Přítel chce oddělené SJM

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9757
3.12.23 08:58
@the.last.trial píše:
Většina rozvodů je podaných ze strany žen. Na manželství většinou tratí chlap. Dodělej si matiku, hned po snídani. No a moje poměry do toho taky netahej vševědko. ;)

Podaných ženou, protože většina chlapů není schopná podat žádost, i když se rozvést chce. Najdou si ženskou, oznámí manželce, že odchází a klidně nechají na ženské, aby to vysvětlila dětem a podaly žádost. Tratí chlap? V této republice proslavené nízkými alimenty? Jako fakt? 🤦‍♀️ 🤦‍♀️

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
806
3.12.23 19:26
@Anonymní píše:
Zdravím ženy,
Mám dotaz ohledně SJM. Přítel mě podle všeho plánuje brzy požádat o ruku, ale už dřív se vyjádřil s tím, že by chtěl oddělit SJM (stanovil by tam prý i to, že by šlo v případě rozvodu vše nějak spravedlivě - popravdě jak to má přesně vymyšlené nevím). Já tedy splácím dluh z doby, kdy jsem se narychlo musela vystěhovat z předchozího bydlení, ale splácím řádně (nikdy jsem nezmeškala ani jednu platbu) a stejně by jestli to dobře chápu dluh neměl spadat do SJM, když je můj z dřívějška. Tohle nastavení se mě ale pořád nějak dotýká, jako by mi nevěřil, přitom už pár let ví, že se snažím dělat všechno, abych měla co nejdřív splaceno a nekupuju žádné blbosti ani neutrácím co nemám.. Jak byste se na mém místě zachovaly vy? Je mi zase hloupé odporovat, protože je pravda, že vydělává víc, ale to hlavně proto, že ho dlouho do dospělosti dotovali rodiče (mně fakt ne, naopak) a já teprve končím VŠ..

Aspoň to řekl na rovinu a dá se na to myslet (už dopředu čuchám trable typu - dal jsem ti na domácnost, tj. zaplatil jsem ti, tak očekávám služby, každý jedeme za své, pokud na to nemáš, tak nikam nejedeš…). Kamarádce to manžel neřekl, ale v hlavě to měl. A ona celých 20 let všechny vydělané peníze dávala do rodiny (dovolené, nábytek, spotřeba, opravovali JEHO barák… A pak jednoho dne se ještě za manželství dozvěděla, že vlastně od teď jedou každý za své - když se rozkoukala, tak zjistila, že fůra majetku je odkloněná - u soudu na to soudce jen řekl, aby holt za tím udělala tlustouz čáru, že manžel jednal protiprávně.

Já toto vnímám už jako začátek průseru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria