění žije relativně v luxusu, a jelikoz sama nemá nic, nemá ani kam jít, tak je ráda, že je ráda. Říkám bez přičinění, protože ona se ani o ta děcka nijak extra nestarala, děcka visí spíš na bráchovi.

Ty dostaneš půlku bytu, výhledově snad půlku domu,,,dobře, ten dům je ve hvězdách, ale ten byt bych chtěla do smlouvy. A to vyloučení z firmy ber i jako tvoji ochranu, prtože to se klidně může stát…

Edit. protože ty budeš jistě argumentovat tím, že byt vybavuješ,,,tak švagrovka za svý pořídila novou kuchyň a myslím, že i ložnici, ale to si nejsem jistá,,,každopádně na vše má faktury, kdyby náhodou tento nábytek zůstal bráchovi, protože ona si ho nemá kam přenést, tak aby jí ho zaplatil.

• načítám...
895
19.2.23 13:59

@Červenákarkulka27 takže tvůj partner má nějaký majetek, který z poloviny na tebe převede (předpokládám, že si to předem právně ošetříte) a svou firmu nabytou taktéž před manželstvím/partnerstvím s tebou, kterou si chce ponechat jen pro sebe.
A ty máš tedy jaký majetek, že se tak durdíš? Taky nějakou firmu nebo nemovitosti, které pronajímáš?
V té jeho firmě pracuješ nebo to máš do budoucna slíbeno?
Pokud nemáš nic a svatbou bys přišla k polovině nemovitosti (bytu/domu), je to výhra. Když jsem tvůj příspěvek četla, první co mě napadlo, aby byl oddělený soukromý majetek (dům, byt…) a firma (kdyby třeba krachla a měla dluhy, ať mi exekutoři neseberou střechu nad hlavou)…narovinu, pokud nemáš nic (tzv. vlastníš jen holý zadek), tak máš být rada (že svatbou příjdeš k půlce nemovitosti, tomu se říká zlatokopectví).
Alepokud tě to tak moc štve, že budeš mít jen půlku nemovitosti a žádnou půlku firmy, tak se s ním raději rozejdi, stejně byste se asi rozvedli, pokud bys nezměnila na všechno pohled.

• načítám...
65180
19.2.23 14:05

@Helen001 one chce podil na budozcich ziscich, ne. Vzdyt tim, ze se bude ona starat o deti, bude na mateřské atd tak umožní chlapovi plne se venovat praci. Nebo ten chlap pujde na materskou, aby si ona mohla taky vydelat?

• načítám...
944
19.2.23 14:06
@Anik píše:
Předpokládám, že jsi jako moje švagrová, která do vztahu přišla se svojí taškou oblečení od Vietnamců,,,a to fakt nepřeháním. Nebo jsi ty ze včera, která mohla mít byt, ale napsala ho na dítě? nevím. Ale moje švagrová, na rozdíl od tebe, je ráda, že je ráda,,, brácha dostal od našich barák, kterej perfektně zrekonstruoval a švagrovka bez přičinění žije relativně v luxusu, a jelikoz sama nemá nic, nemá ani kam jít, tak je ráda, že je ráda. Říkám bez přičinění, protože ona se ani o ta děcka nijak extra nestarala, děcka visí spíš na bráchovi.

Ty dostaneš půlku bytu, výhledově snad půlku domu,,,dobře, ten dům je ve hvězdách, ale ten byt bych chtěla do smlouvy. A to vyloučení z firmy ber i jako tvoji ochranu, prtože to se klidně může stát…

Edit. protože ty budeš jistě argumentovat tím, že byt vybavuješ,,,tak švagrovka za svý pořídila novou kuchyň a myslím, že i ložnici, ale to si nejsem jistá,,,každopádně na vše má faktury, kdyby náhodou tento nábytek zůstal bráchovi, protože ona si ho nemá kam přenést, tak aby jí ho zaplatil.

Aha, takže švagrovka přišla s taškou oblečení od vietnamců a desetitisíci/statisíci na účtu, za které vybavila cizí barák a ty o ní stejně píšeš jako o neschopě neschopné. Jasně, že na to má fakturu, kuchyň si přece neodveze, i kdyby měla kam.

• načítám...
895
19.2.23 14:20

@vokishka ten chlap snad i něco domů donese, ne? Zajistí chod domácnosti (pokud ta firma nějak suprově vydělává, tak třeba chůvu nebo paní na hlídání, uklízečku, nákupy…znám osobně 1 manželský pár a to ta paní není ani spolumajitelkou firmy a už vůbec nevlastní půlku domu, ve kterém s mužem a dětmi bydlí, takže kdyby se rozvedli, tak asi opravdu odejde s tou igelitkou), aby zakladatelka mohla taky pracovat a mít výdělek.
No kdo chce víc, nemá nic…ale může tedy zkusit tu variantu o externím zajištění chodu domácnosti, aby mohla směle do práce.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová