Oddlužení – podvod?
- Fotoalbum (3)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Citovat
- Upravit
Ještě mě tak napadlo, že oddlužení přes soud asi nemá cenu zkoušet, když ten dluh není až tak velký že? A navíc když nevím jestli to schválí…:-(
- Citovat
- Upravit
Potřebovala bych poradit,kdo má zkušenosti.Uvažujeme s manželem o osobním bankrotu.Jako dlužníci figurujeme oba dva a na některých smlouvách je spoludlužník manžel nebo já.Musíme podat návrh každý zvlášt' a dluhy pak budou brány společně nebo jdou převést třeba všechny dluhy jen na mažela?
Pobírám rodičovský příspěvek a nevím,jestli se zahrnuje v insolvenčním řízení do příjmů.
Moc děkuji za odpoved'.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Libunda:musite kazdy podat oddluzeni za sebe,s tim,ze musi byt smlouva na dobu neurcitou,doklad o vsech veritelich,potvrzeni o vsech prijmech za poslednich 5 let,pokud vam to schvali,tak nejdele 5 let vam budou strhavat korunky a nechaji vam minimum s tim ze musite zaplatit minimalne 30% dluhu.Pokud beres rodicak,nevim jestli ti to schvali,ptze to je socialni davka ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
a pokud vlastnite nejakou nemovitost treba byt ve kterem bydlite(budete muset do najmu),ci drazsi auto,budete muset vse prodat,a ty penize dat insolvencniho spravci jako splatku na dluh
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Pipiinka,to všechno už vím,zajímalo mě to jenom s tím rodičákem.
A musíme zahrnout do insolvence všechny dluhy?Nejde je postupně doplatit a dát do insolvence jenom ty bankovní a nebankovní,kde nás neustále uhání o splátky?
Patří sem dluhy na nájemném,plyn,elektrika,digiTV,internet?Tyto nejsou tak velké a nechtěli by jsme figurovat na obci jako dlužníci,když má byt do 10let přejít do našeho vlastnictví.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Libundu, na netu je kalkulačka, ale tobě to s 2 dětma a RP nikdy nemůže projít.
Jinak věřitel je povinen se do 30 dnů přihlásit s pohledávkou, jinak mu propadá, ale jak říkám, s 2ma dětma a bez příjmu ti insolvenci nikdy nepovolí ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
všecky dluhy se tam musí dýt,a ptala jsem se,s rodičákem to podat můžeš,ale půjdeš hned do konkurzu
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ještě by mě zajímalo,jak je to s daňovou úlevou na děti?At'už ve výplatě nebo při ročním daňovém vyúčtování.Taky se započítává do příjmu?Podle mě by neměla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vraceni dani ci ulevy to ti vsecko vemou,konkurz je to ze v podstate budete muset rozprodat vsechen majetek,a doplatit vse a v cele vysi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A i veškeré vratky, dědictví, dary v době těch 5let budete muset odevzdat insolvenčnímu správci. Také si během těch 5 let nesmíte!!! nikde vzít žádný úvěr ani nic na splátky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty vratky na dani beru,ale daňový bonus na děti?To mi přijde divný.Vždycky se všude uvádí čistý příjem.Teda aspoň pro OSSZ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Odpověď o bezplatném oddlužení
Podívejte se na toto = Poradna při finanční tísni, o. p.s.- bezplatná pomoc s oddlužením, jen potřeba splnit podm, o kterých píší na webkách http://www.financnitisen.cz/…akt_usti.php … Hodně štěstí přeji
- Citovat
- Upravit
k bezplat.oddlužení
@Síma28 píše:
Díky za radu. Koukala jsem se na to, ale tuto firmu jsem v obchodním rejstříku nenašla. Nevím jestli jsem hledala správně. Nicméně tato firma je řádně zapsaná v ARESu tak nevím, co si myslet…Neznáte někdo nějakou oddlužovací firmu v okolí Ostravy?
podívejte se na stránce tam jsem napsal odpověˇ- nevěděl jsem jak to tady funguje… Bezplatné oddlužní… opatrujte se Mirek
- Citovat
- Upravit
Díky za radu. Koukala jsem se na to, ale tuto firmu jsem v obchodním rejstříku nenašla. Nevím jestli jsem hledala správně. Nicméně tato firma je řádně zapsaná v ARESu tak nevím, co si myslet…
Neznáte někdo nějakou oddlužovací firmu v okolí Ostravy?