Přítel chce oddělené SJM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3021
30.11.23 11:20

My třeba máme předmanželskou smlouvu.
Ze začátku jsem kvůli tomu cítila takový..záchvěv infantilního odporu, jakože bychom si měli důvěřovat a láska a copak se mnou nepočítá, bla bla..
To mě hodně rychle přešlo, domluvili jsme podmínky tak, aby to pro všechny bylo OK, šli společně za právničkou a jsem ráda, že to máme na papíře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16292
30.11.23 11:23
@Kryptozoo píše:
My třeba máme předmanželskou smlouvu.
Ze začátku jsem kvůli tomu cítila takový..záchvěv infantilního odporu, jakože bychom si měli důvěřovat a láska a copak se mnou nepočítá, bla bla..
To mě hodně rychle přešlo, domluvili jsme podmínky tak, aby to pro všechny bylo OK, šli společně za právničkou a jsem ráda, že to máme na papíře.

Právě, myslím, že je to vždy o domluvě a dá se tam napsat tak nějak vše. Majetek je toho a toho, peníze společné, nebo každý má svoje - v případě dluhů to kryje druhého, aby to nemusel platit on, atd, že

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6654
30.11.23 11:25
@Anonymní píše:
Zdravím ženy,
Mám dotaz ohledně SJM. Přítel mě podle všeho plánuje brzy požádat o ruku, ale už dřív se vyjádřil s tím, že by chtěl oddělit SJM (stanovil by tam prý i to, že by šlo v případě rozvodu vše nějak spravedlivě - popravdě jak to má přesně vymyšlené nevím). Já tedy splácím dluh z doby, kdy jsem se narychlo musela vystěhovat z předchozího bydlení, ale splácím řádně (nikdy jsem nezmeškala ani jednu platbu) a stejně by jestli to dobře chápu dluh neměl spadat do SJM, když je můj z dřívějška. Tohle nastavení se mě ale pořád nějak dotýká, jako by mi nevěřil, přitom už pár let ví, že se snažím dělat všechno, abych měla co nejdřív splaceno a nekupuju žádné blbosti ani neutrácím co nemám.. Jak byste se na mém místě zachovaly vy? Je mi zase hloupé odporovat, protože je pravda, že vydělává víc, ale to hlavně proto, že ho dlouho do dospělosti dotovali rodiče (mně fakt ne, naopak) a já teprve končím VŠ..

A jak ti hodla kompenzovat financni ujmu zpusobenou peci o deti, ktera muze byt uz trvaleho charakteru? To by pro me byl velmi dulezity bod pripadne predmanzelske smlouvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11559
30.11.23 11:27
@Luboš P píše:
Oddělené SJM není SJM, tedy logický i právní nesmysl.

Zrovna jsem chtěl napsat, že oddělené SJM je super výraz :-)
Ale za mě pořád vede Výpověď dohodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
30.11.23 12:19
@Ivan PPZ píše:
Zrovna jsem chtěl napsat, že oddělené SJM je super výraz :-)
Ale za mě pořád vede Výpověď dohodou.

Co je na tom špatně? :think:

• Citovat
  • Upravit
Snowie23
30.11.23 12:20
@Dahlia0409 píše:
Právě, myslím, že je to vždy o domluvě a dá se tam napsat tak nějak vše. Majetek je toho a toho, peníze společné, nebo každý má svoje - v případě dluhů to kryje druhého, aby to nemusel platit on, atd, že

To jde?? 8o někde jsem četla, že to takhle rozbattlovat nelze. Že nemůžeš mít pojištěné jen to špatné, ale benefity chtít. Tzn. drift se jeho dluhů, ale nárokovat si jeho plat.

• Citovat
  • Upravit
Cizinka 999
30.11.23 12:20
@Snowie23
@Anonymní píše:
Zdravím ženy,
Mám dotaz ohledně SJM. Přítel mě podle všeho plánuje brzy požádat o ruku, ale už dřív se vyjádřil s tím, že by chtěl oddělit SJM (stanovil by tam prý i to, že by šlo v případě rozvodu vše nějak spravedlivě - popravdě jak to má přesně vymyšlené nevím). Já tedy splácím dluh z doby, kdy jsem se narychlo musela vystěhovat z předchozího bydlení, ale splácím řádně (nikdy jsem nezmeškala ani jednu platbu) a stejně by jestli to dobře chápu dluh neměl spadat do SJM, když je můj z dřívějška. Tohle nastavení se mě ale pořád nějak dotýká, jako by mi nevěřil, přitom už pár let ví, že se snažím dělat všechno, abych měla co nejdřív splaceno a nekupuju žádné blbosti ani neutrácím co nemám.. Jak byste se na mém místě zachovaly vy? Je mi zase hloupé odporovat, protože je pravda, že vydělává víc, ale to hlavně proto, že ho dlouho do dospělosti dotovali rodiče (mně fakt ne, naopak) a já teprve končím VŠ..

Chápu ho, vidí to realisticky

• Citovat
  • Upravit
11559
30.11.23 12:30
@Snowie23 píše:
Co je na tom špatně? :think:

O který řádek textu jde?

• oddělené SJM - pak to není SJM.
  • výpověď dohodou není výpověď, ale dohoda.

Příspěvek upraven 30.11.23 v 12:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
30.11.23 12:31
@Ivan PPZ píše:
O který řádek textu jde?

„Výpověď dohodou“.

• Citovat
  • Upravit
11559
30.11.23 12:44

@annlady to je taktika, srdíčkovat obě strany „sporu“? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3139
30.11.23 12:44
@Ivan PPZ píše:
@annlady to je taktika, srdíčkovat obě strany „sporu“? :-)

to je matení nepřítele :P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
788
30.11.23 12:53
@Ivan PPZ píše:
O který řádek textu jde?
  • oddělené SJM - pak to není SJM.
  • výpověď dohodou není výpověď, ale dohoda.
Příspěvek upraven 30.11.23 v 12:32

Výpověď dohodou bych brala jako „pár“ - taky už se léta nepoužívá pro jen a přesně dva. Ono: „ukončení pracovního poměru“ je docela dlouhá formulace. Takhle ví každý, který bije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
30.11.23 12:53

Tak prosim te, hlavne neotehotni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
850
30.11.23 13:02

Asi nemáš schopnosti vydělat, ušetřit, zhodnotit peníze / majetek. A ještě zplácíš dluh. To se divím, že se vůbec hrne do manželství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Snowie23
30.11.23 13:04
@ida007 píše:
Výpověď dohodou bych brala jako „pár“ - taky už se léta nepoužívá pro jen a přesně dva. Ono: „ukončení pracovního poměru“ je docela dlouhá formulace. Takhle ví každý, který bije.

Jestli dobře chápu komentář, tak to jsou ale dvě věci výpověď dohodou bývá u dohod hlavně, v případě PP to je ukončení pracovního poměru

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky