Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To, že na to má fakturu, je za mě v pořádku, dyk to tak jako nepřímo radím i zakladatelce.
Ty desetitisíce nepřehaněj a statisíce už vůbec proboha…kuchyň myšleno jako linka se sporákem, žádné vestavěné spotřebiče. Ložnicí si nejsem úplně jistá, alei kdyby, tak oki. Peníze od rodičů…to je panečku věc. I když nic proti nim samozřejmě
A ano, mluvím o ní tak jak o ní mluvím, to přiznávám, ale zdaleka ne kvůli penězům,,,ale to je jiná pohádka, to sem nepatří.
@moof píše:
Aha, takže švagrovka přišla s taškou oblečení od vietnamců a desetitisíci/statisíci na účtu, za které vybavila cizí barák a ty o ní stejně píšeš jako o neschopě neschopné. Jasně, že na to má fakturu, kuchyň si přece neodveze, i kdyby měla kam.
Ta diskuze se směřuje trochu jinak než jsem chtěla. S holým zadkem nejdu, na účtu také nějakou sumu mám, takže to že bych skončila na dlažbě píšu asi trochu afektovaně. Není to jmění v řádu x milionů, nicméně to, co máme každý před svatbou stejně SJM nebude a o to co má teď mi nejde. A mně nevadí, že bude mezi námi nějaká smlouva, ale vadí mi, že já díky výchově společných dětí budu na rodičáku a do toho mu ideálně pomáhat ve firmě, když mě napadne nějaká inovace nebo mu můžu dělat účetní a věci okolo, jak ho napadlo, ale ze zisku nic mít nebudu? Nevím jestli ty šťouralky by chtěli pomáhat něco někomu budovat a absolutně nezištně za dobré slovo.
@Červenákarkulka27 píše:
@Zumpa třeba tím, že byt zařizujeme spolu,
Co to znamená, že zařizujete spolu? To je totiž dost široký pojem, může to znamenat, že jsi vložila milion do předělávek elektřiny, koupelny, kuchyně apod., může to znamenat, že jsi koupila tapety a komodu do dětského pokojíčku, a může to znamenat, že ty vybíráš a on platí. ![]()
Jinak nechápu, jak si protiřečíš v tom úvodním příspěvku, píšeš, že se chce dohodnout na převodu, na pravidelných platbách do domácnosti atd., a zároveň, že odejdeš jako žebrák, protože se tomu nedá věřit. Tak snad od toho je ta smlouva, ne? Že ty dohody se hodí na papír, a ty budeš mít na papíře jak to oddělené jmění, tak ale i tu záruku o polovině nemovitosti a o pravidelné platbě na provoz domácnosti.
Ona ta posloupnost - svatba-plánování dítěte-dítě má holt něco do sebe, mohla jsi toto všechno řešit v době, kdy jsi nebyla těhotná.
To je zajímavé. Anonymní, ty píšeš velmi podobně, jak psala ta včera. Takže tohle je nové téma, které tady bude často za účelem trollení, jen se budou vytvářet nové příběhy?
@Anonymní píše:
Ta diskuze se směřuje trochu jinak než jsem chtěla. S holým zadkem nejdu, na účtu také nějakou sumu mám, takže to že bych skončila na dlažbě píšu asi trochu afektovaně. Není to jmění v řádu x milionů, nicméně to, co máme každý před svatbou stejně SJM nebude a o to co má teď mi nejde. A mně nevadí, že bude mezi námi nějaká smlouva, ale vadí mi, že já díky výchově společných dětí budu na rodičáku a do toho mu ideálně pomáhat ve firmě, když mě napadne nějaká inovace nebo mu můžu dělat účetní a věci okolo, jak ho napadlo, ale ze zisku nic mít nebudu? Nevím jestli ty šťouralky by chtěli pomáhat něco někomu budovat a absolutně nezištně za dobré slovo.
Tak si mu řekni normálně ofiko o mzdu, ne?
@Anonymní píše:
Ještě mě napadlo, abys za každý měsíc, kdy budeš s dětmi na rodičáku, měla nárok na kompenzaci+inflaci. Dále v případě, že se rozejdete po více než 10 letech i na výživní a v případě, že to bude z viny nějaké milenky a podobně, tak na nějakou finanční kompenzaci. Myslíš, že by ti něco takového podepsal?
Tak půjde na rodičák on, dítě bude primárně jeho starost a hotovo ![]()
@Anonymní píše:
To je ale tvoje věc, jestli mu budeš dělat účetní ve firmě… tak ji nedělej ![]()
Na rodičáku se můžete klidně prostřídat, však můžeš jít do práce… Tohle jsou přece všechno věci, které se musejí řešit dohodou a které nijak nesouvisejí se svatbou. Dítě budete mít tak jako tak a jeden z vás s ním bude muset být doma a druhý to táhnout finančně. Tahle pravidla se snad nastavují už ve chvíli, kdy se založení rodiny plánuje… ![]()
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat