Odečet na manželku

162
23.1.12 13:21

odečet na manželku

Chci se zeptat,když si manžel odepíše manželku z daní,znamená to že mu těch cca 24tis jenom sníží z daní nebo mu těch cca 24tis vrátí?Jako když vrací na děti?Doufám že jste mě pochopily :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6545
23.1.12 13:22

jediné, za koho se vrací, je bonus, jsou děti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
23.1.12 13:24
Gabinka1 píše:
jediné, za koho se vrací, je bonus, jsou děti

Děkuji,nějak jsem v tom měla zmatek :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.1.12 13:25
Stokova píše:
Chci se zeptat,když si manžel odepíše manželku z daní,znamená to že mu těch cca 24tis jenom sníží z daní nebo mu těch cca 24tis vrátí?Jako když vrací na děti?Doufám že jste mě pochopily :lol:

těch 24 tis si odečte z daně.Takže vzhledem k tomu,že tvůj chlap určitě platil zálohy na dan,tak by to mělo vyjít tak,že vám přez 20 tis vrátí ;) Pokud se to teda nějak nezměnilo :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
162
23.1.12 13:27
Katka86 píše:
Stokova píše:
Chci se zeptat,když si manžel odepíše manželku z daní,znamená to že mu těch cca 24tis jenom sníží z daní nebo mu těch cca 24tis vrátí?Jako když vrací na děti?Doufám že jste mě pochopily :lol:
těch 24 tis si odečte z daně.Takže vzhledem k tomu,že tvůj chlap určitě platil zálohy na dan,tak by to mělo vyjít tak,že vám přez 20 tis vrátí ;) Pokud se to teda nějak nezměnilo :think:

Manžel je OSVČ zálohy na daň neplatil,podáváme jednou za rok daňové přiznání

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14210
23.1.12 13:28

Pokud podnika, tak si o to snizi dan, ale nevrati mu, pokud je zamestnanec a dane mu odvadel zamestnavatel, tak by se melo neco vratit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.1.12 13:29
Stokova píše:
Katka86 píše:
Stokova píše:
těch 24 tis si odečte z daně.Takže vzhledem k tomu,že tvůj chlap určitě platil zálohy na dan,tak by to mělo vyjít tak,že vám přez 20 tis vrátí ;) Pokud se to teda nějak nezměnilo :think:
Manžel je OSVČ zálohy na daň neplatil,podáváme jednou za rok daňové přiznání

Aha,tak to je jiná.Já myslela,že je normál zaměstnanec,takže nic :nevim: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
23.1.12 13:35

Ale když neplatil zálohy, tak mu nemůžou vracet…??? Může mu to akorát udělat nulovou daň, ale nic mu nevrátí… Tedy, pokud vím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
152
23.1.12 13:36

Taky by mě to zajímalo v případě, že je manžel zaměstnaný a podnikání má jako vedlejší činnost? Asi je to stejné jako u OSVČ že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
23.1.12 13:40

chci se zeptat,manžel je zaměstnán u jedné nejm.firmy vyrábějící soc.zařízení,má slevu na dani na našeho rok a půl starého synka,může ještě uplatnit onu slevu na manželku? už se jednou v práci na mzdovém ptal a bylo mu řečeno že společné zdanění manželů už se nedělá,tak jak se tedy nazívá ta sleva na manželku?děkuju Verča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.1.12 13:42
VerčaBart píše:
chci se zeptat,manžel je zaměstnán u jedné nejm.firmy vyrábějící soc.zařízení,má slevu na dani na našeho rok a půl starého synka,může ještě uplatnit onu slevu na manželku? už se jednou v práci na mzdovém ptal a bylo mu řečeno že společné zdanění manželů už se nedělá,tak jak se tedy nazívá ta sleva na manželku?děkuju Verča

Odečet na manželku nemá nic společného se společným zdaněním manželů.Pokud jsi ty doma na rodičáků,nemáš žádný jiné příjmy-teda můžeš mít,ale nesmí přesáhnout 68 tis ročně,tak si od daně může odečíst těch 24 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
743
23.1.12 13:43
VerčaBart píše:
chci se zeptat,manžel je zaměstnán u jedné nejm.firmy vyrábějící soc.zařízení,má slevu na dani na našeho rok a půl starého synka,může ještě uplatnit onu slevu na manželku? už se jednou v práci na mzdovém ptal a bylo mu řečeno že společné zdanění manželů už se nedělá,tak jak se tedy nazívá ta sleva na manželku?děkuju Verča

Koukni na tohle: TADY

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
23.1.12 13:47

takže ikdyž už má slevu na synka tak může mít i na mě jako na manželku? ok chápu to,ale kdy o to má požádat?mám takovej dojem že už daňový přiznání podepisoval,ale nevím to jistě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20662
23.1.12 13:50
VerčaBart píše:
takže ikdyž už má slevu na synka tak může mít i na mě jako na manželku? ok chápu to,ale kdy o to má požádat?mám takovej dojem že už daňový přiznání podepisoval,ale nevím to jistě.

Jestli už to podepisoval,tak to jde ještě dodatečně.čím dřív tím líp.A vím,že bylo ještě potřeba čestné prohlášení-ode mě,že si neodečítám děti z daní já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
587
23.1.12 13:55

a co má teda na mzdovce říct že chce odečíst manželku? aby mu rozumněli,protože už se na to ptal minulý rok a prý nic takovýho není mu tam řekli,tak já nevim právě.a to nám pak vrátí přímo zaměstnavatel nebo socka?myslim jestli to daj do výplaty nebo jak?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody

Ikona - Petr Novák

Mgr. Petr Novák