Odebrání dělohy ve 30

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41
12.6.21 07:45

Ahoj, já jsem dnes 7dni od návratu z nemocnice. Radikální hysterektomie, deloha, vejcovody, uzliny. Jizvu mám velkou, ale hezkou:) měla jsem zhoubný nádor na děložního cipku, poté mi brali uzliny laparokopicky, ty jsem měla čisté a poté až velká operace. Nemusíš se ničeho bát, operace probíhá, tak jak popisuje paní výše. Rekonvalescence v tvém veku bude rychla:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.6.21 08:13

@kaca805 U tebe to už bylo fakt brutální, já jenom dělohu a jeden vaječník. Ta rekonvalescence je v pohodě, jen jsem zjistila, že fakt musím být opatrnější, protože jsem to včera trochu přepískla, večer mě začalo bolet břicho až do třísla a dnes ráno ještě bolí břicho. Jinak je to lepší než jsem čekala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.6.21 08:31
@LenkaN26
U mě to slo rychle, abnormální výsledky cytologie 2021, konizace, histologie zhoubný nádor, jedna operace, druhá operace, ale cítím se každým dnem lépe a lépe :)) a vděčím za to hlavně doktorum a sestrám z FNO :srdce:
Hlavně se teď šetřit 4 týdny
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.6.21 08:56

@kaca805 já jsem pro změnu dlouho čekala. Od listopadu jsem nonstop krvácela, hormony nezabíraly, 2× jsem byla na odstranění endometria, pak jsem čekala kvůli covidu a když jsem 10.5. nastoupila, vyšel mi pozitivní PCR test takže karanténa, ale dali mi 2.6. nový termín. Původně byla v plánu jen děloha, ale po UTZ mi doktor řekl, že se mu nelíbí jeden vaječník a že by ho vzal taky. Měla jsem tam cysty a ještě cosi. Po oper mi řekl, že by ho stejně musel vzít tak byl rád, že jsme se dohodli předem.
Tebe asi teď budou čekat i hormony, že? Mně to snad utáhne ten jeden vaječník. Hlavně přeju ať to máš všechno v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
12.6.21 09:19

@LenkaN26
Děkuji Leni. Hormony ne, poněvadž mi zůstaly vaječníky :) tak to si měla náročný rok, štěstí, ze už je to za námi a všem holkam a ženám preji stastny konec. A pro mlade dívky očkováni za vcasu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
12.6.21 09:31

@kaca805 taky díky :kytka:
Já jsem fakt hrozně ráda, že je to za mnou a myslím, že není čeho se bát. Já jsem byla ve Vyškově a musím říct, že jsem byla maximálně spokojená. Sestřičky i doktoři všichni hrozně příjemní, jen to jídlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.6.21 11:10
@LenkaN26 píše:
Dren tam spíš tlačí a vytahování nebolí, jen je nepříjemný.
Popíšu tedy podrobně. Ve středu jsem nastoupila s kompletně hotový předoperačním vyšetřením tudíž se celý den nic nedělo, jídlo jsem dostala včetně večeře. Na noc mi dali lexaurin abych líp spala, od půlnoci se už nesmí jíst a pít. Ráno malý klystýr, punčochy, diazepam a v 10:30 jsem šla na sál. Tam mi dali do ruky flexilu a operace byla asi 1,5 hodiny. Pak mám trošku okno takže si pamatuji až okamžik kdy jsem byla na pokoji. Připojili mě na monitor, píchli mi něco od bolesti, do žíly mi kapala glukóza a na noc mi k ní přidali zase něco od bolesti. Odpoledne už jsem dostala napít a volala jsem rodině, psala kamarádkám. Ještě v noci jsem se sama zvládla otočit na bok. Ráno mi sestra dala antibiotika, injekci na ředění krve, vyndala cévku a šla se mnou do sprchy. Pak už jsem šla sama na záchod. Vyndali drén a více méně jsem už začala normálně chodit, večer už jsem nic od bolest nechtěla. Oni ti při operaci nafouknou břicho, pohrabou se tam a trochu se rozchází střeva a ta se musí zase usadit. Na to nejvíc pomáhá chodit. Jídlo jsem dostala až snídani takže den po operaci je hladovka, ale dovolili mi banán. Pak každý den 2× denně antibiotika a ráno injekce na ředění krve. Od středy jsem doma.
Kam na operaci jdeš?

Jeeeeeee teda opravdu ti děkuju moooc, jdu příští týden v pátek s tím že musím nastoupit den dopředu. Havlíčkův brod. Ale strach mám no, samozrejme ze se to zvládnout dá, ale tak ten pocit je hrozný.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
13.6.21 11:13
@kaca805 píše:
Ahoj, já jsem dnes 7dni od návratu z nemocnice. Radikální hysterektomie, deloha, vejcovody, uzliny. Jizvu mám velkou, ale hezkou:) měla jsem zhoubný nádor na děložního cipku, poté mi brali uzliny laparokopicky, ty jsem měla čisté a poté až velká operace. Nemusíš se ničeho bát, operace probíhá, tak jak popisuje paní výše. Rekonvalescence v tvém veku bude rychla:)

Jeee to mi je líto, ti je hrozný;-( noo snad to dopadne dobře.

• Citovat
  • Upravit
4497
13.6.21 17:04
@Anonymní píše:
Jeeeeeee teda opravdu ti děkuju moooc, jdu příští týden v pátek s tím že musím nastoupit den dopředu. Havlíčkův brod. Ale strach mám no, samozrejme ze se to zvládnout dá, ale tak ten pocit je hrozný.

Fakt se vůbec neboj, já jsem to čekala daleko horší. Hlavně fakt co nejdříve chodit. Já jsem ve čtvrtek byla na operaci, v pátek courala po oddělení a v sobotu už jsem šla ven s návštěvou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 08:15
@LenkaN26 píše:
Fakt se vůbec neboj, já jsem to čekala daleko horší. Hlavně fakt co nejdříve chodit. Já jsem ve čtvrtek byla na operaci, v pátek courala po oddělení a v sobotu už jsem šla ven s návštěvou.

Mohu se ještě zeptat jak dlouhou budu v nemocnici. Když v pátek mám operaci?

• Citovat
  • Upravit
106160
14.6.21 08:19
@Anonymní píše:
Dobrý den, máte někdo nějaké zkušenosti? Děkuji

:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106160
14.6.21 08:26
@Anonymní píše:
A jak to probíhá? Před a po operaci?
Já se toho nějak bojím. A cítíte nějaké změny na sobě? A děkuju za odpověď.
Před operací jsem měla problémy, po ní jako po operaci, vaječníky mi zůstaly, takže žádné hormony
@Anonymní píše:
Děkuji moc za informaci. Ten dren bolí asi dost co? Noo a před operaci se děje co a jak dlouho člověk je v nemocnici? To je hrůza my ženy a furt nějaký zdravotní problémy. A ty střeva proč?

Klasická příprava, já musela nastoupit dřív kvůli transfuzim, ale už je to moc let, dnes už to dělají i laparoskopii myslím

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.6.21 09:08
@Anonymní píše:

Když jsem byla já, tak taky operace v pátek, a v pondělí jsem šla domů.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
14.6.21 09:50
@Anonymní píše:
Když jsem byla já, tak taky operace v pátek, a v pondělí jsem šla domů.

No kéž by, bych to taky tak měla. Je to potom dlouhý ležet a hlavně po psychické strance.

• Citovat
  • Upravit
4497
14.6.21 11:08
@Anonymní píše:

Ve středu jsem nastoupila a další středu mě pouštěli. Primář nechce dřív než 6. den po tak velké operacipouštět. Ještě v v pondělí mi dávali do žíly antibiotika :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Intimní balzám INTIMISS

• (4.7) + 30 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí